Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Да, скроз исто чувство. И јас се опседнав со грлото и бев на преглед пред 3 дена. Супер си е се.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    9.175
    Рано ти е за контроли за грло на матка. Не е од тоа. Се растега матка па секакви болки и нелагодности нормално е да има.

На plava.90, Maja92@ и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    Драги девојки, кај мене никако да се смири ситуацијата, на преглед пред некој ден е константирана инфекција на цервиксот и слаџ /така го нарече докторката + плацентарно крварење.
    Препишани макмирор вагиналети и сумамед.

Брисеви земени чекам резултат во понеделник. Има ли некој искуство со слаџ и повеќе информации ;(

Направено и вагинално чистење со лила течност за дезинфекција и газа.

17та недела сум на крај, лежам веќе 2месеци нон стоп со крварења или кафен исцедок, таман ќе се смири пак почнува :headbang:

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Te citam so iscedokot deka si, i jas imav ama kratko traese. Maticnata mi rece imalo zeni cela bremenost bile so iscedok i lezenje nemalo pravilo bitno bilo bebeto da napreduvalo vo red so nedelite. So sreka.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    Бебето напредува ама ептен сум исплашена со крварењево плацентарно, што се не доживеав овие месеци, а замислував дека ќе имам најубава и најздрава бременост а јас од кревет не сум станата :sweat:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Bitno e da se odrzi raspolozenieto i zdraviot razum, cekame bebinja koi samo nas ne imaat na pocetokot. Znam tesko e malce opagas i jas imav teska bremenost na pocetok so visok pritisok, krvarenje pa inekcii pa kup apcinja, prosireni veni, strii pa gestaciski dijabetes pa site bebe pogolemo ti e ova ona sea pri kraj skrateno grlo pa ete stignav do 37 nedela. Sega ne saka da izl a edvaj go cekame hahaha. Bez paniki i samo pozitivno

На merriel0, WhiteCat33 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    се надевам дека ќе издржам и јас до крај :| некои денови си викам не е ова за мене, немам сила, некои денови си викам ќе поминат месециве и ќе заборавам на се само да го видам бебето до мене здраво и живо :(

На WhiteCat33, Besbes24 и intj_girl им се допаѓа ова.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.125
    Таков е и периодот, ладно, депресивно, најди си некоја занимација, читај книга, гледај филм, малку од малку да размениш мисли ќе помине се :hug:

На plava.90 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Затоа сме овде да си се тешиме. Мора да издржиме за тие мали човечиња што растат во нас. И јас сум многу депресивна баш пишувавме пред некој ден низ темиве ама не смееме да паднеме уште малку уште некој месец ден и така ќе ни помине и овој период. Јас се дистанцирав од сите така најмногу ми годеше а и настинки вируси во овој период подобро дома. Филмчиња книги музика само да не ме напаѓаат лоши мисли. Се ќе помине само трпение

На WhiteCat33 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    и јас исто, буквално ми се случуваше кога ми се јавуваат другарки или роднини на тел да зборуваме и вечерта да прокрварам се баш така и си реков баш никој нејкам само маж ми што е цело време со мене.

Не дека некој ти мисли лошо, него едноставно многу енергии измешани и подобро ми е без никој и мене

На S.o.F.i, WhiteCat33, merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    Инаку за муабетов, во среда во Систина има предавање за анксиозност во бременост со психијатар и баш ми е криво што е само со физичко присуство јас лежам нон стоп, би било добро да ги направат и онлајн за нас на патолошка :sweat:

На Just Women, plava.90, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Дали имате бело прање? Имам многу белузлав лигав, нема мирис, немам други симптоми шо би укажало на инфекција, само е зголемен. Гуглав и пише нормално е да се зголеми. Другата недела ке ми земат дури брисеви..

13. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Јас имам на моменти млечен исцедок, на моменти водест. Деновиве повеќе изразено водест исцедок. Брисеви во пон правев и чисти ми се. Како што читав во темата нормално е се додека нема мирис и боја жолта/зелена. За водестиот исцедок малце се секирам пошто после земање на брисевите се зголеми...

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.376
    Нормален е тој исцедок додека нема боја друга мирис печење и чешање. А зашто толку касно брисеви која недела си??

15. inception

inception Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    816
    Исцедок колку сакаш, брисевите се ок. Последниве недели воден е повеќе, јас знам нормално е.

На Flooora96 и kitsune им се допаѓа ова.
  16. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.061
    Здраво, мене ми најдоа слаџ во 21ва недела во плодовата вода. Одма почнавме со сумамед и слаџот го снема на петтиот ден. Само што ова твоето да не е различно, не знам… јас имав буквално како парталчиња во водата кога гледавме со сондата. Со тоа ми беше и констатирано скратено грло 19мм, но по сумамедот беше 23/24мм. Сумамед испив 5/6 кутии. Ти препорачувам да внимаваш на имунитетот додека го пиеш. Мене многу ми го падна. Настинав, па фатив уринарна инфекција се по 10 денови…
    Како го најдоа слаџот така и лежам (17.11). Утре влегувам во 33та недела фала му на Бога. Грлото мируваше на 22/23мм 7 недели, после тоа почна да паѓа- поточно кога влегов во 30та, падна на 16-17мм. Од тогаш стои така. Внимавај на тоа, инсистирај да ти го мерат. Слушај доктори, мирувај и имај верба толку ќе ти кажам :inlove:. Барај во срч дали ќе ти излезе некое споделено искуство ко твоето, јас така си помогнав

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    3.288
    за жал јас не успеав срцето ми е скинато!!! нокеска се породив и го изгубив бебето во 18та недела ;(;(;(
    Девојки ви посакувам многу среќа во овој тежок пат и се надевам дека и јас ќе успеам кога ќе соберам одново сили ;(

18. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.061
    Оф леле колку ми е жал, солзи ми дојдоа. Ова е некое искушение кое си морала да го поминеш и знам дека ќе те направи силна... Стварно сочувствувам со тебе и знам дека нема утешни зборови…

19. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Леле душо баш ми е жал. Те молам биди силна претешко е ама мораш да си силна. Те гушкам најсилно :hug::hug::hug:

20. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.125
    Многу ми е жал:(:(:(, те гушкам силно и ти посакувам многу сила да го пребродиш ова,запомни што е твое ќе дојде:l: :f: