Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    18.123

Леле тој период мислам за сите ист е и јас сонував живи глупости, бебе сум изгубила, ми го земале кога сум го родила пишав и тука памтам. Б6 си пиев и пред спиење.
    Занимавај се, серии, прошетки, кафе, positive birth stories на yt гледав јас. Една kenzas што ја следам на инста сега и ги изгледав влоговите со првото бебе, таа трето чека:lol: плачев малку со неа кога кажуваше како се мачела ама ете ја 3 детенце ке си роди. Мене и такви работи ми помагаа да не мисла безвезе глупости.

На annamommy98 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    баш истоо сум и јас сонувам како ми го зимаат бебето, без причина се карам со мм дури некогаш ми станува жал за него како ме трпи искрено :lol:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Девојки дали на почетокот на второто тромесечије ви изчезнаа сите симптоми па за момент сте се запрашале дали е се во ред. Јас и во првото тромесечије немав којзнае колкави симптоми освен што понекогаш знаеше да ме заболи стомакот и осеќав како болка во матката сега ништо од тоа нема и дека пишав пред некој ден дека се нервирав баш се загрижив. Многу лесно се чуствувам и ништо не ме боли. Исто така секое сабајле станував со тешкотија порано а сега многу лесно и енергично. Ве молам за совет. Во среда сум на контрола и пишав на матичната но ми рече штом немам болка ништо не ми е ама јас се плашам да не престанало да чука срцето на бебето од нервозата.

4. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    1.210
    Која недела си? Не можам да ти пишам, ако сакаш пиши ми. :)
    Не би требало да е нешто, почеток на втор триместар е чуден, уште не осеќаш бебе, симптомите се намалуваат, имав и јас такви паники. Само пробај да мислиш позитивно и штом имаш закажано преглед ќе видиш ќе ти олесни. :)

5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    10.629
    Од 12+ или 13+ започнува второ тромесечие?

6. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    10.123
    Не се плаши на сите второ тромесечие ни е најлесно, тогаш зимаш здив од бременоста шо се вика хахаа. И мене ми беше така наеднаш престана и да ми се гади, и енергија ми се врати освен што имав стомаче друго ништо не ме потсеќаше дека сум трудна :) Уживај два три месеца после пак доаѓа тешкото, болки у грб и кичма, киселини голем стомак, али све сетоа слатки маки :D Со лесно да ти е бременоста и пиши ни како си поминала на преглед.

На emka11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Не се секирај со првата бременост само повраќањето го имав подолг период ама после открив и од што ми е :). Други симптоми немав се до 36та недела кога веќе не можев да се поднесам и едвај дишев додека да излезе бебе. :)

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Со 14+

На AlchinovaR1979 и Starchild им се допаѓа ова.
  9. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Секоја жена и секоја бременост е приказна за себе. Кај секого е различно.. Јас од како влегов во второ тромесечие ми ги снема киселините и престанав да повраќам.. Кај секого е индивидуално. Сега сум 19та и немам симптоми освен што се повеќе и повеќе го осеќам движењето на бебето. Затоа не се плаши, некој дури воопшто нема симптоми. Не се секирај само позитивни мисли, ќе биде се во ред:)

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    10.629
    Уф, уште сум имала за чекање :)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелеее дали има некоја како мене што е постојанооо како помочана? :( 26та недела сум денес и веќе ми е смачено од менување на гаќи и секојдневнии.. :)

12. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    18.123
    Поздрав, иста сум од некаде 21-22 недела, еве уште исто ми е. И јас од денес 26 терам, нема лек очигледно. Сега повеќе улошки мислам потрошив одколку кога имав циклус

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.678
    Од денес 25та јас, засега немам мн исцедок, со првото знам мн имав само водена бев, сега еднаш денот знај да ми истечи наеднаш и после мирно :D
    Мн активно е денес машала, бранови на стомак имам :D

14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Значи исто. Ама се форсирам и вода да пијам многу и поише сум во веце него на столче на работа хаха :) јас и ти сме ептен со неделиве :)

15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    18.123
    И јас по 3литри обаврзно пијам, имав мака на почетокот дехидтирана бев од повраќање од тогаш навика по 3 литри обаврзно. Да да, кога ти е термин? :D

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    21 Август :) во најтоплото ќе се печеме... тебе? :)

17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    18.123
    Истоо 21 Август и мене :D само тоа зборам како ке се преживее на тоа жешко не знам:rofl:

На Macemece и Lili90 им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.678
    Тука сум и јас :D
    38ма сакат царски да ме породат дека втор, 15 дена порано од термин кој е до 29ти ама пораѓај ќе биде од 12 до 15 август така ми рече докторката :sun: па здравје до тогаш.

На Carolin. и Lili90 им се допаѓа ова.
  19. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Море да биде се добро, најбитно. Ќе се печеме тоа е :) мене првото ми е 2ри Јули родено и таа година беше пекол уште во Јуни. Ама се се издржува :)

На Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    18.123

Вие со искуство сте, мене прво ми е се ми е ново. Ама нека се живи и здрави само тоа е најважно :D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.