Јас мислам дека кога има крварење утрогестанот е подобро да се пие. Терапијата горе-долу е таа, може плус инекција прогестерон депо. Како нема дежурен доктор,каде тоа?! Јас би ти рекла ако ти капне пак да им се вратиш, да се види и од што е предизвикано.
Ако ми капне секако се враќам воопшто не ме интересира дали докторката спие дома или не . Инаку во Гевгелија, на повик се дежурните лекари за викенди . А и да немам ништо преку вечер утре секако одам кај матичниот.
Jas na pocetokot prokrvariv i gi stavav vaginlno utrogestanot se do 27 ma nedela. Podobar efekt imaat koga se stavaat vaginalno. I moja braceda koga krvarese i taa vaginalno gi stavase.
Точно но само кога не се крвари. Кога се крвари голема е можноста да се исфрли капсулата наместо да се апсорбира,затоа додека не се намали крварење се пие после се продолжува со ставање.
Мирувај сега лежи и одмарај. Провери да не ти се поклапа со датум на последен циклус. Мене ми се случи во 4ти месец да прокрварам уствари испадна како циклус да поминал и се смири крварењето после 3 дена.
Da ama toa ne e obemno krvarenje dve kapki imala neka gi stava vaginalno kako i kazale. Inaku braceda mi krvarese poveke i pak vaginalno i kazaa. Vistina ne znam sto e ispravno
За жал не ми се поклопува датумот со последна менструација, но во секој случај штом ме пратија дома ваљда не е ништо озбилно. Ќе одмарам и лежам , а утре ќе одам и до матичен чисто да ме ѕирне за да ми се смири душата . Ви благодарам девојки на одговорите .
Девојки, дали го правевте тестот за гестациски шеќер? Гледам докторот ми пишал на извештај совет - да го направам тестот. Не знам дали да го правам, малку ми е страв Ќе се слушнам со докторот секако ама да ве прашам и вас какво искуство имате...
Здраво девојки . Еве ме мене со апдејт. Немаше ништо преку вечерта , а нема ни сега . Само што се враќам од матичниот , ме гледаше и вагинално и абдоминално . Цервиксот ми е 40 мм што е супер. Нема внатрешно крвавење, се е чисто. Ми рече и една уринокултура да направам за секој случај и да не претерувам со пешачење. Бебе е во ред , се свртило карлично ,меѓутоа има време до крај ваљда ќе се заврти . Битно добар е и тој . Ви благодарам што ме мислевте .
Да го направиш. Јас го правев бидејќи имаме генетски и испадна дека имам гестациски. Многу ми беа високи вредностите, па до крај само внимавање на исхрана.
И јас треба да го направам во петок. Не плаши се , во случај да има нешто ќе не стават на диета и ќе си внимаваме .
Девојки го стававав утрогестанот две недели и се чувствував психички многу лошо, развив ирационални стравови, паника, проследена со плачливост. Инаку ми беше даден “да си бидам јас мирна” без реална потреба. И се пожалив на докторката и ги опишав симптомите и ми вика аа па да тоа е чист хормон ги збукнува емоциите.. уште виновна испаднав зашто не сум и кажала веднаш да го прекине… Ме интересира дали некоја од вас имала ваков проблем и како се справивте
Ne veruvam deka panicnite napadi imaat vrska so utrogestanot tuku so hormonite voopsto. Ako treba da go zemas zemaj go ne si igraj igracki. Mozes b6 da se napies i magnezium za smiruvanje. Poveke setaj na vozduh i najdi si zanimacija, hobi. Od iskustvo ti kazuvam.
Не сум луда да ги прекинам доколку има потреба, ми ги даваше за да сум си била јас мирна, бидејќи претходно ме извадија од памет без причина. За дејството ми потврдија двајца доктори. Можеби јас во ситуацијата бев поподложна на таква реакција