Рано ти е за контроли за грло на матка. Не е од тоа. Се растега матка па секакви болки и нелагодности нормално е да има.
Драги девојки, кај мене никако да се смири ситуацијата, на преглед пред некој ден е константирана инфекција на цервиксот и слаџ /така го нарече докторката + плацентарно крварење. Препишани макмирор вагиналети и сумамед. Брисеви земени чекам резултат во понеделник. Има ли некој искуство со слаџ и повеќе информации Направено и вагинално чистење со лила течност за дезинфекција и газа. 17та недела сум на крај, лежам веќе 2месеци нон стоп со крварења или кафен исцедок, таман ќе се смири пак почнува
Te citam so iscedokot deka si, i jas imav ama kratko traese. Maticnata mi rece imalo zeni cela bremenost bile so iscedok i lezenje nemalo pravilo bitno bilo bebeto da napreduvalo vo red so nedelite. So sreka.
Бебето напредува ама ептен сум исплашена со крварењево плацентарно, што се не доживеав овие месеци, а замислував дека ќе имам најубава и најздрава бременост а јас од кревет не сум станата
Bitno e da se odrzi raspolozenieto i zdraviot razum, cekame bebinja koi samo nas ne imaat na pocetokot. Znam tesko e malce opagas i jas imav teska bremenost na pocetok so visok pritisok, krvarenje pa inekcii pa kup apcinja, prosireni veni, strii pa gestaciski dijabetes pa site bebe pogolemo ti e ova ona sea pri kraj skrateno grlo pa ete stignav do 37 nedela. Sega ne saka da izl a edvaj go cekame hahaha. Bez paniki i samo pozitivno
се надевам дека ќе издржам и јас до крај некои денови си викам не е ова за мене, немам сила, некои денови си викам ќе поминат месециве и ќе заборавам на се само да го видам бебето до мене здраво и живо
Таков е и периодот, ладно, депресивно, најди си некоја занимација, читај книга, гледај филм, малку од малку да размениш мисли ќе помине се
Затоа сме овде да си се тешиме. Мора да издржиме за тие мали човечиња што растат во нас. И јас сум многу депресивна баш пишувавме пред некој ден низ темиве ама не смееме да паднеме уште малку уште некој месец ден и така ќе ни помине и овој период. Јас се дистанцирав од сите така најмногу ми годеше а и настинки вируси во овој период подобро дома. Филмчиња книги музика само да не ме напаѓаат лоши мисли. Се ќе помине само трпение
и јас исто, буквално ми се случуваше кога ми се јавуваат другарки или роднини на тел да зборуваме и вечерта да прокрварам се баш така и си реков баш никој нејкам само маж ми што е цело време со мене. Не дека некој ти мисли лошо, него едноставно многу енергии измешани и подобро ми е без никој и мене
Инаку за муабетов, во среда во Систина има предавање за анксиозност во бременост со психијатар и баш ми е криво што е само со физичко присуство јас лежам нон стоп, би било добро да ги направат и онлајн за нас на патолошка
Дали имате бело прање? Имам многу белузлав лигав, нема мирис, немам други симптоми шо би укажало на инфекција, само е зголемен. Гуглав и пише нормално е да се зголеми. Другата недела ке ми земат дури брисеви..
Јас имам на моменти млечен исцедок, на моменти водест. Деновиве повеќе изразено водест исцедок. Брисеви во пон правев и чисти ми се. Како што читав во темата нормално е се додека нема мирис и боја жолта/зелена. За водестиот исцедок малце се секирам пошто после земање на брисевите се зголеми...
Нормален е тој исцедок додека нема боја друга мирис печење и чешање. А зашто толку касно брисеви која недела си??
Здраво, мене ми најдоа слаџ во 21ва недела во плодовата вода. Одма почнавме со сумамед и слаџот го снема на петтиот ден. Само што ова твоето да не е различно, не знам… јас имав буквално како парталчиња во водата кога гледавме со сондата. Со тоа ми беше и констатирано скратено грло 19мм, но по сумамедот беше 23/24мм. Сумамед испив 5/6 кутии. Ти препорачувам да внимаваш на имунитетот додека го пиеш. Мене многу ми го падна. Настинав, па фатив уринарна инфекција се по 10 денови… Како го најдоа слаџот така и лежам (17.11). Утре влегувам во 33та недела фала му на Бога. Грлото мируваше на 22/23мм 7 недели, после тоа почна да паѓа- поточно кога влегов во 30та, падна на 16-17мм. Од тогаш стои така. Внимавај на тоа, инсистирај да ти го мерат. Слушај доктори, мирувај и имај верба толку ќе ти кажам . Барај во срч дали ќе ти излезе некое споделено искуство ко твоето, јас така си помогнав
за жал јас не успеав срцето ми е скинато!!! нокеска се породив и го изгубив бебето во 18та недела Девојки ви посакувам многу среќа во овој тежок пат и се надевам дека и јас ќе успеам кога ќе соберам одново сили
Оф леле колку ми е жал, солзи ми дојдоа. Ова е некое искушение кое си морала да го поминеш и знам дека ќе те направи силна... Стварно сочувствувам со тебе и знам дека нема утешни зборови…
Многу ми е жал, те гушкам силно и ти посакувам многу сила да го пребродиш ова,запомни што е твое ќе дојде