Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    Јас сум скоро цела бременост со болки во кичма,прашав доктор рече нормално е

На Twinkle. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    22.644
    Болки во кичма и грб ми се скоро секојдневие. Јас и онака си имам мака со тоа, па не обраќам внимание на тоа.

Битно преглед помина одлично. Бебе е супер. Уште е женско :rofl:
    Ми измери и грло, супер е 4 цм, плацента исто. Тоа ми беше најбитно.

На senza.parole, Flooora96, Twinkle. и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    634
    И ја си имам болки и во кичма и доле јајници. Бев на преглед се е во ред. Но некако бебе го осеќам само навечер малку и наутро уште бо кребетот малку. Минатата недела мислам повеќе го осеќав како мрдка и преку денот. 26та сум. Како сте вие? Нон стоп чувствувате мрдкања?

4. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.117
    Јас најмногу навечер и насабајле ама и преку ден знае да се осеќа еве последниот период кај 16/17 h мрда многу или пак некој ако зборува гласно ако има музика гласна и тогаш знае да се размрда :inlove:

На Flooora96 и senza.parole им се допаѓа ова.
  5. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.196
    Пак јас со глупите прашања :D
    До пред кратко време ептен ако ме загледаш ми се познаваше стомакот. Но, оваа недела мислам дека ми се дуплира секој ден, нормално е ова? Ме загрижува дали е океј за толку краток период толку да ми рипне, 22 недела сум од утре..:| Мислев си замислувам од горе дека си се гледам, ама и домашните, колешки сите ми рекоа дека сега ми е гооолем стомакот :D И ептен ми се крена нагоре, имам едвај 2 прста под града да ставам и ми почнува стомакот:) Инаку со бебенце се е океј, си мрдка, си го осеќам во различни периоди од денот, бев пред 3 дена на преглед супер е се. Цервиксот е исто се како минатиот пат, ми остана уште скриен шеќер да проверам, закажав за 2 недели со упат :) Ако сте во план, јавете се во Авицена со време бидејќи мислам се ограничен број боцкања преку фондот, а упатот трае 1 месец.

На mariz, S.o.F.i, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    1.349
    Најмногу ја осеќам насабајле кон 5.30- 6h знае некои денови да мрдне и кон 10h, преку ден и навечер воопшто не ја осеќам.21 недела сум.

На Flooora96 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.503
    Допаѓања:
    2.627
    Така е, јас 24та а од пред некоја недела навака секој ден дупло ми е стомакот, машала машала, ајде со лесно нека ни е :) уживанција :l:

На S.o.F.i и angel4444 им се допаѓа ова.
  8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    634
    Женички а да прашам можи е глупо прашањето. Се шишате во бременост? Јас негде по фб уште минатата година прочитав ко демек не се шишало во бременост.. И ми остана у глава тоа..

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.346
    А зошто не?

10. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    1.374
    Јас се шишав пред 2-3 недели и јас имам слушнато дека не се шиша и причина така кажале старите така е останато, косата неможев да ја исчешлам 2h после миење и пак не беше исчешлана туку пола уплеткана па отидов и си олеснив и супер ми дојде.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.992
    Иста сум, секој периодов што ме виде веќе примети дека сум трудна, трудна :D И маж ми дури ми рече, многу вика оддеднаш стомаков ти порасна :rofl: Сум заборавила како беше и со другиве две (facepalm)

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.013
    21ва недела дали имавте болки во половина? Веќе цела недела траат, ниско долу стомак и назад цела половина, бев на скрининг пред три дена се беше супер ми рече нормални биле болките ама и со два магнезиуми пак да боли :| и неможам ни да лежам ни да се движам си боли ептен :(

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Prvo sto napraviv posle testot e deka se potsisav

14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.013
    И јас одма се шишав утре ке се шатирам, остај шо пишат логички шишањето никако неможи да и штети на бременоста.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.992
    Јас 3 дена бев укочена, некој нерв ми се фати и чекав дали ќе помине сам и ми се смири.. ама ме фаќа на моменти пак (особено после легнување на грб). Позади десно од опавче, на моменти и цела десна нога ми се вкочанува.. Прв пат вакво нешто искусувам со третово... во другите колкови ме фаќаа па, а сега колковите не, позади кичмата :D Болки во стомак немам како пред 20та нед, ама ми се појавуваат повремено и мислам дека тоа повеќе се цревата, него матката :?: Оно боли цел стомак, па незнам што боли.. незнам ни кај ми се цревата моментално :rofl:
    Јас проверував еве мешето колкаво е во 22ра хахах и ова ми излезе... така да најверојатно нормално е се што не снаоѓа..
    Screenshot_20240405_215612_Samsung Internet.jpg

Последна измена: 5 април 2024
    На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.013
    И колкови и препони и кичма се си боли, ај за препони и колкови знам ме болеа и во првата бременост ама ова со кичмава шо си боли си врти незнам шо ќе се прај:headbang:

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.711
    Допаѓања:
    76.992
    Кога легнуваш на рамно, под кичма и задник ставај перничка... јас така се спасив од болката. Без прекин ме бодеше, како игла некој да ми збрцал и да ја држи. Како станував од кревет, страшно беше... А се укочив спиејќи со децата на спална заедно (болни кога беа), па не мрднав цела ноќ и толку требаше. А и бебињава си растат машала сега, мешиња растат и си се оптерерува кичмата... Јас сум и со сколиоза, ама па не ми правела проблем ваков до сега. Гледам сега повеќе на страна да лежам, на грб ретко...

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.013
    Ај ке пробам и така, само шо уште неможам да дојдам до кревет на големото му се цртало :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.151
    Шишај си се слободно, тоа се само измислици.
    Еве јас вчера се шишав и тоа сама:D
    Дека тоа ми е струката, а не сум во Мк и веќе не се правеше никако мораше да се шиша.
    Во првата бременост и се фарбав ама со фарби без амонијак.

Има премногу измислени работи и посебно луѓе што многу и не се разбираат па те убедуваат или доволно е што ќе ти речат и потоа ти е премисла.

20. sugarmama_

sugarmama_ Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    104
    Објаснување зошто да не се шишаме? :)