Ne bese krvarenje onakvo fala Bogu tuku ednas dva pati na hartijata sukrvica. Ama ako imas takov problem ti obavezno da si baras progesteron nema steta od toa tuku naprotiv toa e podrska na bemenosta.
Ми препишаа Дабростон да пијам сабајле и вечер,онака се си е океј со бебето,постелката... Нема опасност.
Добростонот е исто прогестерон, ко било во ред опушти се и пијај го, јас него од 11та недела го пијам, 23та сум и сега го намалувам ми рече да го прекинам, доста е, во ред е се. Исто и магнезиум и може и вит Ц да си земаш плус, повеќе мирувај и не кревај тешко.
Женски 15та недела меко грло ама цервикс добар 49см, докторката прво рече аа меко грло да измерам цервикс ама после рече добар е. Сеа ме загрижи што рече меко грло... Некој искуство??
Наредна недела сум во систина па ќе видам... Скроз изумив да прашам на крај зашо коа ми кажа цервикс супер и постелката се кренала само ми рече топ си можеш и да патуваш и толку. И јас се замајав и после не препрашав шо значеше меко грло
Zdravo, dali 30 mm dolzina na cerviks vo 25ta nedela e malku i sto primate za da se spreci da se namaluva poveke
Не знам за мерките дали е во ред должината, но јас пијам Ферона за грлото на матката. Засега е во ред според докторката.
Мене ми беше толку од прилика во тие недели, па се скрати на 28 mm, па на 23. По препорака почнав да пијам Ферона 2×1 покрај тоа што земам магнезиум, Утрогестан 2×1. Пред да почнам со Ферона, грлото ми беше 23 mm. После 2 недели пиење стана 26 mm и пак после 2 недели бев на контрола и беше 30 mm.
Освен парацетамол што може да се пие плус и прска во нос за да се излечи настинка?Веќе 3ти ден едвај дишам од што ми е затнат носот.Тт немам,не кашлам ,но премногу сум затната и ми тече носот превише.Гинекологот ми препорача Парафен дека можам да пијам и било каков спреј да прскам во носот.Јас пиев досега само Парацетамоч си правев дома инхалација со чај и толку ама не поминува дури мислам дека секој ден ми е полошо и полошо.Некој собет ве молам,инаку сум скоро 27 недела бремена.
Ми беше кажано да внимавам, но на лежење строго не сум. Движење умерено, со одмор и не долго, без напор и кревање тешко итн. Што ти препорача докторот? Вагинално. Првпат ми мереа на втор скрининг, сама си побарав.
Ako mi veruvas eve od utre 38+0 nedela pocnuvam i dosega nikoj mi nema izmereno i da mi kaze tolku ti e cerviksot. Doktorot sto ke me poraga vo poveke navrati go prasuvav i samo ke mi recese dobar e. A preku abdomenalno eho dali e mozno i kolku e precizno da se izmeri ne znam.
Izgleda se gleda I preku andomenot,pa Ako I'm e nesto somnitelno togas merat vaginalno za poprecizno. Podobro I sto ne ne ti spomnuvale, te zastedile od edno stresiranje plus
Da, ama koga citam ovde site znaat cerviks kolku im e dolg, jas pojma nemam ko da ziveam vo kameno doba Site zacestuvaat so pregledi na krajot jas od 10 ti april go nemam videno sinko na eho a ctg ke mi pravele vo 39 ... Pa i toa ne mi se dopaga bas, radi ova bi sakala da sum mk