Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    7.903
    Problem so zolckata imas? Ili so crniot drop

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.632
    Допаѓања:
    43.311
    Немав ни со тоа ни со тоа пред бременоста, ми се појави веројатно поради покачен прогестерон кој е најчест виновник за состојбата, некое тело едноставно реагира како моето на него. Инаку проблемот е со црниот дроб кој не ја филтрира киселината и се излива во крвта, колку со разбрав ид објаснувањето. Ама добра сум сега, требаше да ме породат 37ма ако не се спуштеа вредностите, за среќа на време открија и имав неделно по двапати проверка на вредностите и терапија со урсодоксицилна киселина висока доза, скоро два месеци и за чудо ми се симнаа во граници па решија река нема ризик и ќе чекаат до 40та.
    Кај мене почна со чешање на табаните и дланките ама продолжи со екстремно чешање насекаде, не спиев со ноќи целата бев со гребаници што се чешам како луда. Благодарна сум што сум тука и што тука одма реагираат на чешање како симптом, да бев во МК не верувам дека ќе ме замареа оти таму препишуваат на хормони, на пирење на кожата дрн, дрн.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.091
    Те прочитав и малце ме замисли, во последно време и јас се многу чешам по тело посебно околе зглобовите на нозите и рацете..

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.632
    Допаѓања:
    43.311
    Која недела си?

5. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки, незнам дали е дека ми е пониско постелката или се работи за нешто друго ,но цело време осеќам како притисок на бешиката . Дали има и некоја друга вака? Направени брисеви ,ПАП , уринокултура се е чисто . Кога им кажувам на докториве ми велат ништо не е , воедно ми го прекинаа и утрогестанот и откако престанав да го користам чуствувам болки почесто. Пијам и магнезиум 2 пати на ден меѓутоа ми помага сега за сега откако ќе го испијам и после пак исто со болки сум .. Се двоумам дали да отидам и до некој друг доктор чисто да слушнам мислење . 16 +4 сум инаку..

6. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    10.123
    И јас сум со пониска постелка, и осеќав како притсок доле кај јајникот од левата страна, исто 16 недела. Кога потпорасна бебе 22, 23 недела почна да ме притиска на бешика дури и до подмочување :) Др ми рече карлично е поставена бебка и затоа. Магезиум пијам 750 на ден една таблетка насабајле две навечер ради спуштена постелка и тоа е тоа. Мислам дека не треба да се секираш чим брисеви и све ти е чисто.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.091
    23 nedela, kaj mene l kako sitni bruncinja crveni nekade zabelezuvam dali so cesanje gi sozdavam nz..

8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.632
    Допаѓања:
    43.311
    Нека ти проверат овие параметри што пишав за секој случај, ама мислам дека ти е кожно нешто.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    26.385
    Спие некој во 17 недела на стомак? Ќе се подразбудам у сред ноќ, глеам на стомак сум..

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    18.124

Јас спиев некаде до пред 2 недели 20недела, ама почна да ми расте стомакот сега и да сакам не можам ме боли и знае да ме клоца ако легнам на стомак.

11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас сум 21+ и понекогаш знам да се разбудам... веќе ми смета, па и не е баш удобно. Ми беше кажано од доктор, се додека не ти смета тебе, спиј си. Ќе осетиш кога нема да можеш повеќе :)

12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.997
    Јас повеќе се замарам со тоа што многу често се разбудувам на грб, 25 недела сум од денес..

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    7.903
    Stavaj si pernica pozadi grbot koga legnuvas nema taka lesno da se svrtis

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    Јас никако не спијам, имам несоница од првото дете, 4 год сон немам, спијам од 10 и пол до кај 1 тие саати ми се споени, после само се вртам и никако да запијам, дури кон 5, 6ч заспивам и во 7 за на работа и в градинка станувам секој ден. И така го туркам секој ден преморена.

15. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да ве прашам кога го почувствувавте бебето како мрда? јас сум 20 недела, и уште го нема ни еднаш и почнав малку да се секирам. трета бременост ми е и си реков рано ќе го осетам ама го нема.: и се концентрирам и држам раце - ништо - што мислите, има простор за паника? на интернет вика после 24 ако уште не тогаш на преглед..
    тука сме само на гости и не ми се оди по доктори.. што да правам?

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    7.903
    Jas bev 19+4 koga go osetiv prv pat. Ako ti e bas misla pojdi si na pregled. Neznam sto da te sovetuvam

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    ми мрдна седнав со лаптопот на мене и одеднаш оп оп) ќе се расплачев од среќа)) си мислам требаше да се пожалам па да се јави :)
    ќе набљудувам сега прво некој ден

На Lili90, lackygirl, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    7.903
    Na pocetok jas ne go osekav bas sekoj den. Taka da nemoj i toa da te zagrizuva. Malecko e uste ima mesto da pliva ;)

На KidA, Sparky.99 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  19. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Здраво мамички, бремена сум 14+2, синоќе околу 1ипол часот имав кафеав исцедок кога ќе се избришев, гинекологот ми препиша утрогестан прогестерон, дали некоја која се е соочила со ваков проблем и дали има место за паника?

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    Мирувај повеќе и примај терапија, ако треба ако работиш и боледување земи си. Ако ги пиеш можно е да имаш вртоглавици да не се плашиш од нив е. Кај мене 11та недела беше розево на бришење и од тогаш земам добростон исто е прогестерон. Плус магнезиум и вит Ц земав тогаш. Магнезиум си земам секој ден. Па одма прекина и не се повтори, продолжив на работа и фала богу е во ред досега се 21ва недела сум.

На Kiksi1 му/ѝ се допаѓа ова.