Колку често го осеќате бебо?? Мене ми е постелка на преден ѕид до пред 4 дена нон стоп скоро осеќав како да спиеше само кога спиев јас, овие 2-3 дена по 2-3 пати на ден ќе мрдне силно па ќе нема па пак ќе мавне едвај осетливо па пак нема.. дали е ова нормално ме фаќа малку паника ..
Исто и јас ... првото бебе беше заден ѕид и го осеќав мн , и удари и поранп, сега второ напротив покасно осетов, и удароте се како да се преметнува се истегнува.. не е шетање рака, нога по меше...
Јас до пред некој ден осеќав убави удари од нозе, раце овие 2-3 дена послабо тек тук ќе мрдне неколку пати во ден .. дури ме фаќа страв веќе .. мене ми е прва бременост
Hahahah eve jas ke spodelam, koga bev so prvoto bremena rekov ke odam da ja skratam kosata i ripnaa komsivkite ne smeelo da ja kratam ke sum mu go skratela zivotot na bebeto moze nekoj ima nekoe drugo objasnuvanje ete kaj mene toa bese
Ne se sekjavam dobro, ama mislam deka trebase cokolado da se kasne za da razmdrda bebeto. Ne bas deka mora cokolado tuku nesto so visok glikemiski index za da go zgolemi sekjerot vo krvta i da dobie bebeto energija.
И ова го имам и јас слушнато. Еее, да не почнувам и кои други глупости ги слушам… Ама па мм за инат ги прави. На пример свеки со комшиката, паѓаа во несвест зошто внуката на комшиката купувала за бебето работи. Да не зборам поарно зошто не се купувало. А мм па намерно кажува се, ама пред него ќути свеки. И јас се спремам за шишање сега. Одложував се ај денес, ај утре, ама морам да ја средам, цела е покината на врвовите.
За шишање и јад нз се мислев вака така. И еве ме 8 месец прее викам на маж ми не можам веќе да се гледам ке одам да се средам..ајде акде вика дпсега издржа уште малку ке издржиш
Абре ишишај си се. Глупости се тие бабини верувања. Јас и како што не сум шишана година дена, а ја пеглав/м , цела е партали на врвовите. Нека скрати убаво и да не му ја мислам.
Јас ја скратив пред два месеци и не верувам во такви глупости единствено што не се исфрабав од страв да не има премногу хемија во фарбите и останав така 6 месеци не исфарбана
Сега наскорп ќе правам свадба и многу се мислам дали да ја шатирам пак (со години истата ја носам ама сеа пауза дела сум бремена) или да ја офарбам со фарба без амонијак (секако на фризер). Дајте мислење некое
Јас си се фарбав, со фарба без амонијак сама дома Наредна нед и ќе се шишам, се шишав и 7,8ма нед, еве и сега 22ра
Исто и јас, дури го затресувам стомакот да мрдне, ништо. Сега сум 23 недела, 21 кога бев не застана од мрдање, сега скоро ич. А бев пред два дена на дежурен, сѐ беше добро.
Ај тебе ќе те прашам дека постелката ти е на преден зид како и на мене, од кога почна да го осеќаш бебе? Од која недела ?
Јас се шатирав пред два дена 22ра недела сум, бланшот не ми допре до коренот и немав гајле. Се шатирав исто овој период и во првата бременост. Со фарба нема да ти фати убо баш ко шо сакаш.
22+3 денес..овие 2 дена ептен слабо ги осеќам движењава само еднаш во ден. Претходно беше активно различни периоди во денот и тоа силни удари Гледам и други мислења вакви баш истиов период..ваљда нормално е