Охх мила...не би требало да наштети антибиотикот ама не знам како да постапиш според симптомите личи дека може на природна база да го исконтролираш.. од друга страна пак кога настинав мојот матичен гинеколог ме прати кај општ матичен за терапија како постручен за темата, среќа бев добра и не ни отидов веднаш на доктор се оправив некако природно.. види утре како ќе си и консултирај се уште еднаш со матичниот.
Мене ЦРП ми е 9 на последната крвна слика 10 ,матичниот гинеколог ми кажа дека во бременост торелираат до 10 . А ако надмине тогаш лекарства.
Искрено немаш потреба за антибиотик. Можеби е некоја минимална настинка зошто периодов не познавам човрк а да не каже грло ме боли, нос ми тече, застнат сум и дијареа имам. Подобро почекај антибиотик да пиеш за не дај боже бактерија ако имаш во грло, нос одколку за настинка.
Девојки само што влегов во второ тромесечие а три дена како осеќам тежина долу како да сум седми / осми месец некои тапи болки при стоење па дури две мин само да стојам, да пешачам неможам ич, кичма исто ме боли, некако не ми е нормално за 14 недела вакви работи, пијам магнезиум и примам утрагестан, преглед дури за две недели сум, де кажете дали има и друга ко мене да не паничам или да отидам порано на преглед.
Здраво, јас исто само што влегов во второ тромесечие. Не осеќам тежина туку чат пат како стискање, теглење ама не секој ден. Јас гледам шо можам поактивна да бидам, ми прија тоа. Инаку пијам само фембион.
Иста сум. Не можам долго да седам, ако мирувам и да станам, притисок долу како да носам нешто тешко.... и јас се секирам, како ќе.биде понатаму, сега ни 100грама нема бебушот а после...
Исто баш си мислам , како понатака ако сега е вака, ај се се милам дека е многу ниско уште па за тоа е вака и дека ќе се поткачи погоре па нема вааков притисок и болки да осеќаме , ама кој знае
Иста бев.Од почеток до еве сега 7ми месец.Цела бременост ми е со болки.Нема кај не појдов.Сите исто велат.Ако грло на матка е добро и другото нема што да се секираш.Ама јас уште немам мир.Психички попуштив.Јас едвај движев.Едвај седев.Едно време и едвај лежев.Сега ми е исто само болките се горе во стомакот и ми се прави тврд.Веќе не знам кај да се обратам.Знам како ти е.Исто врвев со месеци.
Ако ти е второ болките се малце по изразени и зависи бебе како е наместено зошто кога маваат доле мислиш дека во канал ќе се симне секој момент еве јас во 3то тримесечие влегов и болките доле се намалени ама затоа кога ќе легнам на страна се напикува под гради и неубаво чувство имам на стегање екстра хормоните што ме пукаат. Во второ тримесечие кога влегов почнав да осеќам во 5ти месец долен дел под папок стегање мислев брекстон се уствари тоа самите хормони наплив како бранови и ептен некако неубаво се осеќав, сега бетер ми е лудница ми е оваа бременост.
Да второ ми е, со првото не ми било вака толку рано,ај се надевам дека е нормално а дека не го осеќам уште секаки филмови си правам едвај чекам да почне да мрдка па малку ќе се смирам валда
Исто со второ поминав, нон стоп болки долу во срамна коска, пониско го носев, пешки не одев никаде, ако пешачев 1км ме болеше после многу долу и така ги преседав дома последните 3 месеци, на работа и дома... На крај веќе стврднувања имав нон стоп, тахикардии, болки во нозе, половина, секаде одвај чекав да се породам.
Е буквално исто баш како што кажуваш ти , болки и при седење и при стоење па дури и при лежење чат пат, во кола 5 мин да возам после едвај се движам до дома да стигнам, за грлото пред две недели беше добро ама тогаш и немав баш вакви болки за тоа ми е страв сега да не скратило, незнам веќе, а за правење тврд стомакот мене исто со првото уште рано почна да се стврднува ама фала боги издежавме до 36 недела, одмарај повеќе и ќе биде све океј
Zavcera imav malce krv koga mokrev,i se ispaniciv,pojdovme plodnost bitola doktorkata Kristinka me pregleda,rece nemas krvarejne,i cervisksot bese 43.Si zaminavme .Vcera imav kafena krv malku i zaminavme za skopje.Pojdovme vo sistina,kade sto me pregleda eden doktor mislam Mladen bese i rece cerviksot e 38.Dali se namaluva taka preku nok tolku milimetri?Za krvarejne ne mi prepisa nisto.So bebeto bese se ok.Mu kazav deka poslabo gi osekam dvizejnata na bebeto.I navistina e taka.Vcera mn malce go osekav.Mi vika ako velis deka e taka treba na bolnica da te zadrzam.Posle me stavi na ctg kade sto pokaza deka bebeto mrda ,ama jas na stomak nisto ne osekam,zosto ne znam.I pisuvam na maticnava od prilep sto da pravam,za utrogestanot,i deka prokrvarev kafeno,ne mi vraka.Ako za ova ne mi vraka,nema da sorobotuva ni bris da mi zeme.Sto da pravam?Stvarno mi e vaka mnogu tesko.Bolki si imav sekojdnevno,i si lezev poveke,ama vcera so krvta se isplasiv.Se osekam kako dovolno seriozno da ne me svakaat...zarem mnogu baram koga veke odam po privatno,da se obrni vnimanie malce poke? Ve molam za sovet.Utrogestan mi bese prekinat zosto navodno ne bil za bolki.No deneska si go zedov na svoja raka.Ova so dvizejnava na bebe me plasi,jas go osekam vo tek na den,ama nekoj den poveke nekoj den pomalce mnogu malce.I potiknuvam da se razmrda ama nisto.Kazano mi e deka postelka e na preden zid.Izvinete na dolgiov post,vo panika sum.I za latinica sto napisav.27 nedela sum.Dali da mi zemat bris ili da cekam 30 nedela i poke?Posledno na 14 nedela brisevi,samo kandida izleze.
Грлото ти е добро 5мм од гинеколог до гинеколог или од ехо до ехо може да се разликува, но важно околу 40мм ти е. За крварењето не знам, да не имаш хемороиди штом докторите не забележале крварење од матката?
Хемороиди немам,беше сосема малку кафеава крв,повеке како точки,првиот пат малце накај црвено друг ден кафено баш убаво.Со едно железо проверија вагинално,рекоја немаш крварење.А за движењето на бебе?И Тоа ме плаши.Јас го осекам,ама не она премногу или појаки удари.На пример неколку пати пред пладне и толку. Јас некогаш стимулирам да мрдне ама не сака.Мрда кога тоа сака и по малце.Претежно на ехо секогаш спие кога гледаме. Прво ми е па веќе не знам кај терам. Фала многу.
Јас сум 27 + 4 и јас не го осеќам секогаш , има денови кога е многу активно , а има и кога е мирно малку ќе мрдне и толку . Баш пред некое време два дена не го осетив убаво после тоа и за тие два дена ми наплати И мене постелката ми е на пред ѕид можеби и до тоа е . А што се однесува до крварењето , јас имав обилно во 9 недела , па после не знам која недела беше пак има и никогаш не може да видат од што е , ми рекоа капилари пукаат и толку. Еден совет кога ќе одиш да те гледаат ехо пред да влезеш кока кола лименка и малку благо и ќе игра румба самба
Фала ти многу,јас само се нервирам кога не го осекам,тоа можи си спие,а и онака почнав касно да го осекам за прв пат,сега си викам мн слабо некако.Има денови активно,ама повеќе денови си е вака тивко.Едвај да мрдне.Вчера ај благо каснав, не ,пак не мрдна,си мрдна тоа кога сака малце.Многу се грижам.
Кога постелката ти е на преден ѕид нормално е дека ќе почнеш да го осеќаш подоцна и помалку. Мене не ми е на преден па пак деновиве некако понежни движења има. За тоа не се замарај, а за крварењето незз.
Фалааа ти,а за болкиве дали се нормални?ми се прави тврд стомак од една страна и боли при легнување ептен дури се наместам,ако сум стоела дури и малце на нозе,или ако сум седела.Едвај јадам некогаш подсвиткана,во вц едвај одам,сега ниско долу боли како менструални болки.Ама ова ми е цела бременост.Сменив мислења доста,и сите исто,грлото на матка ако е ок немало проблем.Скоро цела бременост лежам.И тоа што ке станам едвај.Порано движев ,сега неможам ич.Нормално било секој различно доживувал бременост.Бебето е во ред,цервиксот се.Дури утрогестан ми прекинаа едно време оти се било ок.Дали да правам пак брисеви или редовните кај 30 и некоја недела?Само кандида имав во 14 недела кога правев.И болка во градиве денојве,едвај дишам.И во грб по некогаш.Дали да одам на кардиолог нз или нормално е.Матичната не соработува,и што е најтешко не можам да ја сменам оти на годишно ниво двајца можело да смениш.Првиот го сменив оти подалеку беше.Извинете ,што досагам,малце повеке се плашам само. : (