I mene mi se slucuva povremeno da osetam bolka od leva i desna strana od papok ama kratka. Slednata nedela sum na skrining i ke prasam
20-22 nedela Jas da se pofalam denes bevme na vtor skrining,se e kako sto treba,bebus si naprednuva,bese mnogu nemiren .Zdravje sega ke odime na skrining vo 28-ma nedela.
Каде беше на скрининг и за што е тој скрининг во 28н? Јас закажав кај Димчев знам дека е стручен, ама од др страна имам слушнато некои други искуства па се незнам се мислам да не згрешив што закажавкај него
kako sto kaza @kristince51 ,se premeruvaat organite i eho na srcenceto,iskreno da ti kazam pravam sto ke mi kaze doktorot. @TheSecret jas in vitro pravev kaj Organdziski,Stip i celo vreme tamu odam. Ne mu ja misli mnogu za sekoj doktor ima i dobro i loso kazano.
Здраво мешиња, како сте, како напредувате? Мене чудно ми е кога бев на преглед докторот кажа дека е маже, а секој кога ќе ме види вели девојче ќе родиш. Во мисла ме ставија иако имам слика од малото куре Ама ајде ќе почекам уште малку за нареден преглед да видам што ќе кажат
Штом доктор ти кажал, тогаш маже е. Остај ги тие бабините деветини, стомакот горе-голе ако ти е вакво или онакво ќе биде
Мешињa цел ден пoвременo oсеќaм бaш кaј бешикaтa кo удaрчињa, пулсирaњa нo пoјaки мaлку бебушче ли е Не знaм вo кoј дел нa стoмaкoт требa дa се oсеќaaт дaли нискo дoле, дaли мoже и пoгoре, пoрaнo сегде oсеќaв и не бев сигурнa бебуш ли е или некoј нерв, мускул, денес се нa истo местo, кaжете ми тoa ли е тoa
Јас на почетокот ги осеќав долу, а сега ги осеќам на сите страни и поинтензивно, само не се многу чести од време на време, некогаш само еднаш на ден,зависи како е расположено.
@alisijad Бебето ќе да е еве и јас да се пофалам почнав да го осеќам малото и баш така ниско коншто опиша. А и да се пожалам настината сум, затната, ама ќе помине.
Mamicki dojde denot ve napustam se preseluvam vo treto tromesecie lele odvaj cekam da pominat mesecive
Ke ni nedostasuvas! Uste pet nedeli i vleguvam vo 27. nedela, pa ke ti se pridruzam vo treto tromesecie.
Mene do sega ne mi bil povisok od 5 ama pak mi rece naticniot da ispitam a nisto ne mi kaza ni gladna dali treba. vo sreda ke odam