Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Која недела си?

2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    16

3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Ti dadoa progesteron? Da ne se simne samo pod 3, znam deka 2.5 ako dojde veke te legnuvaat. Zemi krinone gel ili konsultiraj se so ginekologot. Moze i da ti stoi taka do kraj daj boze

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Doktorot rece normalno e 30mm. I da zemam 2*1 utrogestan navecer

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Не би да те плашам,ама биди претпазлива со цервиксот. Во 30та недела ми беше ок мерка 30мм.
    Гледам примаш утрогестан навечер и наутро, следи ја должината на секој следен преглед.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AsanDra

AsanDra Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво, 14 недела сум, прва бременост. Имам денес некој мн мал кафеав исцедок се јавив на гинеколог и ми рекоа нормална работа е да не кревам паника. Дали е нормално?

7. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јас имав по обилен во 9 недела и многу малку во 18 недела , и двата пати бев на лекар ми рекоа нормално дека се шири внатре и капилари прскале тоа беше нивни одговор.
    Вториот пат ми дадоа Дабростон 10 дена да пијам ради превентива.
    Меѓутоа најубаво е да си отидеш на контрола да те видат да си бидеш мирна .

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ајде хелп малце, ме мавнаа со топка по долен дел од стомакот али премногу мека ништо не ни осетив искрено, беба си мрда, мене не ме боли стомак ма се напив секако магнезиум. Некој со слично искуство? Иначе 20та недела сум.

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    Нема гајле заштитено си е бебчето, не бил ни јак удар мене синко со нога ме има удрено неколку пати. Штом не те боли не би требало да се грижиш.

На AlchinovaR1979 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ме смири малце :) обично не излагам по топлово ама ај реков денес малце воздух да ме фати за 2 саати инцидент. Се надевам дека нема да е ништо страшно иако викаат дека заштитени се внатре ја сум паника човек :D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    9.560
    Девојки здраво, се приклучувам во оваа тема конечно ама ич не сум мирна со крварењава. Има ли некоја со слично искуство да не наоѓаат причина и колку време траело? Во 13та прокрварев свежа крв, еден ден потоа кафен исцедок 3 денови и смири. Во понеделникот 14+2 пак кафено и еве го повремено го има сеуште, а лежам цело време, бев на брисеви баш тогаш матичнава вика старо е ова нема простор за паника, бебе расте ок (последна контрола на 13ти, следна на 28ми не сакаше да ме види на ехо толку скоро..) измеѓу полудувам тие 2 недели не знам како да си ја смирам психава. Мереа се' гледаа се, не најдоа причини и сум на константна терапија и пак не можам да се смирам бар некој месец да сум раат...:sweat:
    Измеѓу чекам и резултати од veraGene тестирањето па и тоа ме мачи:x

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Добредојде :D бидејќи повеќе лежиш и не движиш затоа ти излага и сега кафен исцедок. Да движиш константно побрзо ќе го снема. Ако ти е за некоја утеха мене последен преглед пред 4 недели ми беше тек наредна недела сум на 2ор скрининг. Само уживај и одмарај штом се е во ред :sun:

На Isabel и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ehoto e dokazano deka nema nikakva steta da mu napravi na bebeto, i bilo kolku pati da se napravi. Ne e stetno. Jas, (ne znam dali dobro te naucim), ama da bev vo mesto tebe bi barala vtoro mislenje vo nekoj od doktorite sto gi vodat bremenostite vo sistina ili remedika.

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    9.560
    Бев на 3 мислења за се ова мила, меѓу кои и Димитров кој ме води веќе 1година низ цел процес и тој истото го потврди дека не гледа причина едино да чекаме брисеви и да следиме плацента да не биде ниско.
    Фала на поддршка девојки :inlove:
    @Brpbrp баш забележав дека е кога движам повеќе деновиве по доктори, може ќе испадне конечно да се смирам..

15. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Здраво, во иста ситуација бев и јас со првата бременост, и тоа се случуваше ср до 26 недела. А еднаш и искрварев како мрнструација во 8 недела и ме хоспитализираа дури. Ме гледаа и Иванов во Систина, кај Димчев правев 1 скрининг во 13 недела, на гак нз колку доктори и никој не виде причина. Препораката беше мирување на сите. Сега и со втората бременост сум 13 недела повторно имаше исцедок ама видоа хематом. Примај си терапија и се ќе е во ред. :)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Во иста ситуација сум и јас. Прво крварењата беа од хематомот кој го имав, но синоќа на бришење повторно крв ме извади од памет, веднаш отидов на итна со бебето беше се во ред, но не можеа да видат од што беше крварењето Денеска отидов кај матичната ме гледаше подолго време но исто немаше објаснување од што може да е. И сега сум испаничена, повторно сум на строго мирување од страв да не се повтори, но после вчерашната епизода до сега немам ништо. Навистина сакам да дојде момент кога ќе почнам да уживам малку, секоја недела сум веќе по лекари.

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    9.560
    Исто мила...која недела си ти?
    Се надевам ќе може да здивнеме двете и да издржиме до крај :hug:

На AlchinovaR1979 и BoNaNa123 им се допаѓа ова.
  18. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    14+ 2, а со крварења и обоени исцедоци се мачам од 6та недела, да се надеваме дека се ќе биде во ред и да си родиме живи и здрави бебиња.:l:

19. Beunique555

Beunique555 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    50
    Na 13+2 pravev prv skrining i se bese okej, no ne mi kazaa koga da dojdam povtorno na pregled i jas si zakazav termin koga ke bidam 16+6. Za mesec dena. Dali e vo red ili kasnam so pregled?
    A uste ne mi go kazale polot.

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    На 1 месец се прават прегледи, ти за 3 недели имаш закажано на 4 недели е ок

На Beunique555 му/ѝ се допаѓа ова.