Cel zivot imam nizok 90 so 60,samo vo bremenosta mk se kacuva.znae da padne do 110 so 70 eve pesacam mnogu vnimavam na ishranata i pak se kacuva
Za eden mesec zelezoto od 17.3 mi padna na 5.6,homoglobinot od 136 na 101 Pocnav da pijam maltofer po 80 kapki so vitamin c,sok od kalinka so ceden sok od portokal,med so kopriva i sok od limon pa za 2 nedeli pak kje proveram.na ishranta vnimavam kolku sto mozam zaradi sekerot Maticnata epten ispacini
Sakam da prasam eve veke nekoe vreme sekoe odenje u wc primetuvam kako mokro na gakite a sum samo 15 nedela. Dali vi se desavalo ova?
Да, нормално е цела бременост ми е така, терам 29 недела. Три пати правени брисеви до сега секогаш се чисти.
Jas kako vlegov vo 13ta, mi se slucuva istoto, kako iscedok, sto do togas go nemav ... sreda sum na naredna kontrola pa kje go prasam dr, cekam rezultati od urinokultura a brisevi prvi ke pravime na pregled.. ne znam od sto bi mozelo da bide, neka kazat poiskusnite momentalno sum 14+2
Normalno e vodenest i zgolemen sekret vo bremenost. Dur nema nekoja mirizba i da se javuva jadez ne bi trebalo da ima problem.
Цела бременост сум со исцедок, како помочана цело време Еве јас сум 30+ , од прв ден до сега сум секој ден со исцедок, баш како помочана. Брисеви и уринокултура чисти. Како што ти кажа @Ceneva не треба да има изразен лош мирис и чешање, така ми кажа и докторот, а и многу членки цела бременост се со зголемен воденикав исцедок. Избегнувај секојдневни, јас ги ставам само кога мора да сум излезена од дома подолго време, а дома менувам веш константно. Досадно малку ама тоа е, ќе издржиме Во секој случај спомни му и на докторот да си бидеш мирна.
Сакам да ве прашам нормално е да се има како слаби менструални болки, не се нешто како во интервали туку цел ден се присутни, не се ни нешто болни, али во глава ми прават проблем дека можеби нешто не е во ред и дека треба да појдам на лекар. Бебуш си е активна си мава, 22 г.н сум.
Јас еден ден во неделата обавезно ги имам и јас сум 22+,тоа е кога се шири матката расте.Тројца доктори ми следат бременост и сите до сега ми рекле нормално е.
Фала ти на одговорот, јас од петокот ги имам, со магнезиум поминуваат ама пак ќе се јават после некое време. Не ми се допаѓа ич што сум станата ваква плашливка, никогаш не сум била ваква во животот.
Imam I jas nekolku pati vo tekot na denot mi se javuvaat nekade od 20ta nedela, sega sum 24+. Treba vo 1h da se javat 4 pati vo intervali za da se krene panika (ova mi go kaza doktorkata)
Имала ли некоја трнење во раце, почна да ми се јавува во спиење и ме нервира сто пати станувам, де за мочање де од рацете 24+6 сум, после секако сум на гинеколог ќе прашам, но да не треба нешто плус да испитувам
Имам јас,сеуште не многу изрзено. Во претходната бременост околу 6ти месец ми се појави карпал тунел синдром, до душа не ми потврди доктор ама по симптомите тоа беше. Здрвување и трнење на палец,показалец и среден прст од десна рака. Поизразено беше во спиење и ништо не ми помогна за да олесни симптоми. Дури неколку дена после пораѓај престана чуството.
Здраво девојки, бремена сум 17н 4дена...сестрата кај матичната докторка ми спомна за испитување некое во 20 недела за аномалии и 4Д но немало место во Чаир и ГАК па ќе чекаме ако најдеме термин. Прашањето ми е што конкретно се испитува и дали може со приоритетен упат или треба негде на приватно и колку би коштало???
Тоа е втор скрининг, се прави од 20-22 недела најдобро, вообичаено кај доктор кој прави скрининзи. На тој скрининг се гледаат сите органи детално, се мерат, се прави ехокардиохграфија на срцето на плодот. Приватно мислам дека во Систина е 5300, Ремедика нешто поефтино.
Втор скрининг од 20 до 24,22+ најдобро во Ремедика 5600 мислам беше Систина 6100.Можеш со приоритетен државна или Чаир ама имаш време прати нонстоп на Мој термин и ќе начекаш термин