Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Ако не можеш со камилица или сода само, корсти бебешки шампони, јас само бебешки коростам за цело тело.

2. Okica

Okica Истакнат член

Здраво , дали ви се смири кашлицата и што ви препорачаа дозволено за трудници. Ми треба совет .

3. Smurff

Smurff Активен член

Me prasa dali za intima koristam nesto i rekov ne deka imam. Ccrvenilo ajde probaj go ovoj ko demek se preporacuval za trudnici so infekcii i ete...

4. Smurff

Smurff Активен член

Jas koristev bekutan i tamn bese

5. Smurff

Smurff Активен член

Doktorkata mi rece moralo da se koristi gel za intima

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Како не. Да мораше сите ќе користевме. Кое е објаснувањето подетално на тоа ‘мора да се користи’?

7. Starchild

Starchild Популарен член

Апсолутно нема потреба од никаков гел за интима,ниту во бременост ниту така,јас сметам дека повеќе штета прават отколку добро.Доволно е и најдобро со чиста млака вода и повремено со сода.Тие гелови сапуни секакви чуда само нарушуваат пх вредност безвезе,откачи гел не ти треба ништо.Ако не ти е удобно така подобро земи нешто бебешко.

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

На сабајле на гладно топла вода со две лажички овесни снегулки, јас не одев со денови фала богу се средив и за доручек спремај си овесни каши со шумско овошје

Firefire18 likes this.
  9. Smurff

Smurff Активен член

Toj gel e sega novo voveden i sigurno ima nekoj procent doktorkata bidejki od taa firma mi smeni magnesium od 900den za grcevi bil

AniSk, Suze18992 and Starchild like this.
  10. Smurff

Smurff Активен член

Tolku go menam jas ili bekutan ili samo voda

Starchild likes this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Ете сама си одговори. На денешно време барем има од каде да се информираш. Магнезиумот е за болки да, ама и од било која друга фирма ќе ти врши работа. Оваа конкретно што ти ја посочила јас лично не ја ни знам.
    Ако имаш иритација, чешање, црвенило се прават брисеви да се види од што е и се дава соодветна терапија. Ако е нешто што треба внатрешно да се третира џабе ти се сите гелови на светот.

Thinkerbell., Smurff and Starchild like this.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Колку и да звучи чудно не е неопходен гел за интима. Ама те разбирам и јас сум од оние што сепак сакаат да стават нешто колку да не е само вода.
    Дефинитивно не ти треба нешто толку скапо. Еве една препорака од мене за едноставен евтин гел, што нема никакви вишок состојки, парфеми и слично и со години не ми направил било каква иритација.
    Ако имаш опција за пазарење во дм, само таму го има и е околу 100 денари, а предолго трае.
    Во меѓувреме практикувај ги советите што ти ги кажаа за одмивање со чај од камилица и сода, ако немаш некаква инфекција доволно ќе биде да ти се смири иритацијата.
    jessa-intimpflege-waschlotion-sensitiv.png

13. Smurff

Smurff Активен член

Blagodaram, vo moja blizina nema dm vo naredna prilika ke bide toa

14. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Mojata maticna e najprotiv gelovi za intima, sekogas mi veli samo voda ili eventualno so caj od kamilica ili soda rastvorena vo mlaka voda. Inaku jas za intima obicno si koristev domasno napraven sapun praven od tetka mi, ama kako ostanav bremena ni toa ne koristam. Bremenosta e posebna situacija i ne treba da se koristat mnogu raboti.

Smurff, Suze18992 and Starchild like this.
  15. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Мислам дека веќе неколку години уназад препораките се да се користи само вода за интима, ни гелови ни камилици нишо.
    Ако ја нарушиш пх вредноста на тетката долу сврши работа.

16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Pa caj nemoze da ti ja narusi sredinata, a posekako ne se kotisti sekoja vecer, normalno so caj ili so soda se podmivas veke ako ti se pojavi nekoe crvenilo ili cesanje. Toa mnogu pomaga. A vaka ubavo e odvreme navreme ne konstantno. Inaku za sekojdnevna higiena na intima samo voda e najubavo.

17. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Пх вредноста на чајот варира во зависност од типот на чајот, за камилица конкретно е покиселкаст, 6-7 додека вредноста на вагината е 3-5.
    Знам дека народно мислење е дека природно е најдобро но верувајте дека премногу проблеми можат да излезат од вака наивни претпоставки.
    Само вода и природна долна облека каде кожата може да дише, значи исфрлање на секојдневни влошки обавезно, тоа е најприродно и најдобро.

AniSk, 0ли and Starchild like this.
  18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Toa si e vase mislenje i go pocituvam, ama za promivanje so caj odvreme na vreme ne konstantno tvrdam deka ne moze da nasteti. Inaku licno i jas samo so voda se mijam, i ponekogas se odmivam so caj ili od kamilica ili ajducka treva. Ama toa moze da mi se sluci ednas vo dva meseci, i korostam pamucen dolen ves drug i ne podnesuvam. Vloski sekojdnevni sum i jas protiv a sega se uveriv i zosto sum bila protiv. Od kako ostanav bremena koristam utrogestan vaginalono i da ne se pravam lom pocnav da stavam po nekoe vreme mi se javi jadez. Brisevi cisti a jadezot bese pak prisuten. I gi isfrliv, resiv da se pravam lom :?::lol:. I ete veke dve nedeli mirna glava nema jadez nema nisto. Prirodnoto si e najdobro vo sekoj slucaj tuka se slozuvame kompletno. Pozdravce :hug::l:

Lavender13 likes this.
  19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Наместо секојдневни јас си користам од оние влошки за циклус кога користев пошто и со секојдневните лом се правев.
    Кога веќе пишувам за влошки, ги користам либресе розевите али сега не ги наоѓам нешто да не се повлечени од продажба ?

20. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Oooo pojma nemam mila, niv ne sum gi kupuvala. Jas koristev feel fine ili sleepy. A majka mi ne e na rabota, na bolovanje e, za da prasam vo zegin kako e so nivna nabavka.

Снегулк@23 likes this.