Јас сум ужасна деновиве ми се слоши ќе паднев во продавница, плус низок притисок. Мислам дека ти е од што си станала нагло плус времево променливо. Сепак консултирај матичен ако сакаш
Женски први брисеви ми кажаа во 14 недела. Кажете со спеклум се зимаат или?? Ич не сакам тоа железото а и се плашам дека пониско ми е постелката....
Кај двајца доктори различно ми земаа . Кај матичен со спеклум , а на гинекологија во болница без . Исто сум со ниска постелка. Немој да се плашиш, единствено што можеш да направиш е да пробаш додека ти земаат брисеви да се опуштиш максимално и нема да осетиш ништо верувај .
Огромна грешка.Луѓе правете брисеви.Многу компликации можат да направат од кратење на грло,до пукање на водењак,предвремен пораѓај.Ништо нема да ви биде од 2 мин. зимање брис неможам да разберам што е страшното,стисни заби.Не е пострашно од наведените можни компликации
Зависи до комапниите ама обично бараат 6 или 9 месеци пред да останеш бремена да си осигурана за да покријат. Јас имав од работа приватно и сакав да продолжам да си плаќам зошто се затвори фирмата баш кога останав бремена, ама ми кажаа дека нова полиса ке мора да направам и таа нема да ми го покира пораѓајот
Жени, сега правев крвна слика и леукоцитите ми се малку покачени, треба да се 10, а мене ми се 12.8... што значи ова? Треба нешто плус да испитам или? Мокрачата ми е супер
Јас сум приватно од Сава и според мојата полиса, треба минимум 8 месеци да си бремена и осигурана за да ти покријат трошоци
Hahah ista sum I jas navecer edvaj da zaspijam cela nok se budam nikako da najdam pozicija...a za bolki i Jas imam od vreme na vreme pijam pregnatol I magnezium.Uste malku ke se selam vo tretomesecie
Магнезиум пијам ама како џабе да го пијам изгледа. Преку ден ми е океј ако се движам, се додека не седнам или уште полошо да легнам, е тогаш се укочувам и секое мрднување ме заболува. За спиење како шо викаш, хорор ми е, ама ќе си трпиме изгледа
Pobitno ti e na pocetok da gi napravis. Mnogu komplikacii mozat da nastanat ako ima nesto. @Starchild ubavo ti napisala. Jas neznam sto tolku se plasete od speklum. Nitu e bolno nitu nisto. Jas eve vo sabota ke odam tret pat da mi zemaat brisevi. Jas licno pravev i koga ne e po protokol mislejki deka imam nekoja infekcija. Me ubivase mislata deka moze da ima nesto sto bi mu nastetilo na moeto bebe. Nikogas speklumot ne go staviv na um da bidam iskrena.
Тоа значи во 8ми месец да се осигураме така? Која е цената на осигурувањето и дали знаеш колку покриваат приватно да се породиш?
Ма ич не ме интересира спекулум дали стаиле или не,само да е се добро.Мене на два пати и рачно ме проверуваа дали сум отворена покрај спекулумот пред рачниот преглед.Влегло таму влегло што се мора се мора за добро на двете. Да бидам сега и безобразна да не речам ама и бебе од уши не се направило пак од таму е,само тогаш на сите добро ни е јбг.
Istoto sakav da go napisam. Kako mozela da go napravi bebeto i toa ke go izdrzi . Ama si pokutiv da ne bidam bezobrazna.