Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.841
    Допаѓања:
    77.248
    Па цел ден активна бев, не прилегнав и ја тресев јас на секое :rofl: Сега ми враќа... Уф што не чека со ударите тек. Еве сега раце, нозе како поминуваат низ стомак осеќам, на рака баш се приметува дека е бебка, кофчиња тврди :sweat:
    Инаку и кај мене се случува да се стутка, врти нешто прави.. и во моментот во грч ми е цела матка. Викендов еден ден од стрес ли, од неубаво спиење (на крш душек), лежев во болница со поголемото 3 ноќи и цел ден беше во грч. Не магнезиум, не б6, не врти лево, десно.. абе не пушти се до вечерта. И во тие моменти така кога ми е стврднат, не ја осеќам како удира...

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mia0812

Mia0812 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    41
    Девојки здраво Ве молам за искуство дали на вториот скрининг Ви мерат вратен набор на бебето(NF - nuchal fold) и дали некоја се соочила со зголемен вратен набор на бебето во втор триместар. Многу би ми значеле Вашите искуства!

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.841
    Допаѓања:
    77.248
    Може мереле, но не ми кажале незнам... во 12та се мери со приската инаку и толку. На прв скрининг мереа, колку беше?

На Mia0812 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mia0812

Mia0812 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    41
    На првиот скрининг набор на три пати мерен беше (1,3 ; 1,5 ; 1,6) средна вредност 1,5 . Додека Др. што ми ја води бременоста измери 2,2 во истата недела се двете мерки земени( 12 недела) .... Сега повторно на втор скрининг треба да биде наводно до 6мм, а кај мене е доста поголем....

5. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.350
    26+4 денес, синоќа око не сум склопила од нервоза ми одеше да плачам, не знам како се воздржав.:|
    Морам да прашам, зошто планирам на лекар да одам па да не ми се смеат, на апликацијава мамма.мк вика нормално е :D
    Работата е следнава: Уште од самиот почеток на сите им кажував дека имам болка на бешиката и дека мокрам цело време макар и по 2 капки, никој не веруваше дека ова ми се случува уште од 5-6 недела. Уринокултура еве 6 месеци по ред чиста. Секое ехо ми е исто - матката залепена над бешиката скроз, бебе со глава надоле директ у бешика. Никад не смени позиција само така наопаку си седи..Вчера завчера празници, торти, се опуштив со благо и сок, и мрдаше екстремно многу, дури дека поголемо ( ~ 900г ) ептен се осеќаа јако ударите. Не прекина да ја удира бешиката, до степен да ме боли, од 22 до 4 сабајле. Без разлика празна/полна оно си шутира. Ме загрижи тоа што никад во живот не сум пуштила капка, а синоќа 3 пати се пресоблакав што од ударите осеќав капка две како ми истекува. Ви се случува ова и на вас или да си барам чаре на лекар нешто да се снаоѓам?
    Не знам зошто ептен се изнервирав и исплашив :sweat:

6. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    На почетокот немав вакви проблеми, ама после 30та недела неколку пати ми се случи да пуштам на долниот веш. Уринокултурите исто чисти. Едноставно лежи бебе со глава на бешика и притисокот си го прави своето. Мислам дека се е во ред, не се секирај. ;)

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.350
    Ова не прекина со лежење и удирање таму од декември до ден денес..матичнава се смее вика од почеток до крај му се заарни положбава, замисли на крај дури да се сврти :rofl:
    Edit: од сабалево е мирен, немам ваква мака ни болки 5 пати се проверив, чист ми е вешот :sweat: алелуја, мислев никад нема да прекине

Последна измена: 7 мај 2024
  8. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Сигурно му е ептен погодено, нека си седи така :rofl:
    А за пуштањево, ќе прекине, па пак ќе има периоди и се така во круг. Јас сега 15мин можам нормално да се прошетам, натака веќе имам потреба за ВЦ или готово свршив работа. :lol:

9. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.369
    Од вчера исто и јас, цел ден вчера и сабајлево како да ми протекуваат неколку капки, на секое одење во вц на влошка како влажно, а бебе активно цело време, си удира, си мава
    Еве попладнево се смири и само два пати трчав во тоалет ама се суво фала богу.Матичната ми рече нормално е, си се мрда и врти бебе и притиска на бешика.Инаку денес 26 недела.
    Така да не се грижи, ќе помине.

10. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.350
    Ептен ми е јако ова што во иста недела имаме скроз исти симптоми/дешавки сите :rofl:

На Madmozel84 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.369
    Дааа :D секоја недела си има своите дешавки изгледа хахаха

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Дојдов да прашам за влажноста ама гледам ко нормално да е. Не знам колку пати се одмивам и менувам долна облека.

Беба нека е жив и здрав ама ич не е мирен, цело време е активен. Јас сум мало човече ама мешето ми е големо и час е доле, час горе, час ја влече папочната врвца и мислам дека тоа ми е најнепријатно.
    Сабајле од 5.30 почна да мрда и еве го уште шета :D
    Пред малку бев со внука ми, мислам дека од стомак ќе излезеше. Ваљда ја осеќа мојата радост спрема неа, па се приклучува :D

На 1209, Ive13, Marsi* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Me cudi ova so vlaznosta. So prvata bremenost ne sum imal vakov problem. A ovoj period nekolku projavivme..

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.489
    Допаѓања:
    23.319
    Еве се приклучувам и јас во клубот ,,влажни”. :rofl:

На Sunrise!!!, Marsi* и CvetCvet им се допаѓа ова.
  15. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Pa kolku sme xaxaxa

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    1.330
    Исто и јас да се пријавам во влажнте :D Сега бев во тоалет, не само гаќи дури и на пижамите имав протечено. Мислам дека вака ми скоро од сам старт на бременоста, ако не се лажам. Од каде е течноста стварно не ми е јасно и се од памет се вадам кога ќе осетам влажно.

На CvetCvet, Abc baby и Marsi* им се допаѓа ова.
  17. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    I ja sum kako podmočana, 26+4

На CvetCvet и Marsi* им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.489
    Допаѓања:
    23.319
    Хахахаха
    Периодов е таков или што е?
    Надвор од дома без секојдневна не излагам. Па и дека сега почнав удари во бешика да добивам, тоа па плус е.

На CvetCvet, Abc baby и Marsi* им се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.160
    Иста сум цело време од почеток на бременост, во првата бременост имав периоди кога паничев ама еве и сега е исто.
    А, ако е малку потопло времето бетер лом...
    Незнам колку пати на ден менувам гаќи само :!:

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Jas sum 17 nedela ama uste Seg Imam mislev Dek e od utrogestan ot sto go stavam