Ме интересира од кога почна да ви се познава стомачето ? 14 недела и прилично доста се познавам дури од што ми е чудно само се гледам во огледало си викам да не сум здебелена да не не е ова трудничко стомаче
Мене почна да ми се познава уште во 12 недела . Еве ме денес 26+0 , а јас имам стомак ко за 9 месец . Прва бременост, поправена 12 кг до сега и буквално ми е се во стомакот.
Мене ми е од сам старт исти од кога дознав дека сум бремена ова ми е 2ра бременост и еве веќе 4 и пол месеци сум и така уште си има, од сабајле е супер али затоа после тоа бомба сум сеуште немам качено килажа се надевам дека вака и ќе остане
Женски дали некој имал ентерококус на миктобиолошките тестови и колку е комплициррана оваа бактерија??
Devojki nikako da ja izlecham bakterijata Ureoplazma, stravuvam od predvremeno poroduvanje ve molam za sovet. Piev Eritromicin od 250mg. A ponataka ke probame so Summamed. Blagodaram.
И ја со една доза сумамед на следни брисеви пак ја имаше, матичниот ми рече да почекаме уште малку за пак да повториме брисеви за поверодостојен резултат.. После колку време од антибиотикот ги повтори брисевите?
Денес го почувствував движењето на бебето нежно како пеперутки 17+2 За првото ич не се сеќавам кога ги осетив првите движења. Инаку настинав.. не знам кај ме снајде грло ме гребе, нос ми се растече како чешма..хаос. Кажете чаре што смеам, пијам витамин Ц, јадам лимони така малку ме освежува ама не проаѓа..
Мислам дека рано си ги повторила брисевите. Јас ја имав 2 пати еднаш пред бременост тогаш пиевме сумамед со сопругот и на следни брисеви ја имаше пак. Потоа откако останав бремена направивме брисеви уште на почетокот, имаше уреаплазма. Матичниот ми препиша еритромицин таблети, откако ги повторивме потоа брисевите после 1 недела отприлика беа чисти. Еве сега пак ми земаа брисеви во 16та недела сите беа негативни. Уреаплазмата знае да е упорна бактерија и да ја има до крај.. земај си се што ти препишува гинекологот за да ја снема. Со лесно.
Мислам дека многу рано си го направила.. требало подолго време да помине после антибиотикот бар според тоа што ми го кажа мене матичниот.. јас некаде после 2 недели + - точно не се сеќавам.. Инаку 22+5
Зоври вода, исцеди пола лимон сипи го и лажица мед. Мене секогаш ми помага при настинка, и при кашлица.. и супи,овошје повеќе..
Здрр 17 нед. ме боли стомакот т.е. осеќам какко ми е тврд стомакот и мускулите не можат да се шират баш. Т.е. тоа р болно мускулите што треба да се прошират на еден начин и тое се тврди, искуства??
Istoto mi se slucuvase I mene vo tije dve nedeli od 17 do 19 polna nedela posle magicno Pomina, isto I jas bev mn zagrizena epten me bolese I se stvrdnuvase imav custvo Kako balon da imam vnatre... Ama Pomina, ne se grizi takov e periodot najverojatno
16та недела некако почнав често да мокрам, а чувствувам и како бодежи. Пред 2 дена кај јајниците, денес како внатре во вагината. Ќе направам чај од брусница само не знам дали е настинка, инфекција или е нормално, некој искуство да ми пише.
Ехеееее не се секирај од 12та ме боцка ме боли доле стомаков ми затежнува ако сум на нога пример правам јадење и доле ме боли и магнезиум пијам 2 пати не помага. Првата бременост се осеќав отечено доле имав чуство дека имам заглавено нешто а уствари се нормално, сега порано почна нелагодноста некако. И брисеви правев сите чисти искочија и јас сега често мокрам.
Кога пишав имав бодежи, но не како ноќва. Ноќва ја поминав скоро без сон што од бодежите што од страв заради нив ама не се престанати цела ноќ. Вака не памтам да ми било во првата бременост.