Здраво мамички, Четврт месец сум и ми е полошо од претходните три. Притисокот ми е цело време низок, ми свират ушите, ми се паѓа во несвест. Гинеколог само вика пиј кока кола. Дали некоја друга поминала низ истото? Изгледа ко да нема крај....
Ja sum ili so visok ili so nizok, meram tri pati dnevno, ako e nizok denta blago i koka kola, ako e visok metildopa tableti Kaj ni e krajot haha...
Девојки во 19та недела дали некоја има болки во препони и клукање кај опашката ? Како притисок надолу кога ќестанам.многу сум исплашена ве молам пишете ми
Јас некогаш имам болка во препоните и се шири болката надолу некогаш во ногата, некогаш во спојлерите/половината, и мислам се е нормално се шири матката.Каква ти е болката? Ако ти е неиздржлива тогаш треба да се јавиш на доктор ако не тогаш е нормална о не се грижи, некогаш се случува и како препонот да ми се укочил ама мислам е нормално, последно кога кажав кај докторот рече ништо немаш се шири матката, можеш магнезиум да си пиеш исто и кај крстот опашката некогаш и таму знае да боли штрека ама се мислам е во нормала тоа
Не е не издржлива него констснтна како истегнати мускули на препонитеи така баш во крстот кога лежам повеќе ме боли. Незнам далине номалнонискрено.
Мене така меѓу нозе ми беше пред две недели и самото од себе си помина можеби и магнезиумот помага, јас мислам не е страшно да не се плашиш
Јас имав таква болка последната недела и секогаш исклучиво навечер. Бев на др се беше во ред. Заклучив дека ми е од премпреност. Два дена одмарам и немам болка. Инаку имав иста како што опишуваш. Не беше страшна ама таква константна
Zdravo na site , 25+3 sum i sakam da prasam dali sum edinstvena sto imam nekoj denovi utrinska macnina ? kako na pocetok sto se ima ? Imam rizicna bremenost so moznost za predvremen poragaj so skraten cerviks i primam Utrogestan vaginalno i dopolnitelno Progesterone depo inekcii , dali e ova normalno so macninava , skolska bremenost mi e prva , pa ako moze nekoj da mi kaze ili da spodeli iskustvo
Мила јас немам такво искуство. Со првото така малку ми беше лошо еве и сега со второ сум бремена и имав гадење некаде до 13 та недела. Ама моја блиска личност кога беше бремена можам да ти кажам дека до крај и беше лошо дури и повраќаше. Секоја бременост е различна не се секирај. Можеш да пишеш во труднички муабети, таму е поактивна темата. Мислам дека прочитав исто на некои што уште ни се гади и повраќаат.
Јас сум 23та недела и имам утрински мачнини. Некогаш и цел ден се Бременоста ми се води како уредна, па најверојатно индивидуално е дали ќе имаш или не. Мајка ми кажува дека кога била бремена со мене до крај имала мачнини и повраќала. Не грижи се, не си создавај дополнителна нервоза.
Да не те плашам ама јас сум 27 и не само што имам гадење и понекогаш и повраќање. Се помирив дека до 9 ти ќе ми е вака ама то е
Како што имам читано, кај тие што повраќаат и имаат гадење и подоцна во бременост хормонот бета хцг им е доста повисок (но не е страшно тоа, најнормално си било). Ама дека тоа прави лошењето да е поизразено... Јас со првото имав таква бременост и до пораѓај бев со мачнини, гадење, повраќање...
25 недела од денес Забележав 2 мали стрии на едната града кои се уште црвени Ќе ги мачкам кокосово масло и бебешко млеко за тело, ваљда ќе има ефект..Не ме ни чуди што ми испукале, зошто градиве од мали и цврсти ми се огромни, меки и потечени + ми тежат ептен Забележав дека и делот околу брадавицата ( надворешниот ) кај двете гради ми има како кафеава флека..Нормално е тоа?
Колку за утеха мојте гради од големи сега какко ми надојде млеко се огромни грбот ме боли уште ос нив. Инаку мојте станаа скроз црни брадавици .
Мене ми се истата боја само зголемени 20 пати ама околу нив како кафеава флека имам исто кружна, на надворешниот дел..не ме чеша ни ништо, само бојата е сменета..млекце или колострум до сега уште немам..ваљда нормално е