Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Ќе шеташ по малце на воздух од клупа до клупа не наеднаш даго обиколиш градов :)

2. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    720
    Јас бев на строго мирување две недели, само в’кревет, станување за јадење и во тоалет.
    Едноставно си го програмирав мозокот, дека смеам да се движам по малку и тоа е тоа. Секој ден се поќе и поќе ќе се привикнуваш дека смееш да се вратиш во нормала, секако со припазување.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Тие што сте ставале канестен после 13та недела како го аплицирате? Јас ставив ама без апликатор ама пак ми е шубе некако.

4. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    10.123
    Зошто шубе? Јас ниедна вагиналета не сум ставила со апликатор до сега, конкретно за канестен имав кандида, ставав два пати и сега на последни брисеви чиста бев. Не се секирај ставај си само гледај подлабоко да ја бутнеш, не ти треба апликатор.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Со прст бутав додека може, не ти треба апликатор.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Mene mi gi prepisaa za kandida, imaa aplikator ama mi bese nekako strav da ne se povredam so nego, probav so prsti ne odese deka se podolgi I pokruti do pola I natamu ne odese me fati strav I se otkazav ne se ni obidov povtorno da gi stavam

7. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44
    Здраво,
    Има ли некоја со ниска постелка? Како функционирате? Мене ми е ниско поставена, меѓутоа не го допира грлото на матката. Ми рекоа да не кревам тешко и да пазам со виткање. Некако имам страв, не знам како да се однесувам. Дали нормално функционирате?Дали сте биле на одмор?Дали може да се крене нагоре постелката?Моментално сум 22ра недела.....

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас бев со ниска што не покриваше цервикс. Истерав цела бременост до крај и се породив во 38+3.
    Покрај тоа што пиша ти, ми рекоа и без односи, без нагли движења, полека и мали чекори. Не залегнав, а на крај па не ни седнав.
    На одмор дали бев што знам. Бев отсутна од дома 2 недели, но исто се однесував како да сум дома.
    Секако, правев со дозвола од докторот што ми ја следеше бременоста.

Но може и да се крене кај тебе, има време.

На AlchinovaR1979 и AkinomS им се допаѓа ова.
  9. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки , како сте денес ? :hug:
    Јас се враќам од преглед , со бебуш е се во ред , си мрда , си расте . (712 гр. сме :inlove:)
    Цервиксот е 3.7 што за 25 недела е во ред ,меѓутоа јас сум со многу болки(facepalm) . Ме боли долу кај бешиката .
    Се пожалив и на гинекологот ,тој ми кажа дека било нормално,но некако не ми е мирна душата . (facepalm) Буквално како пецкање некое осеќам,некој притисок . Да напоменам уринокултура и брисеви чисти. Дали има некоја што вака се чувствувала како мене ? :wasntme:

На fina, Viveki и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Јас осеќам болка доле ама сум 19та недела. Денес измерен цервикс 54. Ми кажаа или бешика да пијам брусница ( исто уринокултура и брисеви чисти) или од кичма болки што се рефлектирале. Зашто се др е ок. И кога лежам поминуваат за саат два. Од утре почнувам да се наливам со брусница па да видам дали има подобрување.

На deniz333, Viveki и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  11. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Хахаха лелее богами и јас ќе се наливам со брусница . :rofl: До 20 недела секој ден пиев 3л вода + 2 шолји чај од брусница+ 1 шолја чај од увин и дефинитивно си немав ваква мака, а сега дека ми е жешко и не ми се пие чај:( .

На *Milicka* и Viveki им се допаѓа ова.
  12. AspasiaS

AspasiaS Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    Jas sum 17 nedela i povremeno cuvstvuvam pritisok kako tapa bolka vo besikata, brsevi cisti. Na pregled sum naredna nedela pa ke vidime..

На *Milicka* и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  13. fina

fina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    73
    Исто и јас еве 26 та недела, од вчера како некоја тапа болка кај бешиката, исто уредни брисеви и уринокултура од вееме на време знае да пецне секунда две и снемува, можеби е нормално сега поголеми се и има притисок надоле штознам…‍♀️

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    @AspasiaS , @fina Кај мене помина болката :D. Ми помогнаа увин и брусница чаеви . А и како што кажавте бебе расте и притиска , нормално е.

На *Milicka* и AspasiaS им се допаѓа ова.
  15. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Здраво мамички бремена сум 21+2 денес бев на втор скрининг, се е во ред со бебуш но докторката малку ме замисли за носната коска. Кажа дека му била оформена но мала носната коска па потоа ми кажа дека е можно и само носето да му е мало бидејки и јас имам многу мал нос, дали некоја се соочила со ваков коментар?

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Kaj koja doktorka go pravevtr skriningot

17. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Виолета Ефтимова во Штип

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Да напоменам и приската ми е уредна и првиот скрининг, исто така му се познава и носето на ултразвукот

19. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Togas e se vo red, ne se sekiraj ne moze kaj site da e isto

На Kiksi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Здраво, бремена сум 22+2 денес бев кај матичниот на преглед и бебо одлично напредува, само единствено нешто што ми рече дека плацентата била доле и да почекаме до 28ма се кревала до тогаш или ако не се крене ќе морало царски но да мирувам повеќе, без нервози без напрегањa, без односи.. Ја секако немам ни односи од како дознав дека сум бремена, имав еден спонтан во Октомври па дури и отказ си дадов бидејќи најбитно ми е да си го донесам на свет бебето.. Па ме интересира некој со исто/слично искуство дали е нешто страшно