На десна страна на грбот боли и жолчка. Јас дознав во бременост дека имам камења а мислев дека ме боли од бременоста.
Ако лакуни се исто што и калцификати ,знам дека не е многу штетно ама може да го намалат дотокот на храна до бебето . Нехомогена е плацента која предвреме созрева ( барем така знам) Обично се јавуваат при крај на бременост и се јавуваат без разлика дали пушиш или не . Побарај си обавезно второ мислење и нека каже некој поискусен на групава. Јас палев по некоја цигара на почетокот па имав добра постелка.
Здраво девојки, да ви се приклучам и јас тука. Денес 14+3 сум. Примав периодов Еритромицин + Лактогин поради позитивни брисеви на ентерокок и ешерихија. Бев кај матичната за да прашам за контролни брисеви ми рече сега не, таму после 22 недела. Е сега некако ми е мисла, нели е тоа доста време како ќе знам дали терапијава имаше ефект или не. Се мислам да одам и да инсистирам да ми направи. Како ве советувале вас, некоја да сподели искуство. Фала ви.
Kazete iskustvo so provokacii? Kako odi dali inekcii stavat ili infuzii? Dali ima bolki pri bockanje?
Имаш опција со инфузија и вагиналета. Мене ми ги понудија двете и откако ми објасни докторката шти е разликата и реков она како најдобро мисли. Ми стави инфузија, бидејќи од вагиналетата многу брзо фаќале силни болки. За какви болки мислиш при боцкање?
Девојки од денес сум 15 недела. Имам страшни главоболки и повремено боцкање во долниот дел на стомакот..како чудни болки да ги наречам ама од време на време Нормално е? Инаку притисокот ми е океј и немам температура, а толку ме боли главата мислам ќе ми се распадне Никогаш во живот вака не ме болела..
Девојки и јас 18+2 .. од вчера-завчера болка само на едно место во кичмата и како да ме боцка со игличка на моменти .. лежам,одмарам.. не е страшна болка,не е силна само е досадна и поминува не е постојана .. Ваљда не е за кревање паника .. меше расте, мислам и дека го осеќам веќе како пеперутка внатре .. Што мислите.? Прва бременост,со ин витро, ризична, до скоро бев постојано во кревет со крварења .. затоа паничам ..
Не знам дали ви е на сите вака, се осеќам многу затегната во мешето, како притисок како да ми тежи кога ке се исправам. Како да ми се растега се внатре.не ме боли ништо само така кога се движам..
@Flooora96 исто и јас,а ми се познава уште од втори месец ама сеа нагло меше големо имам и мислам дека ради тоа е така...се осеќам не само кожата туку и внатре така полно хаха... Мачкај се масло некое, мене тоа ми помага, кантарион со маслиново стоено на сонце најдов. Предобро. ми го опушта цел стомак. @A.a.gj мислам дека ти е нерв, иам доста вакви прашања прочитано во труднички. @angel4444 се растега све во стомакот си наоѓа нова локација... А за главата пробај на чело мачкај се Vick's, има во Зегин и MediVix кој е доста поефтин а добар. Мене тоа ми ја влече болката. Дали синусна дали обична главоболка.
Da gi imam od 6 mesec, cel stomak tvrd i povremeni bolki niz cel stomak bea kaj mene. Stomakot tezi kako kamen da nosam, legnuvam odmaram 30 min i si vrvat.
Девојки спреј за грло дозволен за трудници 15 недела сум ? Мн ми се суши грлото и ме тера на кашлање се давам
Да баш така како стегнат, тврд, како да се истегнува неш а не е бебе ... се поместам и мине.... 26 недела сум... со првото имав ама покасно 33 недела ги осетив онака јако баш... Кој си месец сега
И редовно ли осеќаше или зависно... и дали редовно магнезиум примаше... имам дома рефусни некои ги имав земено пд 250 мг .. па дванпати денот пијам
Gi imav skoro sekoj den nekogas poveke pati dnevno. Piev magnezium od 250 ednas denot a koga imav poke togas po 2 pati. Cudno i mene mi bese deka rano mi pocnaa ama maticnata rece sosema ok e zavisi od organizmot. Mn mi bea neprijatni osobeno vo dvizenje koga ke me fatea pa stomakot ko lubenica da imav na mene
Дај блже се да си е океу и кај мене... мене повеќе во седенје ама кога се мрднам океу е ... и иато ми се стврдне ке речеш бебето е ама уствари не е осеќам