На кои интервали го осеќате бебето, пред две недели повеќе го осеќав и чудни ми беше сега последните неколку дена како д ане го осеќам или како галење нз не сум свесна од синоќа се трудам да осетам некој удар ама не ми иде дали сами си мислам или? Нели сега треба да бидат појаки ударите и поинтензивни?
Zdravo vo koja nedela od bremenosta se zakazuva kaj doktor koj ke te poraga pokraj redovnite pregledi so se imaat kaj maticniot ginekolog? Fala pozz
Која недела беше ти ? Инаку стварно е нормално, еве може си ме прочитала скоро баш пишав дека ептен ми е нежна девојката и ептен слаби ударчиња добивам. Ама па еве 3 дена сега е подобро, почесто ја осеќам. Ваљда кога не се толку активни си растат, така имам прочитано.
23 сум ама пред 3 недели повеќе осеќав и посилно овие денови се молам да осетам нешто цело време лежам на грб, јадев благо ладно.. И пак некако ништо. Го терам мм цело време да слуша и ја става раката вели има вибрации, ама јас сум нервозна дали има др позиција фатено дека и на заден ѕид беше колку го осеќав ти по колку пато дневно го осеќаш и дали во исто време ја сси знаев особено навечер накај 22.30 и 00.30 знаеше најмногу ове денови го немаше
Премногу ти е рано за да го осеќаш бебле јако и константно. Па и понатака во бременоста ќе има денови коа ќе е поактивно или заспано. Те прочитав на неколку наврати дека се преоптеретуваш на темата дека бебле не ти мрда често.. Олабави се и тргни тоа стресот, тој е единствена причина поради која си во оваа ситуација на константна паника. Се ќе биде во ред.
Ептен ретко, еве до пред 3 дена значи кога ќе легнам на грб и ако го буцнам стомакот ќе ме клоцне нежно 2-3 пати и толку. Некогаш и џабе буцкање, кога неќе неќе. И затоа и јас имав пишано. Еве и сега е нежно, само почесто овие денови. Спремна сум дека пак ќе намали, бидејќи приметив дека така ми прави. 2-3 дена поактивно и после го нема. А, како што кажа и членката над мене, уште ти е рано за толку многу да го осеќаш не се секирај. Јас некогаш само како нежни вибрации осеќав тој период. Не се секирај и бебко не го секирај.
Нормално е…. јас сум 20н утре оваа недела скоро ич не ја осеќам или 1-2 пати ептен нежно А претходната цело време како пеперутки. Прво се многу мали друго позицијата како му е земена. Некни бев на преглед ептен чудна позиција има ххх Без гајле ❤️
I jas isto ama moeto e na predna postelka i doktorkata mi rece deka imas mnogu aktivno bebe ama ti ne go custvuvas tolku i ja isto 2-3 dena povise posle ke go snema mnogu lesen udar ke go custvuvam....moeto se aktirvira povise koga maz mi e blisku togas udira silno ako toj go gali mnogu mi e cudno
Дали има и друга како мене? прв триместар имав болки во јајници, ретко повраќав… амааа во втор триместар, 18та нед 5 сум црева истурив. Многу киселини, сега морав два прста и да повратам зошто горев буквално и еве подобро ми е. имав и вирус, мислам веќе ми проаѓа, имав многу течна столица, денес гледам подобро. Пијам линекс, електролити и б6.
Моево е исто и на преден ѕид. Еве 3-4 дена убаво си го осеќав почесто, овиа два дена пак исто едвај нешто да осетам, а сум 27 недела.
Ве молам за мислење. По цели денови имам киселини, пијам и гел за киселини и газирана вода, се… еве се мачам буквално исповраќав пак сега. Дали е нормално во 18та недела?
За жал нормално е .. јас повраќав до 18недела, другарка цела бременост .. некој незнае што е повраќање ама затоа некој се цеди ..
вирус да, крвната слика сега ми е подобра, се смирил вирусот. Ама мислам киселините не се од тоа и пред вирусот ги имав, сега може само се влошило од вирусот. Се надевам од денес ок ќе бидам. Вториот триместар ми излезе полош некако.
Киселините се чести кај сите, мене сабајле ме фаќаат одвај мијам заби… јадам јаболко зелено без лушпа, ме смируваа. Најлошо ми е сабајле коа од киселините и жедна се осеќам и ќе се напијам вода и тогаш мислам умирам… како да смета бетер. Јаболкава само ме смирува.. да пробаш со јаболка.
да и мене ми се случува од водата правец на повраќање, пиј голтка по голтка. Важи, ќе пробам и јаболко.
20н 5д Значи овие 3 дена не можам да си дојдам на себе само повраќам. Дали е нормално оваа недела ? со првото немав мачнини освен првите 3 месеци. исто бебе не е активно ако ја сетам 1 на ден а можи и ич овие 3 дена