Девојки, нормално ли е да не осеќам веќе никаков симптом на бременост, 16 полна недела, до пред 4-5 дена ми идеше од кожа да си излезам што од гадење и повраќање, што од разни затегања и тегоби во долниот дел на стомакот. Еве сега овие 4-5 дена се сосема најнормално. Што мислите?
Ehee taka i mene mi e, se mi se izgubi 14ta nedela. Sega sum 23ta bemam nikakvi bolki,zateganja,tegovi. Samo dvizenja osekjam
Нормално е и јас бев така.Понекогаш одеднаш ми доаѓа нагон и гадење,ама тоа е се поретко.Сега почнуваат други сензации,мрдање на бебе,затегање на матка,да ти се спие повеќе..
Пред една недела бев баш заради тие болки и нелагодности што ги осеќав. Ама очигледно помирна ми беше психата дури со тие нелагодности него ли сега што буквално се осеќам како да не сум бремена...
Опушти се и уживај сега тоа ти е на ред. Јас уште го чекам денот сосем да се повлечи гадењево одвреме навреме имам сега не по цел ден како пред некој ден.
За гадењето искрено и не се замарам што веќе го нема, се замарам што во делот кај матката не осеќам ама баш ништо.
Второто тримесечје е најопуштено. Имаш повеќе енергија повраќање и гадење нема поголем апетит зависи ама воглавно е така. Секоја бременост е различна не се сеќирај. Беше на преглед се си е во ред со бебчо сега само уживај си
Сега само гадење ама кога сум гладна или кога ќе станам одма морам да јадам нешто. Тахикардии имав два дена почести ама вчера ми се намалија. Исто како тебе некое затегнување на матката ама и тоа поретко не е често и зависи ако сум лежела или сум се движела повеќе.
Јас 27недела гурам и апеттит ич неемам незнамм дали е во ред тоа или не е Бебиња супер напреднати за таа недела си одговараат , мене ме чуди како за две што носам ич немам апетит нормално си јадам се ама не осеќам глад или алчност кон нешто.
Ne se grizi cim napreduvaat, i jas cela bremenost isto jadev dali samo 2 pati mi tekna na ness za da mi odi pametot da recam. Si jadev kako sto jadev pred da ostanam trudna.
Здраво девојки, 15та недела сум бремена. Веќе неколку дена имам зголемен жолтеникав исцедок а од сабајлево и кафеав. Не е нешто обилен, ама се забележува. Се загрижив бидеќи ми е втора бременост, со првата воопшто немав таква појава, а и читам дека кафеавиот исцедок е нормална појава само во прв триместар. Дали некоја од вас се соочила со ова и колку е опасно? Утре секако ќе посетам матичен, но се мислам дали да одам на итна денес. Инаку немам болки, ни мачнини. Поздрав до сите.
Јас да сум на твое место би отишла на дежурен. Подобро да те видат да имаш мирна глава и ако има потреба ќе ти дадат терапија.
Кога првпат ги осетивте движењата на бебо? Како изгледаат ако може да се опиши? Читав дека зависи како е постелката поставена. Јас имам ко некои затегања, не знам како да опишам, ко притисок некој, не знам дали е тоа или матката ми се шири..
19 nedela bev, go imav toa cuvstvo na treperenje na stomakot. Cudno ama najubavo na svet, ne se opisuva so zborovi. Ke sfatis odma❤️