Здраво девојки. Не се издржува ова веќе имам болка од левата страна веќе 3та недела. Кај матичната бев во четвртокот во петокот бев на Гак се во ред ама бплкиве не поминуваат. Вчера ми вика уринокултура направи имаш густа мокрача. Одмарај цервикс добар. Незнам што да правам. Дали да одам кај Димчев а во рок од 3 недели гледана сун 3 пати. Ќе полудам веќе. Не чини често ехо ама и болкава не се трпи
Сигурно ти притиска на некој лигамент зошто на лева страна нема огран некој што може да смета. Земи магнезиум или пробај со вежби да ја оттргнеш болката може и бебе е лошо наместено.
Dimcev mi kaza bila postelkata na preden zid. A od dr strana imav i pritiskanje na vaginata i bolki vo grbot. Pijam magnezium i toa 800 dnevno plus vo femibion 2 sto ima
Што смеам да испијам? Од некоја храна ми е денес, мака ми е со саати.. фала богу не идам често ама што и да каснам почнува ме боли стомак и ми крчи
Пробај со јогурт да регулираш достА помага. Имаш и на прувен пробиотик дозволен за трудници. Сок од јаболко бистар на Би или вива земи и тоа ќе ти помогне.
Кога почнавте да го чувствувате бебчето во стомакот? Крај на петти месец сум, треба ли секој ден да го осеќам или чат пат на неколку дена..
Точно крај на 18та осетив како пеперутчиња, треперења и знаев дека е бебето. Помали се уште тој период, не се активни цело време, понежни движења имаат и не се чувствуваат бебињата баш секој ден.
Јас секој ден осеќам како ме притиска дури и ми се стврднува стомакот на одредено место и осеќам како ме бутка, може дека пострлката е на преден ѕид. Инаку сум 17 +3