Фала ти многу за одговорот Тоа ми го кажа и докторот, рече дека сам ќе се повлече до 20та недела... Ај да видиме... До сега се ми беше во ред со сите испитувања, ова за една недела, оп-троп екстра ме исплаши и испаничи се изначитав глупости по ред на интернет....
Твојот уште полош Кафе не пијам, солено јадев, кока кола се напив, благо каснав не бре џабе. За спиење не ми се спие ама многу ми е матна и тешка главава, си мислам ќе паднам.
Душо сирење почесто јади и јогурт со сол малку е грдичко или ако можеш кефир тој е посолен. И јас со оваа бременост низок имам притисок 50 со 80 ми беше пред некоја недела главата ми паѓаше
Ајран да си земам да не ми текна, а многу го сакам убав ми е за пиење. Мене до кај 110 ми е таман, ама вака на промена на време ми паѓа не многу ама одма го осеќам, пред некое време па 125 ми беше и тогаш го сетив не ми беше арно.
Koka kola mi pomaga ama samo nareden pola saat, posle sum beter zaspana. Se naviknav veke toa e. Probaj vnesuvaj poveke tecnosti, svezi sokovi za glavata
Девојки денес сум 14+0 (со ивф) ќе ме примите во ваше друштво? Иначе прво тромесечие го поминав супер, без ниту еден симптом на бременост освен што имав болки во мешето
Јас сум 23+4 дена. накај 24 недела влегувам.. од време на време ме фаќа грч кај срамната усна, јеживо... дали има некоја искуство со тоа?
Со денови сум со низок, главоболка во глава и уши... а тон вода пијам, чајче некое, на секое во вц и пак утепана сум. Сабајлево 130+ пулс, од дневна до спална и без воздух останувам Јадев, испив кафе, сок и као мааааалку сум поарна. Јас и онака сум метеопат, сега трудна бетер Со срцево мислам не треба да се сеќирам зошто и со првите две бремености бев иста (со првото и до 160 дури и бев и по лекари), а со второто вака до 130 знаеше да ми лупа... Мислам од притисокот што ми е низок, што се задишувам срцево се убрзува
Јас и вртоглавици имам последнава недела ама само во спиње или лежење кога се вртам од една на друга страна леле страшно рингишпил ми е во главава. Најверојатно ми е од притисоков. А пред една недела на преглед ми беше 100 со 70 оттогаш не сум го измерила
Дали имате болки во кичма?во првата бременост немав ,сега само на спиење после поминува.Некогаш поминува магнезиумот .Ама многу често се јаки
Леле вистина уште многу имаме до пороѓај а од почеток сме само со симптоми. Третиве деца баш ќе не измачат
Исто и јас сум метеопат ама сега посебно ме отепува, пулсо и мене ми е забрзан ко ќе ми е низок притисоко нормално е, само многу мачно. Мене вчера ме накрена кафето, инаку неможев ни да лежам ни да седам, вртоглавици, лошење прегрдо. Ко баби некои сме
Денес 15та недела Во понеделник сум на второ мислење и се надевам конечно ќе се опуштам и ќе уживам во бременоста. Утрински мачнини сеуште имам, болки во долниот дел на стомакот и некоја чудна болка која се спушта од кичма кон десна нога, не можам да стапнам на ногата. Пијам два пати магнезиум ама не дека многу ми помага. Ама ај се осеќам као дека си помагам Ако имате мака од магнезиум во прав, ви го препорачувам магнезиумот на ДМ, 129 ден. за 60 таблети. Не ми се лоши после него, од прашоците ми се повраќаше.