Ме има и мене удрено на нејќење, седеше до мене и со ногата со сета сила бам, исто ми беше мисла 2 дена, заштитени се со плодовата вода не би требало толку лесно да се повредуваат. Од утре сум 19та недела, деновиве е многу размрдано, удари осеќам веќе појаки ич не памтам од првата бременост дали вака олку рано го осеќав, знам беше прво како пеперутка од 18та, ама после не памтам, а доста ми беше активен цело време до раѓање, а ова ќе биди изгледа уште поактивно дури долу во вагина осеќам дека ме мава
Zdravo Dali nekoja od vas vo skoro vreme bila na pregled vo sistina da mi kaze ako moze koja e cenata ?
Девојки, 14 недела сум, имам болки во половината и во горниот дел од нозете. Овие два дена ми се случува. Утре сум на преглед, ама би сакала искуства ако може да споделете. Да се успијам полесно
Магнезиум и бедоксин пијам и пиев за болки. Сеуште си ги имам а уште малку 7ми месец ќе бидам, ублажуваат болките со витаминиве и минералите но во целост не се изгубени. За ударите по стомак заштитени се, а и не се наоѓаат високо во стомакот, туку се во мала карлица и се многу мали. Заштитени со своја обвивка, со плодова вода, со органи на мајката, плус масти, плус кожа на мајката.
Користев Канестен 3 на почеток на второ тромесечие и потоа пробиотски вагиналети, ја снема кандидата. Од што ти е страв?
Ijas imam tamu bolki duri mislev da ne mi e slepo crevo i krvna slika pravev da vidam leukociti , bev na eho mi kazaa deka e vo red da pijam magnezium po 2 kesicki direkt
Има ли некоја болки во целата половина, посебно скроз доле од половината (срамната коска), во нозете од колена нагоре, препоните, куковите особено после лежење едвај станувам.. и овие две ноќи многу киселини имам, претходно немав ич 22+6 сум
Да болки имам каде што наброи, особено ако седам во една позиција подолго време. Киселни ми сепојавија некаде 23 недела, сега немам толку многу. 26 недела сум
Нормално ли е тоа? Навечер едвај се вртам, кога седам едвај станувам. Се мислам дека е рано за толку болки, ни магнезиум не помага
Скоро сите имаат, ќе стане и полошо како расте бебе и притиска секаде на сите нерви. Еве сум 2 саата будна веќе од болки, никаква позиција не можам да фатам, ова е рутина секоја вечер, морам да станам да се размрдам за да можам да презаспијам. Напиј се магнезиум и вит Б и ќе помогне малце, ама да сосем нормално е.
Zdravo Na redovem pregled doktorkata mi kaza deka kanalot mi e malku podotvoren, no veli deka ne e nisto strasno i treba da se sledi i mi dade utrogestan, a sleden pregled mi zakaza za 1 mesec.. Dali nekoja se soocila so nesto vakvo da spodeli iskustvo? Premnogu vreme mi se cini 1 mesec za sledna proverka na kanal.. Inache sum 26 nedela.
Да си направиш крвна слика со АЛТ, АСТ и жолчна киселина. Има една состојба во бременоста која е многу ретка ама опасна ако не се открие Pregnancy Cholestasis, за жал кај мене беше откриена, а се почна со чешање на стапалата и дланките при крај на второ тримесечје. Не велам дека е тоа и не сакам да те плашам, има решение, кај мене е под контрола и сме добро и јас и бебе, уште некој ден и ќе се запознаме здравје, ама добро е да си свесена и да провериш, посебно зошто во МК воопшто никој не зборува за состојбава. Симптомите обично не се јавуваат пред 25 надела, така да ако си порано веројатно е од самите хормони.