22 +0 имам многу чудна болка/притисок во долниот дел од стомакот на станување/седнување/одење. Некој со слично искуство?
Изгледа нормално е, кај мене исто така е, исто и при пешачење ме боли, со рака се држам долу под мев, јад мислам да не боли и резот од царскиот.
Баш кај резот ме боли. Вчера бев поактивна со големиов и како почна да ме боли, стани седни со него, еве и денес продолжи болката. Се насекирав дека ми е скратен цервиксот ама ваљда ќе видеше некој до сега..
Одмарај малце полежи, ако ти е шубе нека те ѕирнат. Цервикс не се крати туку така за еден ден Ама би било добро да полежиш малце и магнезиум да пиеш.
Таму и мене, со поседување, одмарање поминува, магнезиум. Како што расти поќе си боли и се помалку можам да пешачам. И слушај си тело, како се осеќаш така прави.
Све е некако потешко со вторава бременост. може дека сме постари или само дупло се секираме се слушнав со докторката што ме пораѓаше, ќе одам да ме види
Јас со првата во 5ти месец осетив како притисок доле и плус кај резот што ми е сега докторката викаше ако премногу те притиска можеби и појас ќе си носиш ама се среди се за брзо освен чуството дека доле имам заглавено нешто Е сега со оваа други проблеми ама ете штом ќе те ѕирне раат да си.
Вчера носев постигнати тренерки за пешачење, многу ми беше поубаво, не ме заболе ич стомак, изгледа треба да си најдам некое мидрече што не стега многу за поткрепа, да не е појас? @KuklickaSk па и годините сиг си имаат врска, сега сум 33, штом наполнам 34 по 2-3 недели ќе биди царскиот тогаш бев 28-29 родив, плус дома со дете, па болни често од градинка...
Ај сега не вреѓајте со годините Првото на 39 го родив, за второво 42 имам. Млади сте, доста се жалите од годините
Јас ко баба се осеќам стариве неможат од мене да се пожалат па згора на се прв пат жуљ ми се направи на стапало долу
Veke 18 polna nedela cerviks 3.58cm Dali e Dobar maticnata veli super e ama nekako ocekuvav da e poveke vo ovaa nedela
Здер. 15н. денес имав болка ко нож да ме боди околу папокот десно,т.е. 2 прста под и до папок дали е бебето? Какви се првите движења , како осеќавте,рано е уште?
Некој порано осеќа некој подоцна, јас прв пат убаво го осетив бебе 18 недела, во 16 недела исто осетив нешто ама не знаев да препознаам дека е бебе како ќе расте така се поубаво ќе го осеќаш. Со лесно ❤
Не би требало да боли, првите движења се нежни како пеперутки да ти летаат во стомак, како скокткање и јас 18та недела ги осетив и првата бременост и сега второво
Можеби грч било или цревата да се. Иначе за таква болка многу покасно да кажеме по 30та недела каде бебето е големо па повеќе се тегне може да осетиш. Јас најболните движења ги осетив од 35та до 38ма недела.
Како сте продолжиле да функционирате вие што сте имале хематом и до вчера само лежевте? Мене ми рекоја лесна прошетка од денес хематом нема веќе ама мене ми е страв да функционирам нормално