24та недела сум, цело прво тромесечие го поминав со гадење и од второ нагло си се смири, а во второво освен болките што ги напоменав воглавном е далеку помирен период за разлика од првото.. За трето тромесечие ќе читаме од поискусните, а ќе си споделуваме и ние
Здраво девојки Само што почнав 2ро тромесечие Е сега во саботата заминав до Охрид, голем проблем имам кога и да патувам повраќам. Ама мене уште ми се повраќа дали од патот дали е нормално 14н сум … ? Уште еднаш никогаш нема толкав пат лош да поминам
Исто, ние до Грција бевме… застанавме 10 пати зашто ми се повраќаше, ако ти се верува мастики ми помогнаа многу, обични мастики од орбит. Па у живот немам повеќе мастики изџвакано.
Мислам дека е до хормоните, истото ми се случи и мене. Нема шанси да одам никаде подалеку од Скопје, цревата ќе ги истурев по пат, а знае да ми се случи и кога се возам низ град.
Пак јас .... во сите теми пишувам ама само утеха си барам. Болки во препони и бодежи цнатре во вагината од време на време.ке одам на докрор ама како да се смирам ноќва .многу ми се тешки ноќите ниеден ден не сум раат цело време сум со некои болки имала ли некоја како штрекање клукнување внатре цо вагина.... молам бога само цервикс да не е .....
Денеска доста често осеќам како затегнување на стомакот, непријатно е. Земав испив уште еден магнезиум директ. Не знам колку се нормални, вака кога не знам колку ми е цервиксот ме фаќа паника. Само да се пожалам.
Мила, анксиозност имаш. Мораш да се смириш, само полошо си правиш на психата. Се е нормално од тоа што осеќаш. Смири се и само позитивно, се ќе биде во ред.
Секој со своите маки... Вака како што ти пиша имам сретнато многу мислења и велат дека е нормално. Еве пиши и на лупата, ќе видиш доста слични мислења има Која недела си ти ?
Како некој што ја победил анксиозноста, само ќе ти кажам да се смириш и да уживаш во бременоста, знаеш дека паниките се од анксиозноста. Се е во ред.
Jas bev taka osobeno vo prvo tromesecie. Ubavo ti pisaa, ne panici, smireno, B6 zemaj i magnezium i odmor so lezenje poveke. Isto taka pomalku citaj forumi. Realno i toa ne napnuva ponekogas. Odi na doktor bapravi pregled i smiri se. Proveri da ne imas nekoja ispaknata vena vo predelot na preponite pa da te boli.
Препоните и мене ме болат кога долго време седам или ако седам на тврдо, после едвај станувам и се клатам кога одам. Лежи повеќе ако можеш.
I oficijalno od denes vo 2 tromesecie seuste sum so gadenje ne mozam sve da jadam I bez apetit se nadevam barem naskoro apetit da mi dojde
Дали некоја има со второ на темава искусна за прво да каже, дали првото го носевте полн термин, до краен датум од матичен или некој ден пред/потоа? Ме интересираат искуства.