Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Problem so zolckata imas? Ili so crniot drop

2. 1209

1209 Форумски идол

Немав ни со тоа ни со тоа пред бременоста, ми се појави веројатно поради покачен прогестерон кој е најчест виновник за состојбата, некое тело едноставно реагира како моето на него. Инаку проблемот е со црниот дроб кој не ја филтрира киселината и се излива во крвта, колку со разбрав ид објаснувањето. Ама добра сум сега, требаше да ме породат 37ма ако не се спуштеа вредностите, за среќа на време открија и имав неделно по двапати проверка на вредностите и терапија со урсодоксицилна киселина висока доза, скоро два месеци и за чудо ми се симнаа во граници па решија река нема ризик и ќе чекаат до 40та.
    Кај мене почна со чешање на табаните и дланките ама продолжи со екстремно чешање насекаде, не спиев со ноќи целата бев со гребаници што се чешам како луда. Благодарна сум што сум тука и што тука одма реагираат на чешање како симптом, да бев во МК не верувам дека ќе ме замареа оти таму препишуваат на хормони, на пирење на кожата дрн, дрн.

Ceneva likes this.
  3. no name5

no name5 Популарен член

Те прочитав и малце ме замисли, во последно време и јас се многу чешам по тело посебно околе зглобовите на нозите и рацете..

KidA likes this.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Која недела си?

5. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Здраво девојки, незнам дали е дека ми е пониско постелката или се работи за нешто друго ,но цело време осеќам како притисок на бешиката . Дали има и некоја друга вака? Направени брисеви ,ПАП , уринокултура се е чисто . Кога им кажувам на докториве ми велат ништо не е , воедно ми го прекинаа и утрогестанот и откако престанав да го користам чуствувам болки почесто. Пијам и магнезиум 2 пати на ден меѓутоа ми помага сега за сега откако ќе го испијам и после пак исто со болки сум .. Се двоумам дали да отидам и до некој друг доктор чисто да слушнам мислење . 16 +4 сум инаку..

6. Viveki

Viveki Истакнат член

И јас сум со пониска постелка, и осеќав како притсок доле кај јајникот од левата страна, исто 16 недела. Кога потпорасна бебе 22, 23 недела почна да ме притиска на бешика дури и до подмочување :) Др ми рече карлично е поставена бебка и затоа. Магезиум пијам 750 на ден една таблетка насабајле две навечер ради спуштена постелка и тоа е тоа. Мислам дека не треба да се секираш чим брисеви и све ти е чисто.

AlchinovaR1979 likes this.
  7. no name5

no name5 Популарен член

23 nedela, kaj mene l kako sitni bruncinja crveni nekade zabelezuvam dali so cesanje gi sozdavam nz..

8. 1209

1209 Форумски идол

Нека ти проверат овие параметри што пишав за секој случај, ама мислам дека ти е кожно нешто.

no name5 likes this.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Спие некој во 17 недела на стомак? Ќе се подразбудам у сред ноќ, глеам на стомак сум..

Lili90 likes this.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Јас спиев некаде до пред 2 недели 20недела, ама почна да ми расте стомакот сега и да сакам не можам ме боли и знае да ме клоца ако легнам на стомак.

11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Јас сум 21+ и понекогаш знам да се разбудам... веќе ми смета, па и не е баш удобно. Ми беше кажано од доктор, се додека не ти смета тебе, спиј си. Ќе осетиш кога нема да можеш повеќе :)

12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Јас повеќе се замарам со тоа што многу често се разбудувам на грб, 25 недела сум од денес..

Lili90 likes this.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Stavaj si pernica pozadi grbot koga legnuvas nema taka lesno da se svrtis

atz1995 likes this.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас никако не спијам, имам несоница од првото дете, 4 год сон немам, спијам од 10 и пол до кај 1 тие саати ми се споени, после само се вртам и никако да запијам, дури кон 5, 6ч заспивам и во 7 за на работа и в градинка станувам секој ден. И така го туркам секој ден преморена.

15. KidA

KidA Истакнат член

да ве прашам кога го почувствувавте бебето како мрда? јас сум 20 недела, и уште го нема ни еднаш и почнав малку да се секирам. трета бременост ми е и си реков рано ќе го осетам ама го нема.: и се концентрирам и држам раце - ништо - што мислите, има простор за паника? на интернет вика после 24 ако уште не тогаш на преглед..
    тука сме само на гости и не ми се оди по доктори.. што да правам?

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas bev 19+4 koga go osetiv prv pat. Ako ti e bas misla pojdi si na pregled. Neznam sto da te sovetuvam

KidA likes this.
  17. KidA

KidA Истакнат член

ми мрдна седнав со лаптопот на мене и одеднаш оп оп) ќе се расплачев од среќа)) си мислам требаше да се пожалам па да се јави :)
    ќе набљудувам сега прво некој ден

Lili90, lackygirl, IRBBB and 4 others like this.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Na pocetok jas ne go osekav bas sekoj den. Taka da nemoj i toa da te zagrizuva. Malecko e uste ima mesto da pliva ;)

KidA, Sparky.99 and AlchinovaR1979 like this.
  19. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Здраво мамички, бремена сум 14+2, синоќе околу 1ипол часот имав кафеав исцедок кога ќе се избришев, гинекологот ми препиша утрогестан прогестерон, дали некоја која се е соочила со ваков проблем и дали има место за паника?

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мирувај повеќе и примај терапија, ако треба ако работиш и боледување земи си. Ако ги пиеш можно е да имаш вртоглавици да не се плашиш од нив е. Кај мене 11та недела беше розево на бришење и од тогаш земам добростон исто е прогестерон. Плус магнезиум и вит Ц земав тогаш. Магнезиум си земам секој ден. Па одма прекина и не се повтори, продолжив на работа и фала богу е во ред досега се 21ва недела сум.

Kiksi1 likes this.