Иста сум и јас, бев и на интернист, смеам по потреба верапамил, ама обично со б6 и магнезиум го средувам, имам приметено дека кога пешачам ми е супер, а се залежам дома ми се случува тоа, нормално е бебето е кренато и притиска, инаку 19 недела сум
Дааа... Вчера пробав да спијам на лева страна, можеби со дишењето ми беше полесно ама срцето мислев ќе ми излези... Со киселини моментално немам проблем
Zenski dali go imate cuvstvuvano vopsto Mrdanjeto na bebeto? Jas seusteee ne a ne znam ni kakvo na cuvstvoto 17+2 sme
Kako peperutki, kako gasovi.. taka treba da pocustvuvas Nekade od 18ta nedela kje pocne malku po malku
Јас почнав да ја осеќам мојата снегулка веќе цела недела 16+ сум,ама и втора бременост ми е и постелката ми е ниско позади и знам како се осеќа.Чувството е како пеперутки,како меурчиња да пуцкаат така некако.Кај секој е различно,уште малку ќе почувствуваш
Eden den go cuvstvuvam bebevo, eden den e mirno I slabo go cuvstvuvam pa si pravam filmovi dali e se vo red. Dali isto e kaj site ili postojano go cuvstvuvate? Si vikav samo da pocne da mrda kje se opustam, sega beter, samo cekam da mrdne.. 19 sum inaku
Рано ти е малчеко е сеуште за често да го осеќаш јас сум 25 сега секој ден го осеќам секој ден ,предходно имаше денови кога не осеќав ништо.
Stanuvam sabajle, vozduhov uzas! Odev malku peshki so maska I shal do rabota I si velam: kolku sme izlozeni na rizik nie I nasite bebinja so vakov vozduh I kolku realno mozeme da se zastitime? Tuka kaj nas da ne znaes od sto povekje da se pazis I kakvi posledici moze da ima seto ova. Ne znam dali sum vo period nekoj na postojani grizhi I misli dali kje bide se vo red ama stvarno vekje da ti se smaci od se! Ete taka imav potreba sabajlecki da se olesnam. Sega 2 dena kje mislam dali e se vo red, a kade e zimata, uste kolku ima.....
Јас некој денови ептен слабо и затоа се мислев дали кај сите е така... Инаку сеуште не осеќам некој силни удари, само онака нежно тропање
Јас имам таква болка од 17 недела почна, ако се накашлам, кивнам, на некое движење знае да боли. Некои денови боли, некои не.
Вчера го осетив прв пат јас баш на кивање, 15 + 4 сум. Не бев баш сигурна дали е тоа ама најверојатно е
Мешковци, пишував и во темата труднички муабети. Последниве три дена после некоја домашна работа, шетање или ете денес само еден час бев парк со малава и правев ручек, не можам веќе 2 саати да мрднам од што ме боли стомак горе кај попоков, на допир ми е ептен цврст и болно е. Имам во среда скрининг, 21 недела сум ама ваква болка и здрвување не сум чувствувала ни во првата бременост,прво мислев дека пред некој ден ми е од зачинето јадење ама дента бев и цел ден на нозе, овие два дена не јадам зачини, после актовност сум во кревет. не знам дали се во прашање лажни контракции, пошо со првото такви немав, а и да се, нели е рано? Плус нели поминуваат тие, кај мене е константна болка.
Napomeni na pregledot neka te vidi so sondata i okolu papok, nedaj boze da e vo prasanje kilo. Sto ne veruvam, ama pak neka proverat. Mene me zaboluva isto tamu, i plus desno stranata, ama jas znam od sto mi e, pred godina i tri meseci sum operirana od zolcka i sega znae da me zaboli okolu rezovite.