Мене за изцедокот кога ми зеде брисеви ми препиша lactogyn вагинални тоа се пробиотици баш за тоа, после тоа некој период немав ништо сега пак имам цело време изцедок како вода
Како вода не е ама како баш исцедок проѕирен лигав некогаш бело жолто, и ко ми зеде брисеви ми рече многу имаш ако сакаш земи полигинакс ако не ке чекаме резултати, и у мисла ми е..
И јас имам таков од старт.. брисевите чисти ми се... Имам читано дека и самиот организам си лачи за да го штити плодот баш од инфекции и бактерии.
Здраво девојки, јас сум 15+2 до сега со храна ептен тешко заради "утринското гадење"кое трае по цел ден како и повраќањето па заради тоа имам ослабено едно 4-5кг. Деновиве со храната фала богу сум по ок, јадам, сакам да прашам дали некоја од вас се храни по нутрционист и ако да да ми препорачате со цел да терам исправно како треба во врска со исхраната. Фала ви
Јас од сабајле сум со болка во деснста страна најдоле кај десниот јајник. Од ко бев во веце ја имам болката. Ко седам не ме боли ако станам како да ми се растега таму нешто..
И јас исто денеска, баш како мускул некој оптегнат, ако станам наеднаш ме боли седната ништо не ми е. Лигаментите се шират сега и нормално е.
Не, мене ми кажаа од преполн мочен меур, наеднаш се испразнив, мокрев 2 минути мислам. Да не дозволуваме да чекаме кога ни се иде по тоалет, многу е болно да знаете..
Многу гадна работа дефинитивно. Една од најглупавите болки што ги имам искусено у животов... Па тоа стегање, па сечење одпосле... Баш одвратно. А не дека трпам туку одеднаш ми доаѓа... Мене веќе смешно ми стана цела недела се будам од сон и тоа по неколку пати навечер како седнувам да мокрам, и се будам само што не сум поплавила кревет...
Ау ама многу лоша болка, од кога ке одам по мочкање мислам страната ми се распаѓа, едвај се враќам у дневна ке полежам 5 минути и ми мине. Не знам до кога ке ми трае, ваљда до утре ке ми помини...
Здраво девојки. 18+3 сум, од пред 3 часа од прилика имам силна болка во десниот бубрег. Некоја да има искуство со ова, дали е страшно да одам на лекар или е нормално?
Добро да и од тоа може да е. Јас од денес 13+0, до вчера му се жалев на мм дека гадењето ми помина, енергија имам, стомак не ме боли,ништо не ме боли се ми е нормално се чувствував како да не сум бремена страв ме фати и еве денес цел ден со болки во стомак сега па за тоа му се жалам и ми вели како еднаш не ти се погоди Утре сум на скрининг конечно се надевам се е во ред ќе се смирам малку, ама почна мозокот да ми забегува а баш опуштена си бев, сега ми се врати енергијата и од шо немам шо да правам мислам на глупости
Уживајте во второ тромесечје е најубаво, гадење и повраќање, мачнини од прво веќе се завршени, енергија на ниво , во трето пак се враќа намалена енергија и тежината на плодот почнува да се чувствува...
Devojki, 14+3, brisevite čisti, urinokultura sterilna, a nekolku dena dole me češa i peče, primetiv posle zemanjeto brisevi so spekulumot, nekako od togaš mi počna. Ili od aspirinot, isto togaš go počnav. I sega na se čisto sovet, mnogu mi smeta?
Денес 17+5 се боцкам со клексани секој ден од позитивен тест денес бев на Гак за боледување па докторката ме праша дали примам клексани зашто плацентата е нехомогена и со лакуни кога сум правела хемостаза и ддимери и кажав дека правев на 29ти и дека беа добри. Дали ова е нешто застрашувачки бидејќи прв пат се среќавам со ова и дали некој бил со ваква плацента оваа недела, да напоменам не сум пушач
Мене ми намалува болката, увин чај ми кажаа и од брусница. Само сега само ми е на ум дали бебе е добро. Дури во четврток сум на преглед, дали чувствува болка дали му смета. Не знам дали тоа шо го осеќам е оно дека мрдка или не знам. 19та недела сум.