Дали ви имаат препишано Тотхема железото? Сабајле ми стигнаа резултатите од крв и ми се јави матичниот за да ги земам овие, насабајле и навечер ампули биле..
Со втората бременост ми ги препишаа ама мене ми беа многу гадни јас па и 9 месеци повраќав можеби и затоа никако не можев да ги пијам. И тогаш реков на преку исхрана ќе пробам ама ништо си се породив анемична и после породување уште месеци имав проблем да го стабилизирам железото ама тогаш докторката што ме породи ми препиша ќесички со вкус на јаболко како сокчиња беа исто така за железо
Дали има некоја искуство со крварење во 2 тримесечие? 14+5 сум. Ќе нема неколку дена, и после тоа гледам кафено на влошка.... После тоа како розе слуз, Па нема... На 09.2 имав скрининг се беше во ред, правев тест нипт се беше во ред, сега ова ме загрижува ептен
Мене многу ми помогнаа, ми се покачи железото од нив. Гаднички се за пиење (јас и со киселини бев и ги пиев) ама помагаат.
Go vidoa na eho hematomot? Zosto me gledaa minatata nedela prv pat ko mi se pojavi, nemase nisto vnatre se bese vo red... Sega pak imam... Terapija imase nekoja? I za kolku vreme ti se stabilizira?
Да, на ехо ми го виде матичниот. Ми рече да одмарам повеќе, да лежам, да се припазам повеќе. Имав терапија, ставав вагинално Утрогестан и примив 2 пати Прогестерон депо. Имав последните денови како кафено, крварењето престана за 1 недела од дента кога почна.
@Ygritte оди си пак на преглед ако не се смирува исцедокот ке ти дадат терапија. Ако добро памтам првите деца мислам ни се генерација, 2019та здравје сега и вториве, со лесно
Јас... Во 13та нед прво крварење имав, кафено и црвенко... ми дадоа само утрогестан дека на ехо исто ништо невообичаено немаше, цервиксот добар. Ми траеше уште 3,4 дена тогаш кафен, па крем исцедок. Сега сум 15+2 и 10 дена ништо немав. Сабајлево само кога станав на бришење имав па крвави конци на бел исцедок, ова исто прв пат. Во текот на денов веќе немав ништо. Уште 2 дена утрогестанот и треба и да го прекинам... Дека само 15 дена ми рече матичната. Па се надевам дека нема да има пак...
Дааа ❤️ прекрасно ми најде децудален полип, пред една недела бев, немаше ништо, сега се покажа полипот. Страв ме фаќа
Со првото во бременост пиев Тотхема и неколку пати и нетрудна. Мн ми е грозна мене. Јас ни растворена не можев да ја пијам и најлесно ми беше на овој начин: во чашка за ракија тотхемата, во друга цеден чист лимон. На екс тотхемата, на екс после неа лимонот за да не ја осеќам отпосле Само никогаш не ми качувала нешто посебно железо. Највеќе до сега ми качувал Феррум лек сирупот и таблетите. Пренатални некои пиеш? Јас па сега сум со 33ка железо, па прекинав ПреМама да пијам. Баш да видам дали од нив толку ми се качи. Дека почнав со 10ка бременост, само ПреМама пиев и на секоја крвна навака се погоре железото...
Мешиња како ви се ддмерите во втор триместер? Јас сум 26та недела ддмерите ми се 1775 а времињата во нормала. Ќе одам кај матичната наредна недела да видам што ќе каже. Мислите дека би ми дала клексани или не се мн покачени?
Мене ми ги препишаа ама ми беа ептен гадни повраќав од нив и ми заменија со сидерал форе кои се и многу ефикасни
Јас имав крварење во 23 недела ми пукнал субхорјален хематом, со терапија и одмарање ми се среди. Барај да ти ја кажат причината од што настанува, мене на клиника ми вика се е во ред нема ништо а во ремедика и кај матичната одма го видоа хематомот.
Мене ми беа 1900 и покрај тоа што се боцкав со клексан,мислев ќе ми каже по два на ден ама ме остави на еден Терапијата ми беше од трансфузиолог
Јас имав полип во првата бременост. Крвареше од време на време, дур не се исуши и си падна сам. Ако е помал тоа се случува.
Во четвртокот ми беа 2200, 21ва недела сум. Докторката од ГАК во консултацијја со трансфузиолог од ИТМ ми рекоа да почекам една недела, пак да проверам, ако не мрдаат нема да се боцкам. До 1500 се нормални во втор триместар. Јас со првото се боцкав ама до кај 3300 стигаа со боцкање.
Fala ti za odgovorot, i jas vidov deka e dozvoleno do 1500 vo vtor trimestar i spored toa deka mi se nad granica ama ajde da vidime sto ke kaze maticnata