Jas komuniciram na angliski posle so maz mi ama toj znae deka sum panicarka nisti vika dobro e deteto ama jas ne sum mirna
Јака ти душа, и ти посакувам да си силна во ситуацијава. А што е со непцата? Нешто за кое нема превентива или лек?
Otvorena nepcata gore ako ne sw zatvara moze i da se zatvori do kraj vo bozje race sme ama nos i usni ima dobro ona i mene mi rece nisto strazno ke proverime pak blla bla mene me fati panika go viknav maz mi i tie na germanski pocna da zboruvat edvaj cekam naredna kontrolla i tuka na 4 nedeli si na kontrolla ispot 4 ne ti praat termin pred ova posle 7 nedeli bev
23 +2 citav i demek 1 od 800 deca se rodat vaka ako stignat kilaza nad 5 kg gi operirat do 1 god se pravi operacijata tolku sum pod stress celo vreme placam vcera nitu go osetiv uste edna panika posle fala bogu pocna da mrda
Те разбирам скроз, но со стресот само полошо му правиш на бебе и на себе. Немам вакво искуство но знам дека е решлив проблем. Биди силна и држи се. Битно да е здраво, а естетски све се решава
16та недела бремена. Дали опасноста од спонтан е намалена? имам болки во долен дел на стомакот и полип, па сум исплашена. Ми препишаа утрогестан. Ми рекоа далеку е од бебе полипот, ама сепак…
Цела бременост сум со болки во долен дел на стомак, а имам и миом веднаш до постелката... гурам 28ма недела.... ти препорачувам што повеќе да одмараш и штом почувствуваш посилни болки да си легнеш и да си пуштиш некоја серија за малку да го одмориш и телото и умот... Знам дека не е идеално, но за мене одморот се покажа корисен. И обавезно секој месец крв, урина, уринокултура, а брисеви по индикација... Мора сами да си контролираме за да може навремено да се реагира за се
Мила другарка е со Миом цела бременост, миомот е на другата страна. Еве ја ќе блезе во 9ти за некој ден. Не е страшно те боли од ширење, и мене исто а немам полип.
Па мислам повеќе на психа почна да ме боли како за добивање откако ми кажаа и филм си правам. Поздрав.
Не се секирај. Јас во првата бременост имав полип кој крвареше, па се исуши и прекина крварењето. Одмарав и бев на утрогестан. Кога ме направија царски внатре најдоа 2 миоми во матката кои не ми направија никаков проблем во бременоста. Ги извадија и нив. Сега во вторава бременост повторно ги има на ехо истите миоми, пак се појавила, и повторно не ми направиле проблем.
Јас сум исто 16+, миом на матка од 5 цм, и ендиметриозни цисти (од кои едната огромна двокоморна) и на двата јајника. Магнезиум цитрат секојдневно пијам на Солгар - најдобри се. Ако два дена скокнам да не пијам, одма почнуваат болки во долниот дел. Плус Дабростон таблети. Само одмор, магнезиум и без физичко оптоварување и се' ќе биде супер. И јас сум самата општ лекар. Без гајле.
Фала многу. Дај Боже се ок да биде и кај двете. И јас сум иста со болките. Навечер го пиеш? Јас пијам mg bisglycinate +citrate - Jamieson по препорака од Ремедика. Вчера не се напив дека лошо ми беше и сабајлево отоци на стапала и болки во стомак.
Ја почнувам 25 недела, ама многу нежно го осеќам бебето. Кога лежам ќе осетам само по некое ударче и тоа нежно и толку... Има шанси што ми е постелката на пред ѕид? Вие како ги чувствувате ?