Не знам дали е до мене али жими мајка кога бев 14та недела и 4 дена го осетив бебето ама многу многу слаб допир дали дека цело време лежив, или само сонувам. Одтогаш ништо немам осетено. Јас сум више 17та недела и 2 дена. Кога вие прв пат го осетивте убаво?
Девојки, за киселини што пиете? Рупурут смее? Ми го препиша докторот и сега во аптека ме премислија пошто имало многу алуминиум во него и ми препорачаа некои Антиметил.
Рупурут и Гастрогард се дозволени во бременост колку што знам јас, а Антиметил ги даваат за гадење/мачнини.
Probaj i na priroden nacin ne e na odmet. Mene cips mi pomagase, sega pred nekoj den imav ama ne tolku se napiv kisela voda mi pomogna. Znam sum citala i semka od maslinka da goltnes pomagalo ama ne sum probala.
@MartinaMM ,@rikimiki ви благодарам на советите. Па да за рупурут баш ме збунија сигурно докторот не ми го препорачал без да смее…
Дури пред недела дена почнав да го чувствувам по убаво и по често (поточно негде во 21 недела). Пред тоа не бев сигурна дали е бебе или се гасови .
Smees rupurut 3 tableti na den ... Gastrogard poveke mozes A ima i edno kako suspenzija sampon dozvoleno e za trudnici reflustop se vika. Mene rupurut mi deluva najmnogu od ovie raboti, ama se e kratkotrajno. Probaj kisela voda, bademi peceni toa isto mi pomaga. Drugi clenki kazuvaa zrno ziv oriz i pomagalo, semka od maslinka, zeleni jabolki. Antimetil ti e za gadenje i macnini ne e za kiselini. Koja e toj/ taa vo apteka da si ja skini diplomata pod hitno.
Ти благодарам! Знаеш онака на мисла ме стави да не земам од што така ми рече хаха ќе си земам Рупурут, па барем за кога ептен не можам да ги истрпам.
И со првото и сега земам гастрогард, пробав и рупурут ама гастрогард ми се подобри. Одобрено од гинеколог.
Kaj sekoj razlicno mene gastro gard ne mi pomagaat voopsto. Isto kako da se nemam napieno. Neka si proba od se sto i rekovme moze ke si go najde lekot
Девојки како се справувате со стресот...? Деновиве многу сум тажна и нервозна истовремено, незнам како да си помогнам ми се насобра се,а стравувам за бебето да не му се случи нешто...
Си пијам обично Б6 и магнезиум каога имам стресна ситуација и пробувам да мислам на убави работи, да ми биде зафатен мозокот за да не ми врти На бебуле нема ништо да му биде don't worry. Живееме во време во кое што и да сакаш се да ти е под конец, не може... проблеми секаде, работа, дома... ама наоѓај си убави мисли и активности
Нормално е, јас менував расположенија цели време. Малку се стабилизирав 5ти, сега 26та цело време сум плачлива, многу исплашена, загрижена, знам да испаничам без причина… ни јас не знам во какви расположение ќе се разбудам Ја гледам другарка ми лабава и дури се обвинувам што сум ваква, едноставно не знам како да си помогнам
Искрено мене многу ми помага пешачење и слушање музика преку слушалки . Хормоните ми се страшни , знам да се расплачам од ништо нешто и да осетам тага .
Дали мислите дека ова ни е од хормоните? Јас сум 15та недела многу стравувам за бебенцето.. Осеќам многу неправда, тага
Кај мене лично е од хормони, знам и кога седам сама со себе да се расплачам од некоја лоша мисла . Пробај да читаш книги , да излезеш на свеж воздух , размешај се со луѓе . Ќе видиш дека ќе се осетиш подобро . И најбитно од се , мисли позитивно. Размислувај за тоа колку среќа ќе ти донесе тоа мало суштество кое расте во тебе . Бебињата чувствуваат се што чувствуваме и ние . Кога ти е потребен разговор или едноставно утеха , доколку немаш со кого да разговараш и да си олесниш на душичката , слободно обрати ми се .