Со првото сум била 22+4, сега со второто 22+6. Зависи докторот кога ќе закаже, но отприлика тие недели се оди.
Јас кога имам закажано ќе бидам 21 + 5 . Имам закажано на клиника меѓутоа не ми пишува кај кој доктор . Искуства од таму какви имате ?
Дали имате болка во кичмата, некако деновиве почна да ме боли? И бебињата каде ги чувствувате? Дали кај папокот или подолу, 20та недела сум го чувствувам 3-4 прсти подолу од папокот.
Кичма, кукови, вагина се ме боли. Бебето момемтално мава во бешика и само во вц сум исто чепка и кај јајници и по страна од стомак до папок. Така да сигурно те удира бебето, не се толку интезивни сега ама понатака ќе бидат повеќе
Исто и јас сум само во вц, прилично е активно деновиве, посебно после јадење . Само мислев дали е ок така долу да мава или треба погоре да е веќе, не памтам со првото
И мене второво пониско ми е цело време, се под папок беше до кај 23та недела, потоа средина, сега 33та веќе почнува со нозе во ребра со раце долу ниско скроз, првото ми беше горе високо немав болки во коска долу, сега да. Ама па помалку имам киселини сега, со првото горев во хранопровод.
Незнам дали од жештиниве ама последните 2/3 дена како помалце да го осеќам. 18+ сум Малце и паника ме фаќа,а следна контрола ми е нареден понеделник
Нормално е таа недела помалку да го осеќаш, јас тогаш и почнав да го осеќам ептен нежно и поретко беше. Сега сум 22+ не застанува, не знам дали воопшто спие бебево
Исто ми беше и мене исто таа недела , мислам имав и пишано баш тука а може и не . Ич не го осеќав прообав и со благо и кока кола ништо . Бев на контрола супер си беше све . Прета ли прета внатре . Сега сум 19 + 3 некогаш го осеќам некогаш не .
Мали се уште за да бидат толку активни. Кај мене од сабајле за добро утро знае да подчукне, а сум 20та недела минатата недела само во бешика ме маваше од вчера почна и на страна повеќе и накај папокот али не дека нешто е преактивна само сабајле и навечер.
Istoto i jas se prashuvam dali voopshto spie od 22ra nedela samo mava. Jas bilo shto da kasnam ,malku ili mnogu vednash se javuva .Lele kako se blizi vremeto pocnuva da me fakja panika Dosega ne mi beshe strav ama sega pocnav i da sonuvam
Ќе почнеш сега по малку да го сеќаваш. Јас веќе 17та недела знаев дека е бебето, а исто и со првото. Од 17-19 недела некогаш ќе го сетев 2-3 пати во денот, некогаш не, претежно во лежечка положба. А сега од 19 машала ама по цел ден прета, посебно после јадење.