Zdravo Dali vo MK se pravat odredeni testovi za rano otkrivanje na preeclampsia? Jas sum vo stranstvo i ovde od 25 nedela Utre treba da odam proveruvaat urina dali ima proteinuria. Potoa pak vo 28,31,32 itn se do kraj. Nikogas ne sum imala visok krven pritisok I sega mi e do 120/80; pulsot veke 2 nedela Kako mi e 98-100 no bilo normalno
Колку што знам секаде се тие стандардни тестови на протеини во урина, и мерење притисок на секој преглед.
Притисокот то е нааајнормален, одкуцаите исто така се во нормала пошо во бременост нормално е да се има поголем број на одкуцаи пошо срцето мора да испумпа дупчо повеќе крв. Притисок над 140 е за следење и највероватно терапија. Мене ми беше на контрола само 150 скокнат ама возбуда, дома ми е најнормален 120 стандард. Урина, крв и притисок ( исто странство) ми проверуваат секоја контрола.
Uste edno prasanje dali ste imale Ili imate bolki vo racete? Posebno desnata epten me boli i me faka ukocenost vo prstite. A custvoto na milion igli I trnenje me izluduva. Se slucuva koga legnuvam da spijam a Koga stanam poleka se podobruva
Da zemam 400mg ama sega dojdov na pregled kaj orthoped i rece carpal tunnel syndrome; od zgolemena tecnost vo teloto zaradi bremenosta nervite vo dlankata odgovorni za 3-4 prst se pritisnati i ima bolki i mal otok. Rece konsultacija so ginekologot ako treba lekovi da se namali tecnosta. Ne moze nikakva operacija sega no rece ke se povlece posle poragaj posle 2-3m. Treba da nosam pomagalo posebno za vreme na spienje i raka podignata na pernica da ne visi nadolu
Не се секирај многу трудници имаат карпал тунел,знам дека сигурно ти е непријатно чувството ама слушај го советот од ортопедот пробај да видиш дали ќе ти помага за да си олесниш, и да ќе се повлече после пораѓај две бивши колешки имаа им помина.
Здраво девојки, последниве 2-3 недели се будам навечер по неколку пати многу жедна и морам да се напијам вода. И секако мора и во вц неколку пати да одам. Преку ден не осеќам невообичаена жед, само ноќе. Инаку 13+2 сум, досега резултатите од крв и урина се во ред. Скриен шеќер не сум испитала, матичната ми кажа подоцна се испитува тоа. Дали некоја има со слично искуство?
I Jas bev isto do pred 2nedeli Sega sum 17 nedeli no malce po malce pijam voda noke i po malce odam wc i Mislam deka e normalno! I mene rezultatite mi bea super ! Taka da nekade za 2/3 nedeli i ti mozebi po malce ke pijes i ke odis wc! Skrijen seker I Jas nemam napraveno!
Здраво девојки, Дали некоја од вас има отежнато дишење и силно биење на срцето? 22 недела сум, веќе неколку дена дишам потешко...
Vcera za prv pat spiev so proteza za rakata I podignata na pernica; nemase nitu bolka nitu otrpnatost. Isto od vreme na vreme stavav ladni kompresi. Ke si kupam proteza I za drugata raka i navecer kako robot
Jas sum 17+1 i osekam od vreme na vreme silno bienjeee na srceto i disam po tesko! A I Jas ne znam dali e normalno ili ne posto prva bremenost mi e I nekoi raboti ne mi se Bas jasni
Нормално е, во бременост срцето пумпа многу повеќе крв од обично. Заради таа причина се качува пулсот и брзо се заморувате или имате чувство како да ви недостига кислород. Кај мене ова псобено е изразено при вакви нагли промени на време. Јас земам Б6 во тие моменти, заедно со магнезиум многу смирува. Сепак консултирајте си се со лекар пред да земете било што.
Da vo pravo si! Mene mi se desava I na spienje ne mozam da disam i Bas kako da mi nedostiga kiselorod i se budam ne mozam da zaspijam pak… pa pak gledam da zaspijam nekolku minuti i pak istoto mi se desava …
Иста недела, исти симптоми....пулсот до 160 ми се качува во мирување. И тежина така некоја во градите. ММ ми вели дека се киселини,а осеќам и јас имам потешкоти последните денови со варење.