Може и топлово го осеќаат, стварно е неиздржливо, ни јас не мрдам само работа - дома минимални движења
Не се секирај мила, најнормално е. Имаше периоди кога ептен малце го осеќав, па периоди кога баш беше активно. Нема правила, некогаш се помирни, некогаш поактивни.
Јас мислам зависи позицијата во која се наместени... и јас денови страшно го осеќам, ме чепка, удира језиво што доболува... а денови го нема и ете го нежно ќе тупне 2 пати Вчера мислам со нозе надоле беше пак, многу нелагодни болки имав ниско доле...
Моето завчера пак така језиво доле ме чепкаше дури не можев да заспијам. Дали воопшто некогаш ќе се качи над папок или не се дигаат толку? Те прашувам од искуство со претходните бремености
Првото го носев горе високо... ама второто исто како и ова. Најверојатно од опуштена мускулатура, надоле ми е. Дури си мислам појас да си земам, зошто и неподносливи бодежи во кичма имам... Инаку треба да отиде и над папокот, маваат после и во желудникот и во ребрата
Од прилика кога одат над папок? Јас сум 25+ и највисоко што го осеќам е во линија на папокот. А никој до сега не ми спомнал дека нешто ниско го носам
Ич тоа не ми текнува... јас 22ра, уште е цело доле под папокот. Сабајле на гладно легната на грб, дури се гледа каде е цело бебе
Јас сум 24+5 и ја осеќам унатре беба се врти, звезди праи те доле ме чашка најнеугодно те под ребра.. па после ќе си легне у ширина на стомак... И коа легнувам странично ме скокотка на половина одвнатре хахах.... Врв! Сигурно е качено, само не си осетила. А и мислам дека сеуште се накај 30некои цм па хоризонтално у глобала лежат.
Под ребра воопшто немам осетено ништо апдолутно, кај мене цело време во висина на папок или ептен доле ниско и е премногу активно, значи буквално цел ден прета, се врти, тропа... Се надевам се е ок.
Можеби ти си повисока, јас сум метропол а бебето е големо на татко и па затоа така ја осеќам. Сигурно дека све е океј
Имав мн периоди вакви и пишував ..26 па 29 па еве и сега 34 недела два дена беше мрзелив...стари викаат расти бебе кога расти е смирен ..клга се шири матка боли ... Кога ќе се роди па викааат мирнп мирно о наеднаш плачи шо му е.. и пак стари ќе релат учи нешто ново, скок е ке помине пак ке е на старо трпение... Само господ да не чува сите и сите најлесен пораѓај да имаме
Дај боже Јас вчера испаничив..Имав смртен случај во петокот, поблиска фамилија и ептен стресно го доживеав тоа..Се контролирав во плачењето и стресот, не отидов ниту на погребот ниту ништо. Ама баш тогаш бебево престанав да го осеќам, а претходно имам пишувано стварно е мн активно, цело време мрда лупа, на преглед се врти газ преку глава во тие 5 минути. Бев вчера, се е океј, си одмараше со раче на глава Ми рекоа дека може поради стресот се потсмирило или пак таков му е периодот мрзелив, и вечерта еве пак почна да мрда дури ме будеше. Ми рекоа постелка океј, плодова вода супер, слушнав срце и си дојдов дома раат..Стварно не е лесен периодов на бременост и љубов и респект за сите нас кои се соочуваме со се и сешто секојдневно, притоа и бебенцава во нас Не знам што друго да кажам..
Sakav da prasam vo koja nedela ispitavte diderini skrien seker? Ja prasuvav maticnata sami mi vikase ponatamu ponatamu ne mi dade niedno ispituvanje da napravam a sum 18nedela. I koga tocno bevte na vtor screening? Koga najdobro se gleda bebeto?
Sega tie nedeli nemas ispituvanja osven standardno eho. Skrien seker se proveruva 24-28ma nedela, a vtor skrining 22ra nekade jas pravev
Zdravo sakav da ve prasham kolku cesto odite na kontroli? Jas posledno bev na maticen 10ta nedela, ponataka 12ta na skrining i sega se slushnav so sestrata kaj maticniot vika shtom se e vo red i prenatalniot e top sledna kontrola 18ta nedela ne e mnogu rastojanie toa ?
Pa 6 nedeli e mnogu nekako. Jas odev na 2 nedeli i raat bev, ne vikam deka e ispravno ama nemozev da cekam podolgo sakav da znam dali e se vo red. E sega vo 12ta nedela ke ti pominat tie bitnite kontroli priska brisevi skrining torch i posle nema nisto naredniot period moze i zatoa maticniot ti kazal da ne odis. Ama jas pak smetam deka ako nie sakame treba da si zakazeme pregled nemora da slusame maticnite sto ke kazat