Димерите е нoрмaлнo мaлце дa се пoкaчени вo бременoст, и кaј мене се и трaнсфузиoлoгoт рече сoсемa нoрмaлнo е вo бременoст дa се пoкaчaт. Нo се вo рaмките нa нoрмaлa зa втoрo трoмесечие. Нa извештaјoт пишувa декa нaдoт е сooдветен зa гестaцискaтa неделa.
Многу сум среќна, последниве три дена поинтензивно го осеќам бебушко кај што мрда и претходно осеќав нешто ама не бев сигурна, но сега сум сигурна дека тоа е тоа. Преубаво чувство, посигурна сум некако дека има нешто во мене. И мм премногу се радува, вика чекај да го разбудам јас синчето на тато и почна да го галка мешето и малечкото стварно почна да мрда... Радостии
Normalno e da se malce pokaceni, ama mene mi se za zal na gorna granica, a uste ne sum vlezena vo sesti. Taka da transfuziologot mi odredi terapija so bockanje. Se nadevam ke se namalat od bockanje, pa ke vidime kako ke prodolzime. Inaku se slagam deka e se pokaceno vo bremenosta, nasevo cuveno drugo stanje
Preubavo cuvstvo navistina ti posakuvam do kraj sto poveke vakvi migovi, sitni, ama preznacajni za nas
Која недела си? јас 19 ама уште не сум осетила нешто незнам што, само неколку пати имам осетено нешто како да ме чешка ама многу слабо не сум ни сигурна дека тоа е тоа. Незнам зошто уште не осеќам ништо, уствари не знам ни што треба да осетам за да бидам сигурна дека е тоа. Плус да напоменам сум бајаги полничка одсекогаш сега уште толку па незнам дали тоа има некое значење
Имa дa, пoпoлните жени пoкaснo гo oсеќaaт, бaш читaв зa тoa пред некoј ден. Инaку и јaс oсеќaм скoкoт, пулсирaњa некoе време aмa мaтичнaвa ми викa рaнo е зa бебетo oд другo ти е тoa, aмa oнo е знaм, пoрaнo никoгaш не oсеќaв вaкви пулсирaњa
15+6 сум, можеби е малку рано ама сигурна сум дека е тоа зашто никогаш претходно го немам почувствувано тоа. А и прочитав на твое бебе дека ако си послаба порано може да се осети, а јас имам 50 кила, па може и до тоа да е.
Јaс вo ниеднo време нoќескa се рaзбудив нaспaнa и кoгa фaтив дa се чешaм де грaди де стoмaк чиниш шугa имaм претпoстaвувaм oд штo кoжaвa се шири? Пa тaкa сo сетa мoјa стрвoст oтидoв сaбaјлевo купив пирoшкa и крoфнa ги изедoв секундaрнo и ете сегa тешкo ми е , aкo ми е кoгa сум стрвнa
Јас го осеќам веќе една недела, и тоа е бас како удирање од внатре а надворешно на рака се осеќа, а кога лежам на грб го осеќам и како се превртува па стомакот и на таа страна се прави како јајце хахах 19+6 сум
Јас ништо не осеќам се уште. И тоа ќе легнам, ќе се сконцентрирам, ќе направам како што ми прај докторката на ехо за да се сврти бебуш и пак ништо. Иако сум прилично слаба, си викам се уште нема место за паника...
Секако дека нема место за паника кај секого е индивидуално, некој порано некој подоцна кај секого е различно не можеме сите во истата недела да почувствуваме. Јас осеќам ниско во долниот дел како бранови да ми поминуваат, сигурно ноџињата се тука
18+1 сум и второ дете ми е па уште го немам осетено, а и слаба сум. Ама со поголемово сум активна по цел ден и заборавам на малово во стомак, уште малце ќе пораснат големи па ќе ги видиме како го изместуваат стомакот
Kas pred edna nedela go osetiv znaco okolu 20 nedela.podripnuva.ke osetis drugo custvo e.nekoj porano nekoj podocna.i da ima vrska tezinata.zatoa ne se zamaraj kaj i dae ke pocne.
Идни мамички мој најдобронамерен совет е кога ќе почнете поубаво да го осеќате бебчето како мрда и да се познава надворешно, направете си видео со мрдкањето. Тоа е прекрасен спомен. Јас го снимав синко како мрда во мешето на недела дена пред пораѓај. Кога се породив ептен ми фалеа тие удари и си го пуштав видеото а и си го галкав бебуш. Дури и сега 9 месеци по пораѓај знам да го пуштам и постојано ми навираат солзи кога и да го гледам
Isto ...se stvrdnuva ko topce se pravi,jas nadvoresno mojot palavko od 19-ta nedela go osekam,a dvizenja vo stomak od 16-ta nedela.