Гасови имам нормално да речам, не како на почетокот што имав повеќе, а во тоалет одам да, но пред бременоста одев почесто, сега може да се случи и на два дена. Резултатите од брисевите ми стигнаа негативни, ма да многу не им верувам не знам. Понеделник сум на контрола, не знам дали ќе издржам вака ако продолжи.
Јави и се на матичната нека те ѕирне ако може чисто да си мирна пред викенд. Брисевите можеби ти се чисти но можеби во мокрача да имаш бактерија и да боли стомак од тоа или како што викаш ти идеш на 2 дена во вц може и од тоа да имаш бодежи. Пробај олесни се и види дали ќе ти биде подобро.
Менр со првата бременост ми беше ужас. Буквално ми беше срам да искочам. Го опраив само со корејска козметика. Т.Е малку го подопраив во бременост, за после бременост да ми биде џам. Поскапа е да ама вреди! Инаку читав состојки, пребарував, гуглав, симнував апликации.. се оптеретив Ако сакаш детално што се користев, ќе ти пишам во лп
Zdravo mamicki. Jas na odmor vo 25+4 vo grcija. Koga se vrativ od plaza se istusirav i se brisam so krpata i na nea mn malo kolicestvo na bledorosev iscedok.mozebi 1 ml. I se preplasiv. Nosev vo mene utrogestan 200mg, vednas stadov i horizontala fativ. Slicni iskustva? Inace bev petokot pred trgnuvanje na ginekolog me pregleda rece super e se normalno, dobiv dozvola za patuvanje.Mn se vardam, cel den pod senka, mn malku se kapam, vednas smenvam kupaci..
Можеби е од повеќе движење друга средина патот утепува секако. Види како ќе бидеш понатака и ако имаш исцедок подобро испиј го утрогестанот.
Fala na interesot. Posle toa nemam nisto sega za sega. Da prasam mozi smesno ke zvuci, dali na momenti imate cuvstvo kako da imate tampon vo vaginata, uli kako da vi vibrirat nedto bas vnatre vo vaginata? Jas poslednive denovi imam bas takvo cuvstvo
Може од топлото ти било или од бришење или некој напон. Веќе осеќап бебуш мрда значи се е ок. Јас сум 23 недела исто сега во грција моментално. Да осеќам ко притисок и бодежи доле. Се нешто ме штрека ама ќе ме клоцне бебуш и си викам ок е.
Ubav pomin, se kapis? Sedis na sonce? Jas pod senka cel den i to prirodna a se kapam plivam 10 min i vednas na presoblekuvanje. Ama samo paniki krevam deka nesto mi e. Inace denes polni 26 nedeli
Првите 2,3 дена не се бањав ич, сега еднаш дневно само одсабајле кога е почисто и одма исто менувам долни купачи. Под сенка сум на лежалка нон стоп. Нозете ги сончам само Јас примив инекција прогестерон депо пред тргање и сега превентивно ставам секоја вечер криноне гел па мака си мачам со тврда столица и болки доле за жал... Ама де обидувам да не паничам да уживам колку можам
Здраво, вчера ми земаја брисеви и сега имам како кафеав исцедок, иначе сум 18та недела дали можи од брисот или друг проблем Двајца доктори преглед ми правеа рекоја се си е во ред
Nexnam dali e normalno no i jas osekam poslednava nedela kako tampon da imam i kako da mi vibrira nesto vo vaginata
И мене така ми беше како со рачињата да ми буричкаше таму осеќав плус ме боли цело време коската, 31ва сум, баш вчера го прашував докторот рече нормално е дека е таму со главчето, притиска и боли.
bas ke prasam i jas posle sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktor Epten ne prijatno custvo hahaha