Kako se spravuvate so zapek? Jas od pocetok imam zapek pa nikako da pomine.. iskreno I imam strav da izleguvam vo wc… nekoi vikaat ne e strasnooo nekoiii e strasno zaradi so se stegas da izlezis wc… iskustvo ili sovet nekoj?
Никако не се справувам од почеток сум така.Овошје,салати,манџи,супи боже повеќе влакна киснев сливи,јогурти ништо џабе се ништо нема ефект.Кога веќе ќе ми се здомачи ептен пијам парафинско уље па знам да излезам ама не секој пат.
@Firefire18 @Starchild Јас аир видов од сирупот Дуфалак (Duphalac). Дозволен е за трудници, можете да пробате. Знам што мака е
Дали сте се соочиле со грчеви во стомакот во 20,21недела? И дали може да боли стомак ако не си бил по голема нужда ден, два? Ми се појавија некои чудни болки под папокот повеќе од десна страна, кои се на интервали.
Да ти кажам планирам тоа да земам деновиве,зошто пукнав веќе знам и по цела недела да не отидам и ми се плаче некад,кај се утепувам пораќајки и стомакот ме убива
Ете ме, покрај болки во препони, вчера ми се јавија грчево околу попокот, мислев ќе прсне, стомакот ми се наду мислиш 7-8 месец, на допир уште повеќе ме болеше.. легнав малу да одмора аѓа мислам дека ми е од запекот оти и мене ме фати сега.
А ти се надува ли? Пошо сабајле знае да ми е супер ама после во текот на денот од не одење вц ми е баааш труднички голем. Јас као ќе касна суви сливи, ауу не можам тоа.
Мене па дуфалак воопшто не ми помогна. Можете да пробате и Смокван (детски сируп дозволен за трудници), ако ништо друго поприроден е. Овој дуфалак чист шеќер, а вопшто не ми помогна.
Јас немам некој сериозен проблем со запек, но последнава недела две одам во тоалет на два дена и бидејќи добив таква болка претпоставив нешто со цревата да не е, плус и погоре десно на стомакот кога ќе се пипнев стварно ме болеше. И ме фати страв, а еве сега малце како да ми е смирена болката
За запек јас си знам што мака видов поготово во прво тромесечие,дури еден ден реков готово ова не е нормално се заглавив не се трпи ке умрев мислам. И му пишав на докторот ми рече модри сливи или компот од сливи,и глицерински чепчиња за трудници,друго не. И купив чепчиња ставив и полесно беше.
Devojki doktorkata mi go dade ovoj gel za intima go koristam 2 nedeli i veke 2 dena imam crvenilo mn me cesa me pece. Do sega ne upotrebuvav nikakov gel bidejki istoto e i so drugite marki. Dajte sovet kako da se namali crveniloto? Vi blagodaram
Измиј се со чај од камилица,ама повеќе пати,и битребало да има подобрување. Немој сега додека имаш црвенило никако да се миеш со гелови за туширање сапуни,ништо,само со камилица и млака вода.
Не ти требаат ни гелови, ни купки, ни сапуни. Освен ако имаш некој проблем од претходно. Во бременост, а и општо, интима најдобро е да се мие со чиста млака вода, камилица, евентуално сода.