15 6+ Понеделник конечно да видиме бебе а и пол ( ако се покажи) Уште од време на време ми се гаси и повраќам се надевам дека ќе помини
Здраво и јас чуствувам слично волку во вагина нз од каде доаѓаат и како печење се некојпат и на лежење ме фаќа паника нз што да правам чудна болка што направи ти како си се реши
Пиев само навечер сега почнав и наутро ама не ми помага особено навечер ме боли повеќе како на усните некој да ме маваа не матката, дали почна да тежи само па ме притиска толку многу незнам што да мислам
И мене ме боли кај јајниците, имам како бодежи долу повремено, еве и сега се разбудив со болки. И јас се плашам, послаби се од првиот триместар ама мислев ќе престанат веќе, пијам и магнезиум…
Не се јајниците, лигаментите се. Нема да прекинат лигаментите, се шират цела бременост заради матката. Мене некогаш и на кивање ме боли.
Дали е можно и кај мене да се лигаменти дека долу ептен ме боли на влезот на п. Како д имам вежбано на некој велосипед, како шајки да не кове особено навечер ме фаќа од денеска 20 недела дали сега најмногу расте незнам ама болката е неопислива и нелогаш ме фаќа паника
Мене некад така ме боли, јас 14та сум. А бебе е поголемо за една недела. Како бодежи доле, баш на влезот. Матичната вика ништо не е, што не тркнеш до кај матичната? Ќе те зирне ќе ти измери цервикс. Јас следен преглед тек средина јуни сум, одвај чекам да ти кажам.
Бев вчера дека и мам плацентата превиа не смее да ме буричка долу, на ехо ништо не виде следната недела тек имам скрининг ми рече да одам на приватно за второ мислење, сега се мислам и јас кај да одам
И мене ме боли кај денсиот јајник истата болка ми е, нема нема и после 2-3 дена ќе осеќам болка нелагодност. Знам дека не е јајник, ама истата болка е што сум ја чувствувала и порано. Сега имам некои нелагодности ниско доле на стомакот, посебно на седнување и станување и ме паничат само.
Оди ете предлог ти дале кај Димчев во Систина или мој предлог Докторка Симонида во Ремедика. Одев кај неа на контроли додека бев во Мк ептен сум задволна и на телефон е достапна кога и да и пишеш враќа.
Дали ќе најдам термин, ми рекоа кај Гордана, колку е сега 7500 ли еза втор скрининг инаку не сум од Скопје од источна Македонија сум
Види кај некој друг, јас коа закажував кај него дури после 2 недели имаше термин. Има и во Ремедика добри.
16 недела Се мислам секој преглед да ја прашам докторката за тоа дали можи да се фарбам, вчера конечно ја прашав ми рече можи слободно. Се изначитав мислења дека не можи дека било штетно. Иначе 2 фарби ама со 1 хидроген 9% како прелив ( дома) со амонијак. Не можев да се гледам повеќе
Zdravo, dali imate nekakov iscedok vo vtor trimester potocno okolu 20ta nedela? Ili skroz ste suvi dolu
Има да, прозирна накај белузнаво млечна како лигаво и прашан гинеколог и ми кажа дека е сосема нормално додека е со таа боја, конзистенција и без јак мирис.
Mi olesna fala ti, se potesov da ne e plodova pa infekcii cuda. Nikogas ne sum bila suva dolu ama sega nesto se na toa mislam da ne e loso da ne ne treba taka