Супер мајка и јас сум кај Димчев за втор скрининг за две недели, што да очекувам, дали чекаше многу, колку време ти посвети; јас што знам само не бил многу зборлест хахахха цената 6500 така?
Не да чекав,пукнавме од нервоза Мораше да оди во сала на царски вратете се за саат саат ипол Се вративме го чекавме уште 20 мин Секогаш било така таму Прегледот 20тина мин, неможе да не збори ако го прашуваш Ги гледа сите органи на бебето покажува кое што е, збореше неможе да кажам не, бар во мојов случај Цената да 6500 ден
Жени кажувајте како да си помогнам од вчера ми е приклештен некој нерв ваљда по десна страна на кичма,колк до долу одам како патка од што ме боли ептен И второ прашање бебе е ептен активно, мрда низ стомак го гледам цело време си се преместува ама не ме клоца многу често повеќе е движење, да паничам ли или и тоа се смета за активност?
Сигурно бебето притиска на некој нерв, па затоа имаш болки, јас во првата бременост кривев дури од болки, но тоа ми се јави некаде после 32та недела, па се до крај ми беше така, дури ногата не можев да ја кренам, морав да си ја кренам со рака кај тебе верувам дека бидејќи е се уште малечко ќе се помести и ќе те опуштат болките. Искрено и јас одвреме навреме имам некои болки, особено кога бебе ќе се помести ми ствара некои болки што ми се движат долж цела нога
Охх мене ми е константна болка а бебе гледам цело време мрда сега и под ребрата некако се вртка ама не ме удира често периодов, повеќе само си се врти не знам дали е нормално или да одам на доктор утре..не дека не е активен еве го веќе 5ч не запира но нема удари со ноџе
Мислам дека се додека го чувствуваш нема потреба од паника. И јас го чивствувам повеќе горе посебно со ножето кај жолчка и кај мене нема некои посебни удари, туку само како движење, поместување, некој ден многу слабо го чувствувам, и мене ме паничи, но и слаба активност да почувствувам се смирувам. Кога правам споредба со првото, ова е некако помирно, и затоа се загрижувам дали е се во ред, но сигурно си е бебето такво си велам помирно
Ти благодарам, моево до пред 3 недели клоцаше ептен а сега голем дел се движења а помалце клоци ваљда како си расте не може многу да удира а што викаш може и бебенцата си менуваат, се помирни фала ти
Pa Dimcev verojatno samo mene muabet mi pravese i jas taka go mislev deka tuka citav ama majtapi celo vreme kazvase mozi zavisi kako ke go nacekas so raspolozenie. Inace pisi majka za pol konecno.
Inace devojki 22 nedela sum kade gi cuvstvuvate bebinjata? Jas se si mislam nisko go osekam znaci podolu od papokot mn. Pon bev na pregled se vo red, maticnata mi rece cekaj doprva ke se kacva pogore. Dali taka e ili ness dr?
На право место го осеќаш таман си е. Инаку јас со Димчев до сега два пати се убивам од муабетење додека трае прегледот само нешто го потпрашувам вртам на шала па сакал не сакал и тој збори се шали баш на втор скрининг од 16.40 бев само што легнав вика ееее конечно прво машко денес на преглед да видам се девојчиња беа па така продолжи и позитивен низ цел преглед. А секогаш кога влегувам е така како намуртен може таква му е фацата само на човекот ахаха
I kaj mene zboreshe , mislam od tolku prashanja nemashe druga opcija I da majtap terashe , znae da pushta shali hahah zavisi i od raspolozenie , denot kakov mu e kako i site nas
Нормално е и во поодмината бременост од време на време ќе го имаш тоа чувство но важно е да знаеш дека е нормален симптом и ништо лошо не се случува ни со тебе ни со бебчето. Се' ќе биде најдобро
Ги има ли некој користено овие витамини? Имам една цела кутија дома Инаку сега си го пијам фемибионот 2ката ама да знам дали да ги искористам и овие еден месец Секако ќе се исконсултирам и со матичната
Јас ги пијам скоро цел месец веќе, овде некаде видов девојки ги пиеле, прашав и во аптека баш ги пофали вработената.
Не јас сум со мутации плус, пијам метил фолна 1000 и метил б12, ама за нормална бременост мислам се доволни
Па пренатални витамини тие што ги пишав, прегненси форте, метилирана фолна 1000мг и метилиран б12. И јас примам фраксипарини ама како витамини за самата бременост тие три се (кај жени со мутации плус метилирани, кај останатите само оние кои ги има по аптекиве ист состав различна фирма/цена) Магнезиум, ферона, витамин ц, утрогестан ми се плус за скратен цервикс, серклаж и болки.