Devojcinja da prasam dali na nekoja i imaat najdeno mikroalbumini i albumini/kreatitnin vo urina? Znaci dr parametri se vo red, leukocitite ne se pokaceni. Ako ima nekoja vakvo iskustvo spodelete ve molam.
Мој совет, повтори го тестот за да бидеш сигурна, мене ми имаа збркано мокрача од креатин до бактерии триста чуда пишуваше. А уствари или сум испрљала чашка или они нешто спобудалеле и измешале.
Ако си во можност однеси денес приватно само мокрача, не би требало да е скапо. Работат денес приватни лабаратории...
Работат денес повеќето лаборатории, приватно не е повеќе од 300 денари. Ако не ти се чека до понеделник, оди денес и ќе си знаеш на што си.
Девојки, јас како влегов во 5ти месец, изгинав од низок притисок. Не знам како да го качам, ко зомби сум, не можам да си го видам другото дете ко што треба. Главоболки, гадење, хаос. Земав кока кола без шеќер, ваљда ќе помогне. Совет?
I mene nizok mi bese prv i vtor trimestar se probuvav, kafe, koka kola, svezi sokovi ama dzabe najubavo mi bese da si prespijam
Kisela zelka, ama sega teško se naogja Jogurt so sol malku Koka kola ama so šekjer Mevce nekoe posoleno Supata kokošja na Podravka so petelot, vo pomalku voda Kifli domašni so preliv od sol i brašno Mene ova me drži...
Мене ми помагаше кока кола ама со шеќер јогурт со малку сол или ајран сирење многу вода ако можеш кафе и одморај
Кафе дали пиеш? Јас не пиев скоро две години ама сега и јас после 5ти почнав многу ми паѓаше притисокот, и сега по едно турско во денот послабо ме крева.
Фала ви девојки за одговорите. Пијам кафе обавезно, ама не помага, а месо многу слабо, скоро ич не јадам. Приметив дека невообичаено организмот ми бара солена храна. Ќе пробам со аронија, кока колата ми е без шеќер пошто имам проблеми со шеќерот, ама ќе си земам и обична. Период е, верувам дека за брзо ќе помине. Претходната бременост многу поинаку ми помина, ова ми е тотално ново.
Сол ти бара дека ти е низок притисокот... мене јогурт со сол ми покреваше. До скоро бев со низок многу, а пред бременоста бев и со природно повисок и ова за мене беше убиство Мене кога ќе ме бутнеше, ќе легнев и не дека спиев (слушав се), ама како рестартирана станував после. Сега веќе 10тина дена ми е топ притисокот 26та нед сум..
Нешто слабо сте активни во второво тримесечие или како што велат на меден месец сте Да ве прашам немате ли некој симптоми сега? Јас имам болка во препони особено десен дали е нормално, 17 недела сум И исто имам проблеми со забите кога влегов во ова тримесечие дирекно почнаа непцата да ме болат отечени ми се особено предните неможам ни да јадам кажувајте некој лек инаку ставам гинигивил гел и забобол
Што све не ме болеше и боли сеуште и препони и кукови и накај вагината и кичмата... Се е дел од процесот Во однос на непцата немав проблем ама забите болат, редовно сум на стоматолог....
Која недела си и што уште симптоми ќе има до крај кога ќе завршат или после пораѓај мислев да не се проблемите со заби само второ тримесечие си се тешам
Киселиниве секоја вечер во исто време ми се јавуваат. Без разлика што јадам. Точно од пред недела време.
Некогаш убаво ќе се најадам и нема ништо, вчера многу малку земав го дојадов ручекот на син ми ама одма ме фати киселина. Сега за сега земам неколку зрна ориз и кисела вода и после поминува.
Mene mi se pojavija prošireni veni kaj gospogjata Sega od pred mesec dena, 27+2 sum sega. Me peckaat i češkaat i NEMA čare osve trpenje