Здраво, би сакала да ве прашам кај вашите матични гинеколози колку плативте втор скрининг? (зошто како што е редот фискална не даваат и не знаеме дали е нормална цената или од ракав)
Да ги конзумирам овие и добри се, без гадење и мука, а уште подобро што за две кутии цената е колку една премама дуо
Мамички во 23та недела сум на преглед. Матичната рече дека ке ми мери цервикс. Јас немам искуство над колку треба да биде за да биде нормално?
Мене ми рече над 4цм ако е нема веќе да примам утрогестан, а над 2,5 е веќе добро но тогаш би примала се уште утрогестан заради можен ризик
Jas ne znam kako velat za 2ro pomalku se grizis, jas puknav, koi scenarija mi se vo glavava.... 16+3 sum bev na pregled denes, bebeto se naj ok se kako treba da ne redam... Ama ni vo 12 ni vo 16 ne mi mrda. Pa i maticnata se slozi so mene denes demek da ne mrda ama site bebinja se razlicni.Lele shiznav Za mrdanje mislam na ehoto na ekran da kreni race noze vo taa smisla. Srce cuka ,bie organi se na mesto, jas troa ko mafnata izglea
Не се секирај 17 недела си некои не ни го осеќаат толку рано Јас почнав да ја осеќам 16 недела као меурчиња да имав и тоа не секој ден,мало е, после скоро недела ипол две ништоо не осеќав Од кај 19 недела зема замав беби
Да тоа, ама на мрдање мислев на ехо додека ја гледаме само, не ми мрда со раце, ноџиња....не знам како беше за првото години поминаа, затоа во групава реков на сите ви е попресно
Мајка пола саат пред преглед благо и кока кола,ќе лета на ехотоНе се секирај и јас кога бев 15-6 недела пред преглед немав каснато благо и немав многу јадено и на ехото само со газот наопаку беше и вајда спиеше хахах Затоа од тогаш пред преглед енергија и да видиш салто ќе прави низ стомакот
Јас па желна за слика последни 2 пати одам намерно гладна за да го сликаат ахаха зошто моево не запира ни секунда на ехо за да го измерат
јас истото кога му го реков на Димчев да не е многу доле бебето, се смееше и ми рече вие сите очекувате 22 недела да биде горе. Таа недела се уште било сместено еден прст под папок и тоа било нормално.
Zdravo imam bolki vo grbot, nozete duri i grcevi imam i kako bockanje. Pritoa imam i bakterija Gardnerela doktorkata mi zema bris po 3 pat. Na eho me gledase vo cetvrtokot vo petokot bev i na Gak se vo red na pregled. Denes bev mi merese cerviks vaginalno se e vo red. Vika sega nemozam eho da ti pravam zasto vo cetvrtokot e praveno no mi vika mozno e i od toa sto ti e gusta mokracata da se bolkite da vnesuvam povekje kalcium. Inaku sum 15ta +2 dena . Nekoja so slicno iskustvo ? Fala