Ако не можеш со камилица или сода само, корсти бебешки шампони, јас само бебешки коростам за цело тело.
Me prasa dali za intima koristam nesto i rekov ne deka imam. Ccrvenilo ajde probaj go ovoj ko demek se preporacuval za trudnici so infekcii i ete...
Апсолутно нема потреба од никаков гел за интима,ниту во бременост ниту така,јас сметам дека повеќе штета прават отколку добро.Доволно е и најдобро со чиста млака вода и повремено со сода.Тие гелови сапуни секакви чуда само нарушуваат пх вредност безвезе,откачи гел не ти треба ништо.Ако не ти е удобно така подобро земи нешто бебешко.
На сабајле на гладно топла вода со две лажички овесни снегулки, јас не одев со денови фала богу се средив и за доручек спремај си овесни каши со шумско овошје
Toj gel e sega novo voveden i sigurno ima nekoj procent doktorkata bidejki od taa firma mi smeni magnesium od 900den za grcevi bil
Ете сама си одговори. На денешно време барем има од каде да се информираш. Магнезиумот е за болки да, ама и од било која друга фирма ќе ти врши работа. Оваа конкретно што ти ја посочила јас лично не ја ни знам. Ако имаш иритација, чешање, црвенило се прават брисеви да се види од што е и се дава соодветна терапија. Ако е нешто што треба внатрешно да се третира џабе ти се сите гелови на светот.
Колку и да звучи чудно не е неопходен гел за интима. Ама те разбирам и јас сум од оние што сепак сакаат да стават нешто колку да не е само вода. Дефинитивно не ти треба нешто толку скапо. Еве една препорака од мене за едноставен евтин гел, што нема никакви вишок состојки, парфеми и слично и со години не ми направил било каква иритација. Ако имаш опција за пазарење во дм, само таму го има и е околу 100 денари, а предолго трае. Во меѓувреме практикувај ги советите што ти ги кажаа за одмивање со чај од камилица и сода, ако немаш некаква инфекција доволно ќе биде да ти се смири иритацијата.
Mojata maticna e najprotiv gelovi za intima, sekogas mi veli samo voda ili eventualno so caj od kamilica ili soda rastvorena vo mlaka voda. Inaku jas za intima obicno si koristev domasno napraven sapun praven od tetka mi, ama kako ostanav bremena ni toa ne koristam. Bremenosta e posebna situacija i ne treba da se koristat mnogu raboti.
Мислам дека веќе неколку години уназад препораките се да се користи само вода за интима, ни гелови ни камилици нишо. Ако ја нарушиш пх вредноста на тетката долу сврши работа.
Pa caj nemoze da ti ja narusi sredinata, a posekako ne se kotisti sekoja vecer, normalno so caj ili so soda se podmivas veke ako ti se pojavi nekoe crvenilo ili cesanje. Toa mnogu pomaga. A vaka ubavo e odvreme navreme ne konstantno. Inaku za sekojdnevna higiena na intima samo voda e najubavo.
Пх вредноста на чајот варира во зависност од типот на чајот, за камилица конкретно е покиселкаст, 6-7 додека вредноста на вагината е 3-5. Знам дека народно мислење е дека природно е најдобро но верувајте дека премногу проблеми можат да излезат од вака наивни претпоставки. Само вода и природна долна облека каде кожата може да дише, значи исфрлање на секојдневни влошки обавезно, тоа е најприродно и најдобро.
Toa si e vase mislenje i go pocituvam, ama za promivanje so caj odvreme na vreme ne konstantno tvrdam deka ne moze da nasteti. Inaku licno i jas samo so voda se mijam, i ponekogas se odmivam so caj ili od kamilica ili ajducka treva. Ama toa moze da mi se sluci ednas vo dva meseci, i korostam pamucen dolen ves drug i ne podnesuvam. Vloski sekojdnevni sum i jas protiv a sega se uveriv i zosto sum bila protiv. Od kako ostanav bremena koristam utrogestan vaginalono i da ne se pravam lom pocnav da stavam po nekoe vreme mi se javi jadez. Brisevi cisti a jadezot bese pak prisuten. I gi isfrliv, resiv da se pravam lom . I ete veke dve nedeli mirna glava nema jadez nema nisto. Prirodnoto si e najdobro vo sekoj slucaj tuka se slozuvame kompletno. Pozdravce
Наместо секојдневни јас си користам од оние влошки за циклус кога користев пошто и со секојдневните лом се правев. Кога веќе пишувам за влошки, ги користам либресе розевите али сега не ги наоѓам нешто да не се повлечени од продажба ?
Oooo pojma nemam mila, niv ne sum gi kupuvala. Jas koristev feel fine ili sleepy. A majka mi ne e na rabota, na bolovanje e, za da prasam vo zegin kako e so nivna nabavka.