Секојдневни најдобро е да не се користат да, ама ако не ставам ќе треба да одам на работа со 3-4 пара резерва гаќи и да се пресоблекувам, а тоа баш и не оди некако. Овие Jessa како гелот погоре што го стави членката се супер секојдневни. Без никаков мирис се и ете пет месеци како ги користам скоро и никогаш не ми направиле иритација.
Здраво ,на брисевите во 13 недела ми стои дека нормалната флора е редуцирана гинеколог ми препорача "Vagilact" вагиналети.Ги имате користено?Имала некоја ваков наод?
Nekoja so zgolemen iscedok postojano? Belo, zolto nekogas svetlo kafeno.. Napraveni site brisevi se e ok. Ginekolog kazuva deka nema prostor za grizha I se e vo red. Imav mal hematom za koj I Dimcev I maticnata mi rekoa da se pravam kako nisto da nemam i ne e opasen.. Gledam deka koga sum poaktivna vo tekot na denot e zgolemen. 17+2 sum
Zdravo Veke vlegov vo 24 nedela I od pred nekoj den mi e tesko da disam od vreme na vreme i posebno Koga se kacuvam po skali kako da snemuvam vozduh. Isto za prv pulsot mi e 100 no pritisok vo red. Normalno li e od sega da pocnuvaat tie simptomi? Jas mislev barem vo treto trimesecje Isto od pred nedela dve kako naednas mi ripna mesko I sega mi se poznava
Јас сум за некој ден 18 истата сум, на гинеколог ми кажаа нормално е, и си се тешам дека ќе помине за некој месец
Zemam Femibion 2, vo niv ima zelezo ama na nareden pregled ke odam vo 25 nedela ke ja prasam doktorkata; nikogas ne sum imala problem so zelezo
Имав и јас пред 2-3 недели вакви симптоми да ги наречам. И јас се исплашив си реков штом од сега вака, до крај кој знае како ќе бидам. И мешето баш тие недели ми рипна и веќе се познава. Но заморот, дишењето се среди за некој ден. Сега сум 26 недела и сум ок. Почнав да пешачам повторно по 3 км на ден, може и тоа ми помага да бидам "во форма".
Devojki kako odi? Jas bev na kontrola no mi rekoja deka bebeto e mnogu dolu pa treba sto poveke odmor! I celo vreme imam strav da ne se desi nesto sto ne treba! Jas si se odmoruvam kolku sto mozam ama pak znaete kako e I na rab da odis i po doma Edno drugo…nekoj sovet inaku 16 nedeli sme
I uste Edno prasanje gi napraviv brisevite no me pustija i vo infektologija da se proveruva krv dali nesto slucajno imas infekcija nekoja vo krvta kako hiv, hpv I dr…brisevite se super cisti kako solza no od infektologija imase Eden ne jasen rezultat za Nekoja si infekcija od macki Poimaaa nemam sto e toa! Macki doma nemame nikoj pat ni sme imale! A lekarite rekoja Mozi I da e od ne ubo peceno meso ne ubo izmijan zelencuk salama itn… I treba da se proveri pak taaa analiza za 2 nedeli! A mene pak mi e umot tuka i se plasam dali nekoja znae nesto za ova dali e stetno nesto inace se vika texoplazma gondi ? I nekoi go imale mozebi pred bremenost a poveketo Im se pojavuvalo vo bremenost …
Ние сме 15 недела и мене ми рекоја дека е многу ниско и може да премине во плацента превиа ,но уште е рано. Бидејќи работата ми е 8часа стоенје и движење отворив патолошка
Toa preku krv ispituvaat toxoplasmosis, parazit sto gi ima vo izmet na mackite no moze i vo razni produkti, meso, salama itn. Preku krv ispituvaat dali imas antitela i dokolku si pozitivna znaci imas i eden vid si zastitena od toxoplasma. Kaj mene izleze negativna deka nemam antitela na toxo, imame 2 macki no nadvor ne setaat. Doktorkata mi kaza Ako cistam pesokot na mackite obavezno so rakavici i mienje race so topla voda i sapun Ili maz mi da go cisti. No kako sto rekov ne se dobiva samo od niv tuku i od neubavo peceno meso, salami itn i Zatoa poveke da se vnimava na tie raboti. Dokolku go imas parazitot moze da bide stetno za plodot
Девојки, пред некој ден влегов во 13та недела и си купив Фемибион2 од денес да почнам. Но сега го прочитав упатството и вели не се препорачува за особи на антикоагулантна терапија и аспирин, а јас примам и аспирин и клексан. Тоа заради рибиното масло што го содржи. Јас веќе се напив една доза, но сега кога го прочитав ова се загрижив. Дали некоја има искуство или разговарала со трансфузиолог во врска со ова? Дали земате Фемибион2 а сте на клексан и аспирин?
Да, јас земав Фемибион 2 а бев на клексани и аспирин, немав никаков проблем, а бебуш еве го си спие до мене
Jas pocnav so Femibion 2 od 13 nedela a od 12 doktorot mi dade da pijam aspirin. Uste gi primam I dvete i eve veke 24 nedela sum
Фала девојки. И мене докторката што ми ја води бременоста ми препиша Фемибион2 а знае дека примам клексан и аспирин. Веројатно е во ред штом сите така примате. Абе нон стоп да имало нешто да се мисли човек .