Ајт наздравје нека ти се и да си ги изнаносиш повеќе пати у животот А фармерки стари на кројачка однеси ги нека ти стават трико за стомакот, многу лесно се преправува облека за да собира стомаче. Особено низок струк ако се фармерките. И после бременост може да се извади парчето. Ја си иам некои работи така модифицирано зашто шијам... Особено зашто знам дека ќе се погодиме сред лето да се породиме и до есен/зима ќе ја носиме истата облека. Абе расте стомакот секоја недела верувај ми само ние не приметуваме толку зашо секој ден си го гледаме... А и сега ќе почне тебе одеднаш да ти рипнува како мене што ми се случи... Некоја недела мислам сме разлика.
Кај прва бременост, касно почнува да расте. Мене тек во 7ми ,ми се познаваше убаво ,до тогаш изгледав како подуена . Една сестра во Ремедика ми рече "а ти бремена си" ?! Наеднаш ми порасна во 8ми.
Фалаа поубај да си купиш тие од првата бременост до скоро ги носев, цврсти се многу и високи нагоре убајна Ај пушти ми слика во лп како мислиш за фармерките, мајка ми е шнајдерка ко ќе одам ке и речам нека ми ги напрај.
Јас 23та недела уште си повраќам чат пат.. Овие денови и немам сила само лежам и се ме мрзе да правам. Немам ни апетит од се ми се гаде.
И да се надоврзам, последниве денови чувствувам некое клукнување доле буквално во вагината. Не знам како да го опишам. Како гребкање секундарно. Цервиксот ми беше супер пред 2 недели..
Mene celo vreme mi se slucuva toa . Kako da me tegne nesto zzatega bas vnatre vo sredina. Neznam dali e normalen simotom ako ima nekoja mamicka poiskusna da ni kaze.
Не си сама сестро златна и јас од вчера 23 недела ми се гади ама не повраќам. Абе што организам ќе беше овој нашиов не знам. Јас се помирив до пороѓај дека ќе ми биде вака Не си се опуштив и не си уживам во бременоста како што треба. Само 5 кг сум поправена мало стомаче и ништо друго
Feminki zdravo do koja nedela od prila se ima gadenje i povrajkajne jas nemozam pojke da izdrzam kolku imam gadenje i povrajkanje 9+5 dena sum
Секој различно за тоа јас имав до 17недела само вода пиев и тоа со сила за да не дехидрирам и поради плодова вода така ми кажаа а јадење баш ништо .. ми идеше сите што јадат нарочито мм дома да го убијам некој има повраќа цела бременост, така да индивидуално е земи си антиметил апчиња пиј сабајле и навечер мене ми помогнаа барем да можам вода да пијам зашто ни тоа неможев
Jas isto i mnogu se gadam od jadenje bilo sto i da stavam vo usta mi se gadi imam mnogu nagoni za povrajkanje i maka vo zeludnikot
Jas do 18 nedela povrakjav i mi se smiri preku nokj ama eve poslednive 2 dena pak imam nekoja nelagodnost i gadlivost ama ne povrakjam vekje 23 nedela sum. Od antimetil apcinjata najmnogu mi se gadese, duri i sega koga kje mi tekne na nivniot vkus mi se digaat crevata, ne znam zosto. Moras da se strpis, sekoj e svoja prikazna.
Значи морам да се пожалам за да мрдне бебево. Вчера вечерта баш убаво го осеќав и од внатре и од надвор удари имаше. Сеуште доста ниско... Од 6 сум станата сабајле и ниту еднаш не го осетив, ни внатре, ни од надвор, ич. Ај прво викам спие, мирува, ама ова веќе 6ипол саати ништо да не осетам... стани седни легни, се бањав, јадев и еве пак лежам и пак ништо не осеќам, 19+3 сум.
Поима немам ама баш убаво го осеќам неколку дена, ако не друго ќе тропне од внатре по малку... сабајлево го нема. Дали некоја позиција има фатено друга, па да мрда.. а да не се осеќа Или сврзало сон 6+ саати
И моево по слабо го осеќам од сабајле, ко станавме чукна неколку пати и еве уште ништо. Работам низ дома да не мислам ама пак само таму ми е умот. Заспани се денеска сите изгледа
Моиве веќе се ептен во зимски сон 33+4 ептен помалку активни се ептен скоро и да не ги осеќамм а постелките на заден ѕид се и на двете прашав докторката рече све је у реду. Кај што одам во клиниката за пород и тамму све је у реду . Мене ми е чудно што се све а мирно се . Синко кога беше во меше цревата ми ги поместуваше и сите органи.
Мислев дека само јас филмови си правам, па некогаш не прашувам воопшто само ве читам со слични искуства па ќе се смирам малце. Иначе, јас сум на игли веќе два три дена, мртка ја осеќам во текот на денот ама многу послабо од предходно. Исто постелка на заден ѕид.
И јас исто паничев во тие недели и кога ја прашав докторката ми рече нормално е да не се осеќа секој ден бидејќи уште е мало,и дека накај 27 недела ке се осеќа повеќе.