Јас сум 26ти јули со бебе ќе бидиме едно по друго со родендените лавче ќе биди како мене. А првото па 10ти декември во најјаката зима беше баш ми е мило дека се во 2 различни периоди ќе имам и летни теми за роденден, роденден на отворено здравје само, секаде се да биди во ред.
Да ти кажам и мене ми е се како ново скроз различна бременост од првата... сега повраќав до 4ти месец, ми се лошеше, помалку сум поправена (до сега 12 кила хаха) со првото 22 се попраив али, се ми е ново и истиот паничар сум
И јас многу повраќав и тоа не ни ме фати дома за нова година бевме заминати Црна Гора а бе не знам како издржав 5 дена таму едвај чекав дома да си дојдам. Знаев дека сум бремена не знаев што да правам, да пијам нешто да не пијам, мислев крај нема ама и тоа помина
Се ќе поминееее. Не знам за тебе ама јас сум тешка трипајла. Само мислам дека нешто ми е, а ќе речеш второ ми е, со искуство. Кичма малку ме заболи, паники. Ми се лоши нешто, паники... маж ми вика со тебе здравје не идам на трето, вака да ме стресуваш и мене
Јас освен мачнините и повраќањата не можам да се пожалам, немам некоја мака или тешко да ми е. А и дома сум, кога дознав дека сум бремена фирмата кај што работев се затвори, ама се си работам низ дома нормално се пазам, не кревам тешко и сл. Ама генерално супер ми е. Освен еднаш што имав болки ненормални од десната страна, и се сомневаше докторката на слепо црево, еве од вчера ме наболува пак после сум на контрола ама попушто веќе не е како минатиот пат што ме болеше. А се сомневам и дека ми е од храна кога јадам посуво 2 3 дена по ред без течно нешто или барем смути некое.
Ми се јави матичниот стигнале резултатите од приска од Ск се било добро, ми олесна. Крвта, железото исто добри се во мокрача нема ништо најдено..ох ептен се радувам едвај чекам следен преглед, за полот се криеше не можеше да види јас сакам девојче, се надевам дека ќе ми се исполни желбата сите ми викаат дека сум поправена повеќе за разлика што во првата бременост не ми се ни познаваше, малку ми мава на психа ама си реков дека ќе повнимавам малку повеќе па се надевам дека нема да качам многу после првиот пораѓај многу брзо ослабев, ајде здравје само да биде се како што треба па за другото ќе се оправаме.
Ве читам сите сте понапред од мене јас 17недела за два дена а нон стоп мокра доле Цело време со дневни сум....
Devojki denes gi dobiv rezultatite za hiv hpv i rubella. Za rubella vika naod pozitiven. Doktorkata rece znacelo deka imam antitela. Deka e vo red. Dali imate vie iskustvo? Malku me fati panika
Таа вакцина за рубеола ни ја ставаа мислам на 18г средно само на женските, затоа сите имаме антитела, тоа е нели и целта на вакцините. IGg+ мислам треба да е.
Da ne imas kandida? I mene isto taka mi se mokrea i imase neprijaten miris najverojatno bese kandida pa stavav kanasten. Napravi si i brisevi za sekoj slucaj. Toa ti e od mmr vakcinata, site imame antitela.
Здраво девојки. Денес сум 23 + 2 , после пешачење отидов до тоалет и на гаќите забележав 3-4 капки крв (не беа обилни), како црвено-кафени . Право отидов на дежурен , меѓутоа ни д од дежурен немаше. Сестрата и се јави на докторката и и ја објасни ситуацијата ,а таа само и кажа дека не е ништо страшно и дека по се изгледа ми пукнал некој капилар ( Немам болки и го чуствувам бебе) . Ми кажаа да си ставам утрогестан и да се напијам магнезиум, исто така да ставам и секојдневна ,па ако имало повеќе крв да сум се вратила во болница. Сега моментално немам ништо и се надевам дека ќе нема , меѓутоа ми е страв . Има некој со ваква случка?