Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ти си 17-та полна и 3 дена од 18-та.
    За 4 дена (во петок) ќе си полна 18-та и тогаш влегуваш во петти месец.

На Alishan30, Lili90 и ScorpioGirl94 им се допаѓа ова.
  2. ScorpioGirl94

ScorpioGirl94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    36
    Ти благодарам :sun:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    4ти месец 14-17 та недела
    5ти месец 18-21ва недела

Ти си 4ти месец

На ScorpioGirl94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    Zdravo mamicki, bremena sum 19+6.. ovaa nedela nekako kako mesko naglo da porasna, i denovive imav kako tegnenje, bolka sabotata okolu papok cel den, nisto strasno no ja osekjav kako tapa bolka se napiv dva magnezium direkt.
    Na tocno 19nedela miiiislam kakoo da go osetiv bebco kako stipkanje, ama ne znam ni dali e toa, Ve molam mislenje, na 8mi mart sum naredna kontrola kaj doktorot sto me vodi, togas kje pravime i vtor skrining ama nekako ne mozam da docekam..
    I deneska isto pak kako bolki niz cel stomak nesto sto prethodno nemav oseteno

5. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    23
    Zdravo:)
    Jas sum 20+6 i od desnata strana na stomakot se osekam kako zategnato, duri i ne mozam ni da legnam na taa strana, zatoa sto koga ke se svrtam osekam kako tegnenje i peckanje, so izdrzliva bolka. Ja prasav i doktorkata, veli deka e normalno bidejki raste bebeto, no sepak sum zagrizena...Nekoja mamicka so slicno iskustvo?

6. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    395
    Здраво девојки
    и јас сум 20+5 и стомакот веќе си расте,повторно ми се враќаат киселините
    За втор скрининг имам закажано на 10.03
    Сеуште не го осекам моето бебушко и малку ми е страв дали е се во ред

7. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Ако ти е прва бременост, покасно се осеќа. Тие што им е втора, дури во 17 -18 почнуваат да ги осеќаат. Јас сум со близнаци дури сега 22ра почнав да ги осеќам.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    Po komentarive sto gi citam aite dole gore sme isti, so isti misli i slatki maki..
    Odvaj cekam 8mi da dojde za d aodam na pregled, togas ke mi bide i vtor skrining

Od denes sum 20 nedela, nekoja tuka da e so denovite

9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    17.984
    Денес 23+1 :inlove: леле мн некако бргу ми поминаа претходниве недели-месеци. како вчера да правев тест за бременост :o Од полна 27 се влегува во седми?
    размислувате каде ќе се пораѓате или рано ви е ? јас само се распрашувам која кај се породила и како поминала и колку повеќе искуства слушам се повеќе сум збунета :worried:

На Alishan30, Sofi.ja, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Да, со полна 27 се влегува во седми.
    И мене некако ми поминуваат брзо деновите, некако понеосетно од првата бременост, иако и тогаш велев леле летна времето :D
    За две недели влегувам во трето. :inlove:

Јас планирам да се пораѓам на истото место и кај истата докторка. Тоа ми е решено уште во прва бременост дека ако пак бидам бремена, дефинитивно не менувам.

На Veki4kaa и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  11. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Изгледа мене само не ми проаѓа времево,ми се чини вечност дека дома на патолошка :(

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    И јас сум дома :)
    Ама со малиов ми летаат деновиве.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.304
    Допаѓања:
    18.447
    Јас сум 21+3

14. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    395
    Јас сум 20+6 ;)

На Ma4eangor4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    22+1 и менее рекордно брзо ми минуваат деновите, дефинитивно поубава бременост имам, вториов триместар пренајубав:inlove:
    Јас првата бременост значи ништо не сум осетила од убавините, лежење дома, само стрес, крварења, плачки, неизвесност, ризик за предвремен пораѓај, терапии еден куп, инсулинот капак на се, и сега ова се ми е ново:inlove:
    Нека продолжи вака.
    Стомаче повеќе се познава, посебно попладне, килажа сум веќе плус 1,5кг, се надевам дека нема многу да ставам.
    За пораѓај сега сосем друг доктор ми ја води бременоста, и не сум размислувала. Можно е кај нас на државно да раѓам, зависи како ќе биде. Од царски имам многу страв, бидејќи многу сум гледала и како траума ми е сликата.:(Но одвај чекам.многу сум нестрплива, да ја запознаам мојата лепотица овој пат.:l: Поголемата секој ден ја гушкам силно, се си мислам не ми е изнагушкана, многу и обрнувам внимание за подготовки за кога ќе дојде новиот член.
    Се нека биде во ред, стварно убав период и убави емоции во овој триместар имам:inlove:

На Bebence29, DaisyDoo, Löwenzahn и 11 други им се допаѓа ова.
  16. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.644
    21+6, и јас се осеќам одлично, малку нервозен и стресен период на работа, ама пробувам да не ме допира премногу иако е тешко некогаш. Многу се радувам што ќе одморам со породилното, а после здравје малку поголем ангажман за барање нова работа, не се трпи тука веќе.
    Едвај чекам наредна недела здравје 2 скрининг, тој кога ќе помине малку помирна ќе бидам, иако за сега е се добро пак некако на мисла ми е скринингот.
    И јас многу си ја мазам и гушкам поголемата, и многу разбира за нејзина возраст, гали мешето, бацувала бебе.:inlove: Е сигурно ќе има испади и ќе биде тешко кога ќе дојде бебуш ама не се секирам уште сега за тоа. Само се нека биде добро до крај.
    Во мементов воопшто не размислувам за пораѓајот, ама кога ќе се приближи моментот верувам дека ќе се тресам од страв, се познавам себеси.:D

@Alishan30 Вторава бременост дефинитивно не ја осеќам, да не е стомакот нема ни да знам дека сум трудна. Среќа оваа бременост немав ни мачнини, во претходаната до 18 недела се убивав од повраќање, ова е живот.:D

На no name5, lackygirl, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    @CareTee исто, скроз и јас.
    Вчера бев на дружба од работа, и вниманието ми годеше, па незнаеле за бременоста, па смеа, стварно убав период. А киселини минатиот пат имав до пораѓај, сега се само повремено и издржливи:inlove: :hug:

На princess5 и CareTee им се допаѓа ова.
  18. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    263
    Do koga gi zemavte utrogestan vaginalno ja sum 20ta nedela i uste gi stavam ?

19. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Јас до 14та, ама зависи од секоја бременост различно. Докторот знае најдобро дали треба или не.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    395
    i jas sum 21+1 i uste gi stavam utrogestanot,ama vo petok sum na vtor skrining pa ke prasam koga i dali ke moze da gi prekinam