Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    430
    Јас сум скоро цела бременост со болки во кичма,прашав доктор рече нормално е

На Twinkle. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.940
    Допаѓања:
    18.568
    Болки во кичма и грб ми се скоро секојдневие. Јас и онака си имам мака со тоа, па не обраќам внимание на тоа.

Битно преглед помина одлично. Бебе е супер. Уште е женско :rofl:
    Ми измери и грло, супер е 4 цм, плацента исто. Тоа ми беше најбитно.

На senza.parole, Flooora96, Twinkle. и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    И ја си имам болки и во кичма и доле јајници. Бев на преглед се е во ред. Но некако бебе го осеќам само навечер малку и наутро уште бо кребетот малку. Минатата недела мислам повеќе го осеќав како мрдка и преку денот. 26та сум. Како сте вие? Нон стоп чувствувате мрдкања?

4. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.929
    Јас најмногу навечер и насабајле ама и преку ден знае да се осеќа еве последниот период кај 16/17 h мрда многу или пак некој ако зборува гласно ако има музика гласна и тогаш знае да се размрда :inlove:

На Flooora96 и senza.parole им се допаѓа ова.
  5. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    801
    Пак јас со глупите прашања :D
    До пред кратко време ептен ако ме загледаш ми се познаваше стомакот. Но, оваа недела мислам дека ми се дуплира секој ден, нормално е ова? Ме загрижува дали е океј за толку краток период толку да ми рипне, 22 недела сум од утре..:| Мислев си замислувам од горе дека си се гледам, ама и домашните, колешки сите ми рекоа дека сега ми е гооолем стомакот :D И ептен ми се крена нагоре, имам едвај 2 прста под града да ставам и ми почнува стомакот:) Инаку со бебенце се е океј, си мрдка, си го осеќам во различни периоди од денот, бев пред 3 дена на преглед супер е се. Цервиксот е исто се како минатиот пат, ми остана уште скриен шеќер да проверам, закажав за 2 недели со упат :) Ако сте во план, јавете се во Авицена со време бидејќи мислам се ограничен број боцкања преку фондот, а упатот трае 1 месец.

На mariz, S.o.F.i, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Најмногу ја осеќам насабајле кон 5.30- 6h знае некои денови да мрдне и кон 10h, преку ден и навечер воопшто не ја осеќам.21 недела сум.

На Flooora96 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.221
    Така е, јас 24та а од пред некоја недела навака секој ден дупло ми е стомакот, машала машала, ајде со лесно нека ни е :) уживанција :l:

На S.o.F.i и angel4444 им се допаѓа ова.
  8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    629
    Женички а да прашам можи е глупо прашањето. Се шишате во бременост? Јас негде по фб уште минатата година прочитав ко демек не се шишало во бременост.. И ми остана у глава тоа..

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    А зошто не?

10. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    1.233
    Јас се шишав пред 2-3 недели и јас имам слушнато дека не се шиша и причина така кажале старите така е останато, косата неможев да ја исчешлам 2h после миење и пак не беше исчешлана туку пола уплеткана па отидов и си олеснив и супер ми дојде.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Иста сум, секој периодов што ме виде веќе примети дека сум трудна, трудна :D И маж ми дури ми рече, многу вика оддеднаш стомаков ти порасна :rofl: Сум заборавила како беше и со другиве две (facepalm)

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    4.772
    21ва недела дали имавте болки во половина? Веќе цела недела траат, ниско долу стомак и назад цела половина, бев на скрининг пред три дена се беше супер ми рече нормални биле болките ама и со два магнезиуми пак да боли :| и неможам ни да лежам ни да се движам си боли ептен :(

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    431
    Prvo sto napraviv posle testot e deka se potsisav

14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    4.772
    И јас одма се шишав утре ке се шатирам, остај шо пишат логички шишањето никако неможи да и штети на бременоста.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Јас 3 дена бев укочена, некој нерв ми се фати и чекав дали ќе помине сам и ми се смири.. ама ме фаќа на моменти пак (особено после легнување на грб). Позади десно од опавче, на моменти и цела десна нога ми се вкочанува.. Прв пат вакво нешто искусувам со третово... во другите колкови ме фаќаа па, а сега колковите не, позади кичмата :D Болки во стомак немам како пред 20та нед, ама ми се појавуваат повремено и мислам дека тоа повеќе се цревата, него матката :?: Оно боли цел стомак, па незнам што боли.. незнам ни кај ми се цревата моментално :rofl:
    Јас проверував еве мешето колкаво е во 22ра хахах и ова ми излезе... така да најверојатно нормално е се што не снаоѓа..
    Screenshot_20240405_215612_Samsung Internet.jpg

Последна измена: 5 април 2024
    На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    4.772
    И колкови и препони и кичма се си боли, ај за препони и колкови знам ме болеа и во првата бременост ама ова со кичмава шо си боли си врти незнам шо ќе се прај:headbang:

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Кога легнуваш на рамно, под кичма и задник ставај перничка... јас така се спасив од болката. Без прекин ме бодеше, како игла некој да ми збрцал и да ја држи. Како станував од кревет, страшно беше... А се укочив спиејќи со децата на спална заедно (болни кога беа), па не мрднав цела ноќ и толку требаше. А и бебињава си растат машала сега, мешиња растат и си се оптерерува кичмата... Јас сум и со сколиоза, ама па не ми правела проблем ваков до сега. Гледам сега повеќе на страна да лежам, на грб ретко...

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    4.772
    Ај ке пробам и така, само шо уште неможам да дојдам до кревет на големото му се цртало :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.139
    Шишај си се слободно, тоа се само измислици.
    Еве јас вчера се шишав и тоа сама:D
    Дека тоа ми е струката, а не сум во Мк и веќе не се правеше никако мораше да се шиша.
    Во првата бременост и се фарбав ама со фарби без амонијак.

Има премногу измислени работи и посебно луѓе што многу и не се разбираат па те убедуваат или доволно е што ќе ти речат и потоа ти е премисла.

20. sugarmama_

sugarmama_ Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    104
    Објаснување зошто да не се шишаме? :)