Не се лежи на грб поради циркулација на бебето бидејќи го притиска затоа најубаво е на страна. Знам мачно е но можеш барем да си ставиш перница позади грб додека лежиш на страна па да се потпреш на перницата колку толку Бидејќи бебето притиска нормално е тоа
Zenski 14 nedela. Nekoja mala bolka vo predel na desen jajnik od vcera, ne e strasna, spiev normalno, koga lezam levo ne me boli, ama na grb i desno koga lezam me boli, i malce koga stiskam tamu. Na lekar ke odam sekako, ama prvo tuka si pisuvam deka nedela
кога голтам (како да имам заглавен залак ) десно под плешка ме боли на грб. Кому треба да јавам,гинекологот или матичниот?
И јас се чудев , ама има некој што порано некој покасно го осеќаат . И мене ми е прва бременост и читав дека во првата бременост покасно се осеќало ама изгледа кај нас порано е
Јас сум 17та недела и скоро ич не ми се познава, како прејадена Незнам кога ќе почне поубаво да се познава, не ме ни приметуваат дека сум бремена. Поравена само 3кг
Здраво девојки, јас од денес сум 16 недела, ме интересира кога ви го кажаа полот на првиот скрининг ни рекоа пол не е сигурен утре сум на лекар па ќе видиме дали можеби утре ќе се види… и ме интересира дали се фарбате, или можеби знаете дали е дозволено фарбање/шатирање?
Мене во 10та недела ми кажаа претпоставка , на Прв скрининг ми потврдија пол. Јас се фарбам да, исто како и пред бременост на 5-6 недели .
Мене во 12та недела ми кажа машко дека е, а во 16та пак ми потврди. За фарбање незнам, читам поделени мислења. Јас си одам со бели влакна
Мене 12та недела ми рекоа личи на машко, денес 13+4 ни се сврти директно на екран рашири ноџиња и ни се пофали така да 80% погодија на скринингот
Мене и со првото и со ова сега во 12 та недела ми кажа матичниот гинеколог и за 2те ми погоди, машки се. Се фарбам со фарба без амоњак, Палете, од зимата до сега 3 пати се имам фарбано.
Mene mi kazaa pretpostavka na prv skrining, za sleden pregled ke mi potvrdat, za farbanje koga ja prasav doktorkata slatko mi se iznasmea demeka ne e stetno primer kako koronki stavanje koe mi bese vo plan no se odlozi
Во 12та ми го кажаа полот во 16та и ми потврдија дека е девојче. За фарбање само без амонијак гледај да биде иначе безбедно е