Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    1.928
    Мене како така кафеава кожата на градите ми стана накај пазувите тој дел баш ги гледав и се чудев зошто, се надевам нормално е :?:

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    1.082
    Жени вие што сте 16, 17 недела. Колку често ги чувствувате движењата на бебето? Знам е рано, нема клоцања и слично, но сепак се чувствува некакво движење, голицкање. Е сега колку често го чувствувате, дали секој ден или? Зошто јас одвреме на време ќе почуствувам, особено навечер кога лежам на грб, а преку ден некогаш како затегнување на стомакот осеќам. Но ова е од времето на време.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.937
    Допаѓања:
    18.563
    Рано е мила. Јас тек 18 та недела почнав да го осеќам, како да ми движи.
    Сега сум 20+3 и удар знае да ми даде.
    И јас осеќав најчесто кога сум легната, сега веќе и кога седам или стојам , осеќам удари мали.

На Marsi* и Laura7 им се допаѓа ова.
  4. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.139
    Јас од денес почнувам 18та недела.
    Истото го прашував скоро бидејќи мене ми беше чудно.
    Во 16та почнав да го осеќам нежно ама првите 3-4 дена многу често осеќав како скокоткање и кога лежев и кога седев.

Оваа недела многу слабо дури не бев ни сигурна дали е бебе па се нервирав.
    Ама исто како тебе осеќам овие последниве дена како затегнување во стомакот кога лежам и на страна и ќе го осетам нежно бебе.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    1.082
    И јас некаде во 16 почнав да го осеќам бебуш. Тогаш баш се осети дека се движи. Но оваа недела повеќе како затегнување, па ме интересираше како другите ги чувствуваат. Веројатно менуваат.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    797
    Последнава недела осеќам буквално горење, како огин да имам измеѓу 2те гради..Сите ми рекоа нормално е, сме имале :D Без разлика дали сум гладна или најадена, без разлика што имам јадено си се појавува на 2 дена(facepalm)
    Викаат киселина е, ама не осеќам дека ми се качува киселина за да е од тоа..25+2 сум инаку, вие имате вакво нешто? :D

7. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Еве сум иста :D
    Не се издржува некогаш, баш исто така јадела не јадела гори и напред на гради и позади на грб.(За два дена влегувам во 25 недела)
    Со што не пробав, јаболки, млеко, зрна ориз, гастрогард таблети......ништо, само лажичка сода ми помага.
    Ако бараш виновник - прогестеронот :)
    Нормално е.

8. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    797
    Мене највеќе ме фаќа додека лежам, затоа одма се исправам и шетам малце полесно ми е :D Толку ме жеже што мислам дека чад ми излегува кога дишам :tmi:

На CvetCvet му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Мене веќе и во лежење и во стоење ми се појавуваат :) се си викам ќе помине ама секој ден се почесто е.
    Ако најдеш начин да се справиш пиши совет.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.139
    Да, добро е и што ти сподели мислење за затегнувањето.
    Бидејќи баш сакав да прашувам дали и некоја друга така чувствува.
    Од сабајле еве уште ја немам осетено:doh:

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.937
    Допаѓања:
    18.563
    Рано е за да го осеќаш бебето постојано.
    Уште е мало за да може да се осетат удари. Тек 18 та недела си. Некои до 20 та воопшто не осеќаат.

12. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.904
    Допаѓања:
    1.676
    Јас 2ро па тек поаче 20 почнав и не секој ден и не постојано.. онака убаво секојдневно вече посче 23та недела почнав кога достигнува веќе 400 500 грама

13. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    199
    Срцка и јас исто осеќам уште 14 15 ама ми велат нема шанси особено ако ти е прво а јас осеќам како вибрации кратки може поретки се ама сигурна сум дека ќе тоа

На Marsi* и Laura7 им се допаѓа ова.
  14. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.139
    Да осеќам повеќе како пливање, треперење незнам како да го опишам.
    Среќна сум и што порано го имам осетно дури со постелка на преден ѕид и вишок на кг.
    :)

15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    4.770
    24+3 денес и ме руши од удари, прееска се пикна десно до ребро абе воздух снемав, стомакот десно камен тврд тој ко заглавен таму ај се смести после убаво, сега скоро еден саат не застана со удари и вртење мислам ќе излези од долу,малку и страв ме фаќа шо е толку јако да не нешто не е во ред скраја да е :worried: ако е мирен па се чудам зошто и така (facepalm) :D

На merriel0, mariz и intj_girl им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    И моето удира растура, ама уште ниско е испод папок.. далеку од ребра:D Башка карлично.. мене ме шутира во бешика и препони периодов :lol: Вака јакичко и толку рано прв пат осеќам во трета бременост, па има ваљда врска постелката што е позади. Уште сега стомак ми се изместува, надворешно јаки удари се гледаат... па и колку ика моево. Икањето најинтересно ми е, ми рипа цел стомак :rofl: А има и периоди кога па чудно.. ич не го осеќам. Ама фаќа разни позиции... а јас 180цм, има простор колку сака :rofl:

На merriel0 и flower55555 им се допаѓа ова.
  17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    4.770
    Мислам нозете му се кај ребра, истото ребро од брат му ме болеше сега и ова, воздух снемав ко ме удри :D а долу ниско најверојатно со рацете мава се врти бранови низ стомак, па најслатко ми е ко ќе осетам со допир ковче од лакт или колено :inlove: а икање уште немам осетено. Сега заспа изгледа несмеам да мрднам да одморам малку:D почнува многу да ме боли стомакот и половината, се шири најверојатно ама се осеќа по тешко ми е..

На mariz и merriel0 им се допаѓа ова.
  18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.219
    @mariz ја и ти сме разлика у висина ко едно бебле 26та недела :rofl:
    @flower55555 мене ме гилицкаше од внатре на половина пред некоја недела значи се утепав од смеење, онака на страна бев легната.:lol:
    А инаку денес се спушти доле некако се напика цел ден лежам со перница, башка се сврте навнатре и ме клоцаше онака жустро дури до солзи дојдов :whew: еве сеа се качи пред саат време конечно можам да мрднам...

На mariz и flower55555 им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Твоето заспа, моево сега тек фати жустро да мава :rofl: Бранови прави доле... уште си е значи карлично. Ја осеќам дека е така, кога ика дека главчето највеќе им скока.. рипа горе високо кај папокот во исто време. А сега шутчиња над бешика ми дава, на секој шут ми се примочува :drunk:

На flower55555 и merriel0 им се допаѓа ова.
  20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    4.770
    Мене ме преплаши ко се стутка на една страна, наеднаш ме фати јака болка во половина и напред камен стомакот си реков скраја да е раѓам(facepalm):D
    Уште две недели и 7ми месец :inlove: возбуда ме фаќа, треба да почнам полека да се спремам, за првото баш овој период се средив пазарив и арно си напраив после многу тешко ми беше едвај се движев.
    Ааа се наспа твојата изгледа денеска :D
    Остај за мочањето не зборај таман ке ми дојди дремка ми се моча, па после 3-4 саати пак се будам за во вц па дури да презаспијам и после цел ден ко зомби :drunk:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.