Два, три дена имам болки, подносливи, доле лево ниско.. ама не се менструални, него како нешто да ме притиска... дали има некоја искуство или да трчам на лекар? Највеќе ме заболува при кашлање, кивање, напрегање и при долго одење
И мене така ме заболува, не како менструални, исто при кашлање, кивање ме заболува наеднаш, сега веќе 3 недели не пешачам од страв (имав розево на бришење 2 дена во 11та недела) доволно на работа стојам на нозе после дома одмарам оти ме боли. Од утре 15та недела.
Девојки имате ли вагинален исцедок? Јас сум 22 недела денес, и од пред две недели како да ми се зголеми количината. Исцедокот е или без боја или млечно бел, ама буквално како да сум се подмочкала се чувствувам цело време.
И кај мене тогаш се зголеми исцедокот и ја дури и на преглед отидов одма од страв, испадна дека е нормално и брисеви повторував и тие беа чисти и си се помирив дека ќе си мењам гаќи 2-3 пати на ден
Нон стоп имам исцедок, белузлав, и се одам со секојдневна или менувам веш по неколку пати на ден. 22ра сум и јас, се додека нема мирис не е страшно, но брисеви прави ако нешто ти е сомнително.
Благодарам девојки. И мојот нема некаков мирис необичен или да имам црвенило/чешање, така да најверојатно е нормално. Јас во странство сум, овде прашав, исто рекоа нормално било, брисеви немало потреба и така.
Hahah taka da nema 7 tuku pocnuva odma 18 I toa e peti mesec imam takva aplikacija ahhahhaha gresno moze pisav
Lelel jas ushte malko ke se selam vo 3to tromesecie,leta vremeto epten brzo... Hemoglobinit za 10 dena od 90 na 109 mi dojde pijam iron folic sabajle vecer so vitamjn c od 500,i hemovit so vitamin c od 1000 na rucek,kakao so jagodi,telesko so brokula,med so seme od kopriva i portokal na gladno
sakam da prasam kakov e pregledot vo 24 nedela za srcenceto na deteto,ako znae nekoj da mi objasni bev na 2 skrining vo 22 nedela i doktorkata mi rece vo 24 nedela proverka na srcenceto,dali ima prostor za panika?
Не знам дали е задолжителен прегледот. Јас со претходното бев кај Димчев на скрининг и не ми спомна за преглед на срценце. Нека кажат и другите Инаку, имате од време на време менструални болки доле? Не јаки ама тука се
Тој се прави генерално по препорака на доктор или некоја индиција. Ако докторката ти рекла,можеш да прашаш дали има некој сомнеж или рутински те пратила. Зашто мене матичниот ми рече добро е да го направам, заради годините, меѓутоа на скрининг ми рекоа нема потреба.
Јас да имам, ама нормално е, баш денес и на докторот му кажував, нормално е се шири матката расти бебето, јас имам некои чудни болки како истегнување, во секундата како да се тегни некој мускул нешто и кратко е многу и ме штрекнува, поинакво е од менструалните болки, не памтам за првото така да ми беше, можи имам забораено
Влегов во 20 та недела и исцедокот ми се зголеми преку нок , до сега беше многу малце сега е значително повеќе.
најверојатно ради годините...имам 33,а и спомнав дека лани имав неуспешна бременост ради немање срцева реакција... Се слушнав со матичната рече дека се е во ред,уште еднаш ќе ме види она следната недела на 4Д кога и ќе бидам полна 24н Ви благодарам на сите,поздрав и со лесно до крај....живи и здрави сите
И јас сум 33г со второ бремена па не ми рекоја за срце, исто и со првото не ми рече никој за срце, не е задолжително и не направив, иако пред него имав миссед абортус имаше па немаше срцева акција.