Последниве два-три дена чувствувам чешање на интимниот дел, немам никаков исцедок или слично... закажав на гинеколог, но ме интересираат и ваши искуства, од што може да биде... 17та недела сум, се плашам да не е некоја бактерија која ќе наштети на бебето, баш ме вознемирува ова
Мешенца, наредна недела сум на 4 d. Ми препорачаа во ремедика, Др Афродита. Дали имате искуство со др и колку би била цена за 4д
Јас ќе одам утре на преглед кај неа регуларен, затоа што тој кај што одев е на одмор па ќе ја запознаам сега и после тоа ќе закажам за втор скрининг… првиот беше 5500 без приска.
Може да е по сува кожата доле, може од гелот што се тушираш што тече надоле да те чеша. Земи хиперманган раствори и плакни тоа помага против чешање и дозволено е во бременост со првата бременост ептен ми помогна тоа
Истото ми се случува, акушерката тука ме советуваше плус уште неколку секунди да почекам после мокрењето, и навистина после празнење бешика по 3-4 сек пак има уште малку. Мене ми најдоа песок во двата бубрега, јас и така си имам историја со еден бубрег плус генетика, и во некои прилики ме здоболеа што се испаничив да не е пак истата дијагноза што ја имав пред неколку год, докторката веднаш ми закажа ехо на бубрези и преглед кај уролог, среќа се виде дека е само песок, претпоставувам дека од минералната вода што ја пиев 2-3 месеца без престан. Инаку, мене вториот скрининг ке ми кажат пол, не ни сакаа ни да претпостават на првиот скрининг, рано било. Ама искрено не ми е толку важно, само да е во ред. Минатата недела бев на рутински преглед да му го чуеме срценцето, ама спикаше со грбче беше свртено и малку така се сврте не успеавме убаво да го видиме. Јас имам пак некои така лесни болки, од време на време ке ме заболи некој орган, ама уште некако како да не чувстувам движење, 16та недела сум, или можеби не обрнувам многу внимание на некои мали симптоми на абдомен. Вие кога почнавте да го чувствувате? И така женски, ме чека долг пат од минимум 15ч во кола, како ке сум не знам, и што да јадам ни тоа не знам, само знам дека ме тера на кисело па веројатно цвекло и морков ке си закиселам и ке ставам у некое пластично за по пат.
I jas dum 16 nedela koga odmaram kako treperenje nekoe vo stomak kako nesto da se pridvizuva no osekam samo koga rakata mi e stomak e sega dali e nekoj organ ili bebo nezz prva bremenost i zaradi paniki od nisto, se sto osekam analiziram po edno 100 pati
Super bese doktorkata, bas bese posvetena, komunikativna i ni napravi mnogu sliki sledno za cetiri nedeli ke odam pak kaj nea na vtor skrining..inace ovoj pregled cinese 3600, a za skriningot zaboraviv da prasam kolku ke bide.. prviot bese 5500
Малце полабаво прашање, да си направиме муабет 19недела сум, на килажа имам качено 3.5-4 кила ама па зголемем апетит немам. Ниту имам желба за одреден тип храна, да кажам благо, кисело, солено и сл. Маж ми дури вика дека и помалце јадам сега од порано. Се надевам вака ќе ме подржи. Вас кога почна да ви се зголемува апетитот? Ме фаќа страв дека после ќе надокнадам за ова сега што не ми се јаде ништо
Последните месеци, посебно 9ти месец. Затоа и тогаш најмногу може да се стави килограми. Е сега и во доење доста се троши и е зголемен апетитот, мора да се внимава и тогаш. Јади чести и помали оброци, и многу битно пиј многу течности, забрзуваш метаболизам и полесно се вари храната
Јадам многу лубеница и праски на тоа само паметот ми иде е после лубеница цел ден на 15 мин сум у вц ама тоа е, ми помага за столица ептен
Јас цела бременост без апетит сум, пред бременост каде каде јадев повеќе Денес на пр на ѓеврек сум, сабајле 1, па 1 бананче, кафе, пак ѓеврек на работа со павлака и толку досега, вчера ми се стресе цело тело, неможев да ручам и крекери јадев само, во 19ч изгледа ми падна шеќерот одвај се опрајв. Неможам да јадам а не чини вака на жешково. И пак досега 10кг имам ставено, 35та недела.
Јас не вечерам, јадам сабајле на работа кифличка со сирење од пекара, симит, или од дома си носам житарици, палента. Накај 1-2 по една или две праски, и во 6 ручек стандард ко што сум јадела и порано. Ама мешето машала си расте мене страв ме фаќа пошто пред бременост качив 3килца па сеа и овие 4 веќе превише ми се
Здравоо 30+ недела сум и го осеќам стомакот многу тврд, во сабота имам закажено за трет скрининг ама некако ме фаќа паника, па дали има некој со исто искуство? Фала однапред
Devojcinja dali stanuvate po dva pati preku nokj da mocate? Imav problemi so dva + vo urina i malku pokaceni leukociti. Pa gi leciv. Ama ova vo wc ne znam dali e od bremenosta ili pak da nemam nekoj problem so besikat. Skoro 19 nedeli sum
Jas od koga sum ostanata bremena sekoja vecer stavam sigurno Po 6 7 pati, nekolku pati pravev urinokultura I sekogas e sterilna... Pojma nemam sto e pricinata
16та недела од вчера и почнаа грчевите во нозе. На сред спиење како да ме стресува одеднаш грч. Ама познато ми е.Докторката убаво си кажа од 16та-17та недела почнуваме со магнезиум кесички.Значи точно знае кога се јавуваат тие грчеви. Иначе мислам дека на лубеница можам да живеам. Во последниве 2 недели имам изедено преку 5 лубеници, лубеничарот трие раце кога ќе ме види. За друга храна немам стрвост. Месо еве не поднесувам периодов, тешко ми е и го одбегнувам колку можам, барем жештиниве нека поминат после можеби поинаку ќе е. Сакам да почнам со маст против стирии. Кажете некоја квалитетна маст.
Хахаххахаха по два пати ли само? ако испијам вода после 9, вечерта станувам бар 2 пати. Не дај боже после 7-8 лубеница да јадам, или сок да испијам. Ништо не е два пати, нормално е. Мене во спиење ме фаќаат грчеви стално, траума ми е коа се превртувам од една на друга страна на спиење...или не дај боже во сон да се протегнам ...мислам листот на ногата ќе ми се откине од болка. Денес баш купував магнезиум и во аптека барав појак баш ради грчевите и ми рекоа дека и до сега најголема доза сум зимала ама бидејќи на спиење ме фаќа да пијам пред спиење магнезиум. Јас дека пијам неколку апчиња па си ги распределив на доручек,попладне и ручек и магнезиум зимав на пладне. За стрии од 8ма недела веќе се мачкам со путерот на Hipp и до сега немам ни една ама па сега почнува нагло да ми расте стомакот па не знам дали со истата да продолжам или некоја подобра да земам
Искрено стриите повеќе настануваат после пораѓај кога губиш премногу килажа за брзо време. Не е исто за 25 недели да качиш 5 кг и да ги симнеш за 1 и пол недела сепак највеќе е генетика во прашање.