Женски, имате ли жолт исцедок? Јас од време на време имам, утре ќе идам на брисеви да видам, ама ептен се исплашив. Сега можеби глупо прашање, ама каков мирис треба да има за да биде страшно? Моево мириса на нормален исцедок... не знам како да објаснам хелп!
Здраво, јас сум цело време со жолт исцедок . Два пати правев контролни брисеви, беа чисти . Исто и уринокултура правев два пати и беше стерилна . Ми дадоа канестен вагиналети пред неколку дена ,дека еден период исцедокот имаше непријатен мирис . После вагиналетите мирисот го снема , но си остана жолтеникав исцедокот .. бев да проверам и плодова вода и тоа беше во ред . Матичната ми кажа дека некои жени и цела бременост имаат жолт исцедок и дека не е причина за паника . Доколку не си сигурна за исцедокот , најубаво е да си прашаш матичен ,чисто за да ти биде мирна душата . Но , штом немаш чешање или непријатен мирис би требало да е нормално.
Ахам... немам чешање дефинитивно, не знам ни од што би можела да закачам нешто, немам ни односи со мм од пусти страв крвна слика со урина сега правев, океј се. А мирисот ми е како киселкаст, не знам како да објаснам... не ми текнува со првото дали вака имав
Јас имав со канестен се среди. Брисевите беа чисти. Промивки со камилица правам секој ден од тогаш и искрено пријатно ми делува. Пробај
Jas imam zolt iscedok od 5 mesec navamu. Brisevi cisti. Nikogas nemase miris i cesnje. Mi imase doktorot sto ke me poraga prepisano 6 dena kanesten krema da stavam so aplikator i betadine da mackam nadvoresno radi dezinfekcija ama sekretot e pak takov. Brisevi pak ke pravam zdravje sleden mesec. Koga ke vlezam vo 9 ti. Napravi si brisevi da ti bide mirna glavata, inaku smetam deka e normalen sekretot.
Еве денес бев да земам, утре ќе ги носам, па кога ќе добијам резултати здравје, ќе сподела искуство Фала на сите ❤️
не е задолжителен преглед,јас го направив кај матичната во 24Н зошто од Чаир така ми рекоа во 22Н односно само ме извадија од памет не потребно...бебушка е супер,си расте како што треба... следни прегледи ни се скриен шеќер,матичната рече од 24 до 28 недела...јас ќе одам следната недела и ке бидам 25+3 во авицена закажав и следно ехо кај матичната на 28н,па здравје 32Н и 36 Н и тоа ќе биде валјда
Девојки плис хелп, каде го чувствувавте бебчето во 18/19та недела? Малку сум испаничена некогаш ми се чини дека е мн ниско.. прво бебче ми е не знам што да очекувам, секое ново чувство ми е стрес имав и round ligament pain и некоја нелагодност на средина на стомакот, изгледа ќе се препотувам секој ден до скрининг
Ne se grizi tolku, malecko e normalno e nisko da go cuvstvuvas, kako ke rasti bebus ke si se kacuva se povisoko. I bolkata i nelagodnosta si e normalna, matkata si se siri i karlicata so rastenjeto na bebeto. Opusti se malku.
Јас сум 19та од понеделник, мало е уште затоа е долу ниско, како што ќе расти ќе се крева нагоре и тогаш се ќе те боли исто така со осеќам и јас. Со таа болката од папок нагоре и јас се чудев, како истегнување наеднаш и секундарна болка, плус офкам ко ќе ме стегни во првата бременост ја немав. Не се грижи нормално е.
И јас долу го чуствувам имав и болки доле десно кај стомакот др ми рече тука те удира затоа те боли, не грижи се воопшто
Синоќа во спална дошол син ми, легнал до мене и во спиење при вртење толку силно ме мавна со нога директ во стомак.... цела вечер око не склопив да не го повреди детево во меше....