Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Една недела сум на боловање па за една недела сум на контрола, исто докторката ми препорача мирување, можеби преку празниците бев повеќе активна. Сепак многу испаничив бидејки прва бременост..

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    Ако имаш можнот повеќе лежи овие дена дури имаш така и не кревај ништо тешко. Земи си и вит Ц немаш штета од нив.

На AlchinovaR1979 и Kiksi1 им се допаѓа ова.
  3. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Zenicki kazete mi za skrien seker so uput vo drzavna Dali treba da se javam da zakazam I Dali vi naplatija pozz

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    Која недела се правеше за скриен шеќер?

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Од 24 до 28.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Имате ли болки во грб? Како се справувате?
    24 недела сум и некои денови имам големи болки.

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    159
    Во грб, во половина, во препони, кога легнам одвај се вртам од една страна на друга. 25 недела сум.. само магнезиум ми даваат

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелее вчера прашував на темава во труднички. Дури страв ме фати. Почна да ме боли грб/кичма 22+ сум и ногата десна до пета доле... не можев од кревет да станам :( еве сега трети ден, као подобра сум, ама уште ме боли. Поготово кога ќе се уморам со детенцето трчајќи, легнувам и толку :)

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    Мене вчера ми се фати некој нерв, цел ден бевме излезени, не пешачев многу, ама пак од стол на стол неудобно е, вечерта пеглав алишта и мн ме заболе половината, магнезиум зедов, па денес не ме боли, рано ми е и мене за овие болки 22ра од понеделник сум, ама второ е и се е помачно сега, со првото на крај неможев 20 чекори да одам од што ме болеше назад ниско половината, а планирам на работа да одам до 37ма недела :D здравје царскиот ќе биди 38ма. Со првото отворив породилно на денот кога се породив 40та недела :)

На 0ли, Viveki и Lili90 им се допаѓа ова.
  10. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    34
    Zdravo , od denes sum 23 nedela i od vcera osekam bolka od desnata strana dole ,eve cela nok probuvam nekak9 da se namestaam ama ne se smiruva, zemav magnezium vcera 2 pati eve sega pak inace primam od pred 2 dena utrogestan vaginalno 2x1.ne znam od sto moze da bide bolkata vo cetvrtokot bev na skrining ok bese

11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    10.123
    Чим на скриниг било ок не се плаши, се шири матката и се појавува болка.

На Macemece му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    23.681
    И јас мислам нема место за паника, штом и на скрининг било се во ред, допрва се ќе боли :lol:допрва нема спиење :D

На Macemece му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да ве прашам и јас за ова со чешањево, на доктор сум дури по една недела. мене многу ме чешаат колената, едното насабајле само нежно да го зачешам ми се прават црвени линии а посилно уште повеќе - после носам чорапи за вени па не се чешам преку ден ама а ги слечам веднаш ме тера да се чешам.. а дланки и стапала не.. дали може истото да биде?

14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Женички 25та недела сум вчера вечерта и утрово прв пат се будам со јака вртоглавица. Бев кратко свртена на грб пред будење да прашувам ли кај матичната или нормално од што сум била на грб?

15. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    10.123
    Не знам дали затоа што си била на грб, ама вртоглавици се нормални во бременст, може да е низок притисок, висок притисок, слаба циркулација, ниско железо, многу работи може да се или пак едноставно бременста ти е таква. Сепак консултирај се со матичната :)

На *Milicka* и Tsukinory им се допаѓа ова.
  16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Да прашам за испитување на скриен шеќер... Зошто некои боцкаат два пати, а некои лаборатории три пати? Тоа зависи од што? Од како ќе каже гинекологот? Со првото детенце два пати ме боцкаа и сега идам во Генеа чисто да прашам и таа ми вика "ааа кај нас три пати се боцка" :)

17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Kakvi se tie corapi za veni? Moze slika i od kaj gi kupi?? I koj ti preporaca da gi nosis?

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Zatoa sto tri pati e pravilno bockanje,taka treba da bockaat site.Polesno im e da ne se zamaraat i bockaat 2 pati da ne otkacat kolku samo.

19. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да ти кажам јас ги носам уште пред бременоста ама на многу им ги препорачуваат само за време, треба да направиш испитување кај интернист или васкуларен хирург со доплер, и ќе се види дали има потреба - ако да тој и ќе ти ги препише не знам во Мкд како точно оди. На приватно ги има во медикус и сл. Јас во Германија сум најзадоволна од фирмата меди ама тука мислам ги нема
    https://www.vitego-shop.de/kompressionsstruempfe-medi-mediven-elegance

20. NMA

NMA Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Ова ми е прва бременост и сум 19 недела и ставам од печеток утрогестан, претходно 3 пати дневно а сега 1. Забележав дека отворот на вагината ми е малку зголемен со тек на време при ставање на утрогестан- дали е тоа нормално имате ли забележано?